1
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Lako
10
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
10
150 g posne mlevene plazme
100 ml biljne pavlake
1/2 čaša sok iz kompota
200 ml biljne pavlake
225 g nektarina iz kompota
200 ml biljne pavlake
50 g izdrobljenih pistaća
1-2 kašika seckanih suvih brusnica
Brz i lagan kolač bez pečenja sa nektarinama iz kompota. Recept je veoma zgodan za bilo koji period u godini, jer ima i posnu i mrsnu varijantu.
Umutiti 500 ml posne slatke pavlake i podeliti je na tri dela prema potrebnim količinama za 3 sloja.
Za prvi sloj u pavlaku dodati keks ,prah čećer i malo soka iz kompota. Izmešati dobro špatulom da se ujednači i sipati u kalup ( 25cm x15cm).Dobro potapkati da se dobije ravan sloj.
U pavlaku za drugi sloj dodati usitnjene nektarine i malo šećera, pa sipati preko keksa.
Za zadnji sloj može da se doda u pavlaku kakao, prah šećer i vanila,
ili posni lešnik krem ili topljena čokolada sa malo šećera .
Kolač staviti u frižider na nekoliko sati ,ili da prenoći.
Pred služenje ga izvaditi iz kalupa na tacnu, obeležiti željeni broj parčića i na kraju dekorisati izdrobljenim pistaćima i sitno seckanim brusnicama.
Napomena: Za mrsnu varijantu koristiti mlečnu pavlaku i neposnu mlevenu plazmu.
Brz i lagan kolač bez pečenja sa nektarinama iz kompota. Recept je veoma zgodan za bilo koji period u godini, jer ima i posnu i mrsnu varijantu.
Umutiti 500 ml posne slatke pavlake i podeliti je na tri dela prema potrebnim količinama za 3 sloja.
Za prvi sloj u pavlaku dodati keks ,prah čećer i malo soka iz kompota. Izmešati dobro špatulom da se ujednači i sipati u kalup ( 25cm x15cm).Dobro potapkati da se dobije ravan sloj.
U pavlaku za drugi sloj dodati usitnjene nektarine i malo šećera, pa sipati preko keksa.
Za zadnji sloj može da se doda u pavlaku kakao, prah šećer i vanila,
ili posni lešnik krem ili topljena čokolada sa malo šećera .
Kolač staviti u frižider na nekoliko sati ,ili da prenoći.
Pred služenje ga izvaditi iz kalupa na tacnu, obeležiti željeni broj parčića i na kraju dekorisati izdrobljenim pistaćima i sitno seckanim brusnicama.
Napomena: Za mrsnu varijantu koristiti mlečnu pavlaku i neposnu mlevenu plazmu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.