burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija16

Lešnik kocke

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
16

Sastojci

Kora:

6 belanaca

6 kašika šećera

50 g pečenih mlevenih lešnika

1 kašika prezle

1 kašika mekog brašna

100 g čokolade

2 kašike ulja

2 kašike mleka

Fil:

500 ml mleka

6 žumanaca

1 kesica C pudinga karamela

3 kašike šećera

100 g margarina

50 g C šećera u prahu

50 g mlevenih pečenih lešnika

2 kesice C šlaga

Lešnik kocke

Koraci pripreme

Kora:
Umutiti 6 belanaca sa 6 kašika šećera u čvrst sneg, dodavati 1 kašiku prezli, 1 kašiku brašna i 50 g lešnika uz lagano mučenje.

Ispeći koru na 180 stepeni, dok lagano ne porumeni, otprilike 20-tak minuta.

Na pari otopiti 100 g čokolade, sa 2 kašike mleka i 2 kašike ulja i isto preliti preko ispečene kore i ostaviti da se ohladi.

Od 500 ml mleka odvojiti pola čaše, ostatak staviti da se kuva. Umutiti 6 žumanaca, 3 kašike šećera i 1 kesicu pudinga. Kada mleko provri u isto dodati prethodnu smešu i skuvati.

Ostaviti da se ohladi. Umutiti 100 g margarina sa 50 g C šećera u prahu, dodavati ohlađen fil i 50 g mlevenih lešnika, pa polako premazati preko ohlađene kore sa čokoladom (ukoliko žurite ne mora da se ispoštuje ovaj postupak, već u vruće skuvan fil od žumanaca i pudinga, možete dodati i margarin i C šećer u prahu i mlevene lešnika, pa tako umućen fil preliti preko kore sa čokoladom, ali se onda duže čeka da se stegne).

Preko dekorisati šlagom i mlevenim lešnicima.

Naši proizvodi

Lešnik kocke

Koraci pripreme

Kora:
Umutiti 6 belanaca sa 6 kašika šećera u čvrst sneg, dodavati 1 kašiku prezli, 1 kašiku brašna i 50 g lešnika uz lagano mučenje.

Ispeći koru na 180 stepeni, dok lagano ne porumeni, otprilike 20-tak minuta.

Na pari otopiti 100 g čokolade, sa 2 kašike mleka i 2 kašike ulja i isto preliti preko ispečene kore i ostaviti da se ohladi.

Od 500 ml mleka odvojiti pola čaše, ostatak staviti da se kuva. Umutiti 6 žumanaca, 3 kašike šećera i 1 kesicu pudinga. Kada mleko provri u isto dodati prethodnu smešu i skuvati.

Ostaviti da se ohladi. Umutiti 100 g margarina sa 50 g C šećera u prahu, dodavati ohlađen fil i 50 g mlevenih lešnika, pa polako premazati preko ohlađene kore sa čokoladom (ukoliko žurite ne mora da se ispoštuje ovaj postupak, već u vruće skuvan fil od žumanaca i pudinga, možete dodati i margarin i C šećer u prahu i mlevene lešnika, pa tako umućen fil preliti preko kore sa čokoladom, ali se onda duže čeka da se stegne).

Preko dekorisati šlagom i mlevenim lešnicima.

Autor

Milena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept