0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
6
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
6
2 cela jaja
300 g šećera
2 kašičice C sode bikarbone
100 g margarina
4 kašike mleka
800 g brašna
2 kašike C kakao praha
4 kašike meda
1,2 l mleka
8 punih kašika brašna
200 g šećera
2 C vanilin šećera
6 kašika C šećera u prahu (ravnih)
300 g putera
200 g čokolade za kuvanje
6 kašika ulja
0,5 dl pavlake
Sve sastojke, osim brašna, pomešati mikserom u posudi koja sme na šporet, jer testo mora da se zagreje.
Na blagoj temperaturi mešati mikserom jedno 10-15 minuta dok smesa ne postane topla.
Skinuti sa šporeta, dodati brašno i umesiti testo. Dobije se glatka, gumenkasta smesa.
Podeliti na 4 jednaka dela i odmah razvlačiti.
Ja na radnu površinu stavim krpu, preko nje pek papir, pa testo. Testo po vrhu pospem brašnom da se ne lepi za oklagiju.
Polako, strpljivo razvlačiti. Dobije se baš tanka kora koja pri pečenju naraste.
Peći na 180 stepeni, 7 minuta u zagrejanoj rerni, svaku koricu.
Krem:
Brašno i šećer umutiti u malo mleka, procediti i skuvati kao puding u ostatku mleka.
Kad se ohladi pomešati sa puterom i C šećerom u prahu. Podeliti na 3 dela i filovati kore (osim zadnje).
Pritisnuti sa nečim teškim (velikom tepsijom) da se sjedini, pa preliti glazurom.
Sve sastojke, osim brašna, pomešati mikserom u posudi koja sme na šporet, jer testo mora da se zagreje.
Na blagoj temperaturi mešati mikserom jedno 10-15 minuta dok smesa ne postane topla.
Skinuti sa šporeta, dodati brašno i umesiti testo. Dobije se glatka, gumenkasta smesa.
Podeliti na 4 jednaka dela i odmah razvlačiti.
Ja na radnu površinu stavim krpu, preko nje pek papir, pa testo. Testo po vrhu pospem brašnom da se ne lepi za oklagiju.
Polako, strpljivo razvlačiti. Dobije se baš tanka kora koja pri pečenju naraste.
Peći na 180 stepeni, 7 minuta u zagrejanoj rerni, svaku koricu.
Krem:
Brašno i šećer umutiti u malo mleka, procediti i skuvati kao puding u ostatku mleka.
Kad se ohladi pomešati sa puterom i C šećerom u prahu. Podeliti na 3 dela i filovati kore (osim zadnje).
Pritisnuti sa nečim teškim (velikom tepsijom) da se sjedini, pa preliti glazurom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.