burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Novogodišnji vanila kapkejk

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

Testo:

115 g putera

200 g šećera

1 kesica C vanilin šećera

2 jaja

190 g brašna

1 kesica C praška za pecivo

120 ml mleka

papirne korpice za mafine

Glazura od putera:

115 g putera

1 kafena kašika ekstrakta vanile

230 g C šećera u prahu

2-3 kašike mleka

200 g C krem šlaga

ukrasi

zelena prehrambena boja

Novogodišnji vanila kapkejk

Koraci pripreme

Testo:
Kremasto umutiti 115 g putera sa 200 g šećera i 1 kesicom C vanil šećera, potom dodati 2 jaja. Posebno pomesati 190 g brašna sa kesicom C praška za pecivo, pa dodati u smesu sa puterom.

Dobro umutiti pa uliti 120 ml mleka i mešati da se doboje glatka masa. Rernu ugrejati na 180 stepeni.

Papirne korpice poređati u pleh za mafine, pa sipati masu tako da ostane prostora da kolač naraste. Peći 20-25minuta.

Glazura od putera:
Mikserom umutiti 115 g putera da se dobije glatka smesa, dodati kafenu kašiku ekstrakta vanile pa postepeno dodavati 230 g C šećera u prahu uz stalno mućenje milserom na najmanjoj brzini, dodati 2-3 kašike mleka pa nastaviti mućenje najvećom brzinom da se dobije lagana vazdušasta smesa.

Ovom smesom puniti kapkejkove tako što se na vrhu kapkejka napravi otvor u obliku kupe, napuni smesom potom zatvori ostatkom testa.

Zatim kapkejkove ukrasiti ostatkom punjenja.

Na kraju umutiti šlag sa zelenom prehrambenom bojom i praviti jelkicu spricom za dekoraciju. Pustite mašti na volju

Naši proizvodi

Novogodišnji vanila kapkejk

Koraci pripreme

Testo:
Kremasto umutiti 115 g putera sa 200 g šećera i 1 kesicom C vanil šećera, potom dodati 2 jaja. Posebno pomesati 190 g brašna sa kesicom C praška za pecivo, pa dodati u smesu sa puterom.

Dobro umutiti pa uliti 120 ml mleka i mešati da se doboje glatka masa. Rernu ugrejati na 180 stepeni.

Papirne korpice poređati u pleh za mafine, pa sipati masu tako da ostane prostora da kolač naraste. Peći 20-25minuta.

Glazura od putera:
Mikserom umutiti 115 g putera da se dobije glatka smesa, dodati kafenu kašiku ekstrakta vanile pa postepeno dodavati 230 g C šećera u prahu uz stalno mućenje milserom na najmanjoj brzini, dodati 2-3 kašike mleka pa nastaviti mućenje najvećom brzinom da se dobije lagana vazdušasta smesa.

Ovom smesom puniti kapkejkove tako što se na vrhu kapkejka napravi otvor u obliku kupe, napuni smesom potom zatvori ostatkom testa.

Zatim kapkejkove ukrasiti ostatkom punjenja.

Na kraju umutiti šlag sa zelenom prehrambenom bojom i praviti jelkicu spricom za dekoraciju. Pustite mašti na volju

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept