0
 
                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
                                                                    
                                                                    Lako se priprema
                            
12
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12
115 g putera
200 g šećera
1 kesica C vanilin šećera
2 jaja
190 g brašna
1 kesica C praška za pecivo
120 ml mleka
papirne korpice za mafine
115 g putera
1 kafena kašika ekstrakta vanile
230 g C šećera u prahu
2-3 kašike mleka
200 g C krem šlaga
ukrasi
zelena prehrambena boja
Testo:
Kremasto umutiti 115 g putera sa 200 g šećera i 1 kesicom C vanil šećera, potom dodati 2 jaja. Posebno pomesati 190 g brašna sa kesicom C praška za pecivo, pa dodati u smesu sa puterom. 
Dobro umutiti pa uliti 120 ml mleka i mešati da se doboje glatka masa. Rernu ugrejati na 180 stepeni. 
Papirne korpice poređati u pleh za mafine, pa sipati masu tako da ostane prostora da kolač naraste. Peći 20-25minuta. 
Glazura od putera: 
Mikserom umutiti 115 g putera da se dobije glatka smesa, dodati kafenu kašiku ekstrakta vanile pa postepeno dodavati 230 g C šećera u prahu uz stalno mućenje milserom na najmanjoj brzini, dodati 2-3 kašike mleka pa nastaviti mućenje najvećom brzinom da se dobije lagana vazdušasta smesa. 
Ovom smesom puniti kapkejkove tako što se na vrhu kapkejka napravi otvor u obliku kupe, napuni smesom potom zatvori ostatkom testa. 
Zatim kapkejkove ukrasiti ostatkom punjenja. 
Na kraju umutiti šlag sa zelenom prehrambenom bojom i praviti jelkicu spricom za dekoraciju. Pustite mašti na volju
Testo:
Kremasto umutiti 115 g putera sa 200 g šećera i 1 kesicom C vanil šećera, potom dodati 2 jaja. Posebno pomesati 190 g brašna sa kesicom C praška za pecivo, pa dodati u smesu sa puterom. 
Dobro umutiti pa uliti 120 ml mleka i mešati da se doboje glatka masa. Rernu ugrejati na 180 stepeni. 
Papirne korpice poređati u pleh za mafine, pa sipati masu tako da ostane prostora da kolač naraste. Peći 20-25minuta. 
Glazura od putera: 
Mikserom umutiti 115 g putera da se dobije glatka smesa, dodati kafenu kašiku ekstrakta vanile pa postepeno dodavati 230 g C šećera u prahu uz stalno mućenje milserom na najmanjoj brzini, dodati 2-3 kašike mleka pa nastaviti mućenje najvećom brzinom da se dobije lagana vazdušasta smesa. 
Ovom smesom puniti kapkejkove tako što se na vrhu kapkejka napravi otvor u obliku kupe, napuni smesom potom zatvori ostatkom testa. 
Zatim kapkejkove ukrasiti ostatkom punjenja. 
Na kraju umutiti šlag sa zelenom prehrambenom bojom i praviti jelkicu spricom za dekoraciju. Pustite mašti na volju
 
                                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.