burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Lako

broj porcija10

Posni kremasti kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
10

Sastojci

Sloj 1:

150 g posne mlevene plazme

100 ml biljne pavlake

1/2 čaša sok iz kompota

1 kašika C Šećer u prahu

Sloj 2:

200 ml biljne pavlake

225 g nektarina iz kompota

1 kašika C Šećer u prahu

Sloj 3:

200 ml biljne pavlake

1-2 kašika C Kakao prah

2 kašika C Šećer u prahu

1 kesica C Vanilin šećer

Dekoracija

50 g izdrobljenih pistaća

1-2 kašika seckanih suvih brusnica

Posni kremasti kolač

Brz i lagan kolač bez pečenja sa nektarinama iz kompota. Recept je veoma zgodan za bilo koji period u godini, jer ima i posnu i mrsnu varijantu.

Koraci pripreme

Korak 1

Umutiti 500 ml posne slatke pavlake i podeliti je na tri dela prema potrebnim količinama za 3 sloja.
Za prvi sloj u pavlaku dodati keks ,prah čećer i malo soka iz kompota. Izmešati dobro špatulom da se ujednači i sipati u kalup ( 25cm x15cm).Dobro potapkati da se dobije ravan sloj.
U pavlaku za drugi sloj dodati usitnjene nektarine i malo šećera, pa sipati preko keksa.
Za zadnji sloj može da se doda u pavlaku kakao, prah šećer i vanila,
ili posni lešnik krem ili topljena čokolada sa malo šećera .

Korak 2

Kolač staviti u frižider na nekoliko sati ,ili da prenoći.
Pred služenje ga izvaditi iz kalupa na tacnu, obeležiti željeni broj parčića i na kraju dekorisati izdrobljenim pistaćima i sitno seckanim brusnicama.

Napomena: Za mrsnu varijantu koristiti mlečnu pavlaku i neposnu mlevenu plazmu.

Naši proizvodi

Posni kremasti kolač

Brz i lagan kolač bez pečenja sa nektarinama iz kompota. Recept je veoma zgodan za bilo koji period u godini, jer ima i posnu i mrsnu varijantu.

Koraci pripreme

Korak 1

Umutiti 500 ml posne slatke pavlake i podeliti je na tri dela prema potrebnim količinama za 3 sloja.
Za prvi sloj u pavlaku dodati keks ,prah čećer i malo soka iz kompota. Izmešati dobro špatulom da se ujednači i sipati u kalup ( 25cm x15cm).Dobro potapkati da se dobije ravan sloj.
U pavlaku za drugi sloj dodati usitnjene nektarine i malo šećera, pa sipati preko keksa.
Za zadnji sloj može da se doda u pavlaku kakao, prah šećer i vanila,
ili posni lešnik krem ili topljena čokolada sa malo šećera .

Korak 2

Kolač staviti u frižider na nekoliko sati ,ili da prenoći.
Pred služenje ga izvaditi iz kalupa na tacnu, obeležiti željeni broj parčića i na kraju dekorisati izdrobljenim pistaćima i sitno seckanim brusnicama.

Napomena: Za mrsnu varijantu koristiti mlečnu pavlaku i neposnu mlevenu plazmu.

Autor

Sdjv
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept