burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Lako

broj porcija8

Puding kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
8

Sastojci

Kolač:

300 g plazma keksa

1 kesica C Puding sa ukusom vanilina

1 kesica C Puding sa ukusom čokolade

2 kašika C Šećer u prahu

800 ml mleka

100 g putera ili margarina

Dekoracija

1 kesica C Šlag classic

1 kašika C Šećer u prahu

25 g bele čokolade

2 kesica Dr.Oetker deko mix srca

Puding kolač

Lagan kolač bez pečenja!

Koraci pripreme

Korak 1-Slaganje kolača

Skuvati pudinge u odvojenim posudama sa po 350ml mleka. U oba kuvana pudinga dodati po 50g putera ili margarina i po kašiku prah šećera.
Tepsiju obložiti providnom folijom i u nju složiti plazme prethodno navlažene u 100 ml mleka.
Preko plazmi sipati naizmenično red pudinga od vanile, pa red čokoladnog pudinga.Sledeći sloj sipati obrnutim redom, tako da sad preko vanile bude čokolada, a preko čokolade vanila.
Po vrhu složiti drugi red plazmi navlaženih u mleku.
Kolač pokriti folijom i ostaviti u frižideru minimum sat vremena, a bolje i duže.

Korak 2- Srca za dekoraciju

Dok se kolač hladi, umutiti šlag i otopiti belu čokoladu. Na pek papiru olovkom nacrtati srca i po liniji sipati čokoladu ,ili koristiti srcastu modlu i njom ostavljati pečate umakanjem u čokoladu.Zatim odmah posuti dekoracijom i to pola u roze, a pola u plavoj boji.

Korak 3

Izvaditi kolač iz frižidera i prevrnuti ga na tacnu. Dekorisati šlagom i na svako parče ( širine dve plazme) zabosti po jedno srce.

Prijatno!

Naši proizvodi

Puding kolač

Lagan kolač bez pečenja!

Koraci pripreme

Korak 1-Slaganje kolača

Skuvati pudinge u odvojenim posudama sa po 350ml mleka. U oba kuvana pudinga dodati po 50g putera ili margarina i po kašiku prah šećera.
Tepsiju obložiti providnom folijom i u nju složiti plazme prethodno navlažene u 100 ml mleka.
Preko plazmi sipati naizmenično red pudinga od vanile, pa red čokoladnog pudinga.Sledeći sloj sipati obrnutim redom, tako da sad preko vanile bude čokolada, a preko čokolade vanila.
Po vrhu složiti drugi red plazmi navlaženih u mleku.
Kolač pokriti folijom i ostaviti u frižideru minimum sat vremena, a bolje i duže.

Korak 2- Srca za dekoraciju

Dok se kolač hladi, umutiti šlag i otopiti belu čokoladu. Na pek papiru olovkom nacrtati srca i po liniji sipati čokoladu ,ili koristiti srcastu modlu i njom ostavljati pečate umakanjem u čokoladu.Zatim odmah posuti dekoracijom i to pola u roze, a pola u plavoj boji.

Korak 3

Izvaditi kolač iz frižidera i prevrnuti ga na tacnu. Dekorisati šlagom i na svako parče ( širine dve plazme) zabosti po jedno srce.

Prijatno!

Autor

Sdjv
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa pudingom"

Pošalji recept