burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija8

Mini Pavlove sa aronijom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
8

Sastojci

Za beze deo:

4 belanca

240 g šećera

1 kašika sirćeta

Za fil:

1/ 2 l mleka

2 kesice C pudinga od slatke pavlake

5 kašika šećera

120 g margarina

3 kašike C šećera u prahu

1 kesica C šlag krema

100 ml kisele vode

aronija

voćni preliv po želji

Mini Pavlove sa aronijom

Koraci pripreme

Belanca umutiti u čvrst šam uz postepeno dodavanje šećera. Pred kraj dodati i kašiku alkoholnog sirćeta i mutiti dok šam ne bude sasvim čvrst. Po želji, u jedan deo dodati i prehrambenu boju.

Pripremiti poslastičarsku vreću, pa u nju naizmenično stavljati beo i šam u boji. Istiskivati u obliku srca na pleh obložen pek papirom. Sušiti u rerni zagrejanoj na 110 stepeni oko 90 minuta.

Nakon toga, isključiti rernu, a kolačiće ostaviti da odstoje u isključenoj rerni još pola sata, pa ih tek onda izvući.

U pola litre mleka skuvati puding uz dodatak šećera na uobičajen način. Ostaviti da se sasvim ohladi.

Umutiti penasto margarin i šećer u prahu. Dodavati mu kašiku po kašiku ohlađenog pudinga i sve vreme mešati.

Na kraju, u fil dodati, i tri kašike umućenog šlag krema i sve još malo umutiti.

Uz pomoć poslastičarske vrećice naneti fil preko puslica.

Preko dekorisati sa malo preostalog šlaga.

Poređati aroniju i preliti voćnim prelivom po želji.

Naši proizvodi

Mini Pavlove sa aronijom

Koraci pripreme

Belanca umutiti u čvrst šam uz postepeno dodavanje šećera. Pred kraj dodati i kašiku alkoholnog sirćeta i mutiti dok šam ne bude sasvim čvrst. Po želji, u jedan deo dodati i prehrambenu boju.

Pripremiti poslastičarsku vreću, pa u nju naizmenično stavljati beo i šam u boji. Istiskivati u obliku srca na pleh obložen pek papirom. Sušiti u rerni zagrejanoj na 110 stepeni oko 90 minuta.

Nakon toga, isključiti rernu, a kolačiće ostaviti da odstoje u isključenoj rerni još pola sata, pa ih tek onda izvući.

U pola litre mleka skuvati puding uz dodatak šećera na uobičajen način. Ostaviti da se sasvim ohladi.

Umutiti penasto margarin i šećer u prahu. Dodavati mu kašiku po kašiku ohlađenog pudinga i sve vreme mešati.

Na kraju, u fil dodati, i tri kašike umućenog šlag krema i sve još malo umutiti.

Uz pomoć poslastičarske vrećice naneti fil preko puslica.

Preko dekorisati sa malo preostalog šlaga.

Poređati aroniju i preliti voćnim prelivom po želji.

Autor

Sandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept