burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija6

Medena pita

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
6

Sastojci

Testo:

2 cela jaja

300 g šećera

2 kašičice C sode bikarbone

100 g margarina

4 kašike mleka

800 g brašna

2 kašike C kakao praha

4 kašike meda

Krem:

1,2 l mleka

8 punih kašika brašna

200 g šećera

2 C vanilin šećera

6 kašika C šećera u prahu (ravnih)

300 g putera

Glazura:

200 g čokolade za kuvanje

6 kašika ulja

0,5 dl pavlake

Medena pita

Koraci pripreme

Sve sastojke, osim brašna, pomešati mikserom u posudi koja sme na šporet, jer testo mora da se zagreje.

Na blagoj temperaturi mešati mikserom jedno 10-15 minuta dok smesa ne postane topla.

Skinuti sa šporeta, dodati brašno i umesiti testo. Dobije se glatka, gumenkasta smesa.

Podeliti na 4 jednaka dela i odmah razvlačiti.

Ja na radnu površinu stavim krpu, preko nje pek papir, pa testo. Testo po vrhu pospem brašnom da se ne lepi za oklagiju.

Polako, strpljivo razvlačiti. Dobije se baš tanka kora koja pri pečenju naraste.

Peći na 180 stepeni, 7 minuta u zagrejanoj rerni, svaku koricu.

Krem:
Brašno i šećer umutiti u malo mleka, procediti i skuvati kao puding u ostatku mleka.

Kad se ohladi pomešati sa puterom i C šećerom u prahu. Podeliti na 3 dela i filovati kore (osim zadnje).

Pritisnuti sa nečim teškim (velikom tepsijom) da se sjedini, pa preliti glazurom.

Naši proizvodi

Medena pita

Koraci pripreme

Sve sastojke, osim brašna, pomešati mikserom u posudi koja sme na šporet, jer testo mora da se zagreje.

Na blagoj temperaturi mešati mikserom jedno 10-15 minuta dok smesa ne postane topla.

Skinuti sa šporeta, dodati brašno i umesiti testo. Dobije se glatka, gumenkasta smesa.

Podeliti na 4 jednaka dela i odmah razvlačiti.

Ja na radnu površinu stavim krpu, preko nje pek papir, pa testo. Testo po vrhu pospem brašnom da se ne lepi za oklagiju.

Polako, strpljivo razvlačiti. Dobije se baš tanka kora koja pri pečenju naraste.

Peći na 180 stepeni, 7 minuta u zagrejanoj rerni, svaku koricu.

Krem:
Brašno i šećer umutiti u malo mleka, procediti i skuvati kao puding u ostatku mleka.

Kad se ohladi pomešati sa puterom i C šećerom u prahu. Podeliti na 3 dela i filovati kore (osim zadnje).

Pritisnuti sa nečim teškim (velikom tepsijom) da se sjedini, pa preliti glazurom.

Autor

Violeta

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept