1
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Lako
8
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
8
300 g plazma keksa
1 kesica C Puding sa ukusom vanilina
1 kesica C Puding sa ukusom čokolade
800 ml mleka
100 g putera ili margarina
25 g bele čokolade
2 kesica Dr.Oetker deko mix srca
Lagan kolač bez pečenja!
Skuvati pudinge u odvojenim posudama sa po 350ml mleka. U oba kuvana pudinga dodati po 50g putera ili margarina i po kašiku prah šećera.
Tepsiju obložiti providnom folijom i u nju složiti plazme prethodno navlažene u 100 ml mleka.
Preko plazmi sipati naizmenično red pudinga od vanile, pa red čokoladnog pudinga.Sledeći sloj sipati obrnutim redom, tako da sad preko vanile bude čokolada, a preko čokolade vanila.
Po vrhu složiti drugi red plazmi navlaženih u mleku.
Kolač pokriti folijom i ostaviti u frižideru minimum sat vremena, a bolje i duže.
Dok se kolač hladi, umutiti šlag i otopiti belu čokoladu. Na pek papiru olovkom nacrtati srca i po liniji sipati čokoladu ,ili koristiti srcastu modlu i njom ostavljati pečate umakanjem u čokoladu.Zatim odmah posuti dekoracijom i to pola u roze, a pola u plavoj boji.
Izvaditi kolač iz frižidera i prevrnuti ga na tacnu. Dekorisati šlagom i na svako parče ( širine dve plazme) zabosti po jedno srce.
Prijatno!
Lagan kolač bez pečenja!
Skuvati pudinge u odvojenim posudama sa po 350ml mleka. U oba kuvana pudinga dodati po 50g putera ili margarina i po kašiku prah šećera.
Tepsiju obložiti providnom folijom i u nju složiti plazme prethodno navlažene u 100 ml mleka.
Preko plazmi sipati naizmenično red pudinga od vanile, pa red čokoladnog pudinga.Sledeći sloj sipati obrnutim redom, tako da sad preko vanile bude čokolada, a preko čokolade vanila.
Po vrhu složiti drugi red plazmi navlaženih u mleku.
Kolač pokriti folijom i ostaviti u frižideru minimum sat vremena, a bolje i duže.
Dok se kolač hladi, umutiti šlag i otopiti belu čokoladu. Na pek papiru olovkom nacrtati srca i po liniji sipati čokoladu ,ili koristiti srcastu modlu i njom ostavljati pečate umakanjem u čokoladu.Zatim odmah posuti dekoracijom i to pola u roze, a pola u plavoj boji.
Izvaditi kolač iz frižidera i prevrnuti ga na tacnu. Dekorisati šlagom i na svako parče ( širine dve plazme) zabosti po jedno srce.
Prijatno!
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.