burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8

Limun mini čizkejk

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

Za podlogu:

150 g mlevene plazme

60 g otopljenog maslaca

Za kremu:

300 g krem sira

100 g C šećera u prahu

2 jaja

1 kesica C vanilin šećera

180 g kisele pavlake

1 kašika limunovog soka

1,5 kašika brašna

Za glazuru:

250 ml limunovog soka

1,5 kašika C gustina

1 kesica C vanilin šećera

Limun mini čizkejk

Koraci pripreme

Mlevenu plazmu pomešati sa otopljenim maslacem.

Pripremiti pekač za mafine. U svaki otvor staviti korpicu. Po dnu korpice utisnuti mešavinu plazme i otpljenog maslaca.

Krem sir kratko umutiti sa šećerom, pa dodati jaja, vanilin šećer, kiselu pavlaku, limunov sok i brašno. Sve zajedno kratko umutiti.

Ovom kremom napuniti korpice. Po dnu pleha od rerne naliti malo vode, pa preko staviti kalup sa pripremljenim kolačima.

Peći na 170 stepeni oko 15 minuta. Ostaviti da se ohladi.

Dok se kolač hladi, pripremiti glazuru. Limunovom soku dodati gustin i vanilin šećer i sve zajedno ukuvati da se zgusne.

Glazuru preliti preko prohlađenih kolača. Ostaviti da se sve lepo stegne najmanje 5- 6 sati (može i tokom noći).

Skloniti korpice, pa dekorisati umućenom slatkom pavlakom i komadićima limuna (ili po želji).

Naši proizvodi

Limun mini čizkejk

Koraci pripreme

Mlevenu plazmu pomešati sa otopljenim maslacem.

Pripremiti pekač za mafine. U svaki otvor staviti korpicu. Po dnu korpice utisnuti mešavinu plazme i otpljenog maslaca.

Krem sir kratko umutiti sa šećerom, pa dodati jaja, vanilin šećer, kiselu pavlaku, limunov sok i brašno. Sve zajedno kratko umutiti.

Ovom kremom napuniti korpice. Po dnu pleha od rerne naliti malo vode, pa preko staviti kalup sa pripremljenim kolačima.

Peći na 170 stepeni oko 15 minuta. Ostaviti da se ohladi.

Dok se kolač hladi, pripremiti glazuru. Limunovom soku dodati gustin i vanilin šećer i sve zajedno ukuvati da se zgusne.

Glazuru preliti preko prohlađenih kolača. Ostaviti da se sve lepo stegne najmanje 5- 6 sati (može i tokom noći).

Skloniti korpice, pa dekorisati umućenom slatkom pavlakom i komadićima limuna (ili po želji).

Autor

Sandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept