burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija23

Princeze

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
23

Sastojci

Za krofne:

1 čaša vode

1 čaša ulja

2 čaše brašna (čaša od jogurta)

1 C prašak za pecivo

4 jaja

Za fil:

600 ml mleka

2 kesice C pudinga od vanile

15 kašika šećera

1 margarin

3 kesice C šlag krem beli

Za dekoraciju:

100 g crne čokolade

C šećer u prahu

Princeze

Koraci pripreme

Staviti da provri čaša vode i čaša ulja, dodati 2 čaše brašna, promešati i ostaviti da se prohladi.

Kada se smesa za princeze prohladila dodati C prašak za pecivo.

Odvojiti žumanca od belanca i umutiti u poseban sud belanca, a posebno žumanca.

Belanca umutiti u čvrst sneg i postepeno dodavati u smesu i mešati mikserom.

Nakon toga dodati i žumanca i umutiti mikserom.Staviti u špric i sipati u pleh princeze, pa zatim peći.

Fil:
Skuvati 2 C pudinga u 600 ml mleka sa 15 kašika šećera. Kada se puding prohladi dodati margarin i sve umutiti mikserom. Mutiti malo duže da krem bude penast.

Umititi C šlag po upustvu za pripremu.

Puniti princeze filom, pa šlagom.

Odozgo posuti C šećerom u prahu i prošarati istopljenom čokoladom koja se prethodno istopila sa par kašika ulja.

Naši proizvodi

Princeze

Koraci pripreme

Staviti da provri čaša vode i čaša ulja, dodati 2 čaše brašna, promešati i ostaviti da se prohladi.

Kada se smesa za princeze prohladila dodati C prašak za pecivo.

Odvojiti žumanca od belanca i umutiti u poseban sud belanca, a posebno žumanca.

Belanca umutiti u čvrst sneg i postepeno dodavati u smesu i mešati mikserom.

Nakon toga dodati i žumanca i umutiti mikserom.Staviti u špric i sipati u pleh princeze, pa zatim peći.

Fil:
Skuvati 2 C pudinga u 600 ml mleka sa 15 kašika šećera. Kada se puding prohladi dodati margarin i sve umutiti mikserom. Mutiti malo duže da krem bude penast.

Umititi C šlag po upustvu za pripremu.

Puniti princeze filom, pa šlagom.

Odozgo posuti C šećerom u prahu i prošarati istopljenom čokoladom koja se prethodno istopila sa par kašika ulja.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept