burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija24 kocke

Limun kocke

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
24 kocke

Sastojci

Kore:

150 g margarina

150 g šećera

3 žumanca

450 g brašna

1/2 kesice C praška za pecivo

3 kašike kisele pavlake

Fil:

6 kašika brašna

600 ml mleka

2 C vanilin šećera

250 g margarina

1 pakovanje C šećera u prahu (250 g)

Limun kocke

Koraci pripreme

Kore:
Margarin, šećer i žumance dobro izmešati, dodati pavlaku i na kraju brašno. Sjediniti da bude testo, podeliti ga na tri dela, istanjiti svaki deo na pravougaonik.

Tepsiju okrenuti sa dnom na gore, premazati margarinom i posuti brašnom, staviti istanjeno testo i utiskivati do krajeva.

Viljuškom probušiti na nekoliko mesta, peći na 180°C oko 10 min, tako peći sve tri kore. Ostaviti da se ohlade.

Fil:
600 ml mleka i 2 C vanilin šećera staviti da prokuva. Posebno umešati brašno sa malo mleka, da bude gusto i dodati u provrelo mleko, ukuvati da bude kao puding. Ostaviti da se ohladi.

Margarin i C šećer u prhau umutiti mikserom na penasto, dodati ohlađenu kremu od mleka i brašna, dodati rendanu koru i sok od 1 limuna.

Krem podeliti na dva dela, na prvu koru polovina, pa sledeća kora, druga polovina krema i na kraju treća kora. Ostaviti da prenoći.

Sutradan odseći krajeve malo da se dobije lep pravougaonik, iseći na kocke i posuti C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Limun kocke

Koraci pripreme

Kore:
Margarin, šećer i žumance dobro izmešati, dodati pavlaku i na kraju brašno. Sjediniti da bude testo, podeliti ga na tri dela, istanjiti svaki deo na pravougaonik.

Tepsiju okrenuti sa dnom na gore, premazati margarinom i posuti brašnom, staviti istanjeno testo i utiskivati do krajeva.

Viljuškom probušiti na nekoliko mesta, peći na 180°C oko 10 min, tako peći sve tri kore. Ostaviti da se ohlade.

Fil:
600 ml mleka i 2 C vanilin šećera staviti da prokuva. Posebno umešati brašno sa malo mleka, da bude gusto i dodati u provrelo mleko, ukuvati da bude kao puding. Ostaviti da se ohladi.

Margarin i C šećer u prhau umutiti mikserom na penasto, dodati ohlađenu kremu od mleka i brašna, dodati rendanu koru i sok od 1 limuna.

Krem podeliti na dva dela, na prvu koru polovina, pa sledeća kora, druga polovina krema i na kraju treća kora. Ostaviti da prenoći.

Sutradan odseći krajeve malo da se dobije lep pravougaonik, iseći na kocke i posuti C šećerom u prahu.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept