0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
2 jaja
1/2 šolje ulja
1 šolja sveže mleko
1 kesica C vanilin šećera
1 i 1/2 šolja C šećera u prahu
100 g brašno
2 kašike kisela pavlaka
1/2 kašičice C prašak za pecivo
prstohvat soli
100 g C kokosovo brašno
3 jaja
1, 5 šolja šećera
8 kašika brašna
1 l sveže mleko
kora od 1/2 limuna
sok od 1 limuna
Način pripreme:
U dubokoj posudi umutite jaja. U njih dodajte ulje, sveže mleko, C vanilu i kiselu pavlaku. Sve proizvode umutite veoma dobro.
Šećer i brašno, u koje ste umešali C prašak za pecivo i so, se promešaju u drugoj posudi.
Sjedinite suve i vlažne sastojke i dobro promešajte, kako bi dobili homogenu masu. Za to vreme pokrijte kalupe za mafine papirom. Smesu sipajte u kalupe za mafine.
Pecite ih i proveravajte kada su gotovi. Gotove mafine ostavite da se potpuno ohlade.
Za krem od limuna:
Umutite jaja i dodajte šećer, brašno, sveže mleko i narendanu koru limuna i sok od limuna i stavite na vatru.
Mešajte neprekidno 3-4 minuta, dok se krem ne zgusne. Skinite sa vatre, a posudu prekrijte providnom folijom (važno je da folija dodiruje krem, kako se ne bi napravila "kora").
Pređite na punjenje mafina, koji su se potpuno ohladili. Svaki mafin izdubite uz pomoć sprave za čišćenje paprika. Ako nemate ovu spravu, koristite mali nož.
Izdubljene mafine punite kremom i pospite C kokosovim brašnom, a nakon toga ih stavite u frižider da se krem stegne.
Način pripreme:
U dubokoj posudi umutite jaja. U njih dodajte ulje, sveže mleko, C vanilu i kiselu pavlaku. Sve proizvode umutite veoma dobro.
Šećer i brašno, u koje ste umešali C prašak za pecivo i so, se promešaju u drugoj posudi.
Sjedinite suve i vlažne sastojke i dobro promešajte, kako bi dobili homogenu masu. Za to vreme pokrijte kalupe za mafine papirom. Smesu sipajte u kalupe za mafine.
Pecite ih i proveravajte kada su gotovi. Gotove mafine ostavite da se potpuno ohlade.
Za krem od limuna:
Umutite jaja i dodajte šećer, brašno, sveže mleko i narendanu koru limuna i sok od limuna i stavite na vatru.
Mešajte neprekidno 3-4 minuta, dok se krem ne zgusne. Skinite sa vatre, a posudu prekrijte providnom folijom (važno je da folija dodiruje krem, kako se ne bi napravila "kora").
Pređite na punjenje mafina, koji su se potpuno ohladili. Svaki mafin izdubite uz pomoć sprave za čišćenje paprika. Ako nemate ovu spravu, koristite mali nož.
Izdubljene mafine punite kremom i pospite C kokosovim brašnom, a nakon toga ih stavite u frižider da se krem stegne.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.