burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Lagana krempita

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Pakovanje lisnatog testa

6 jaja

2 vanilin šećera C

10 kašika šećera

1 litar mleka

3 kašike Čvrstina C

2 kesice želatina C

aroma vanile po ukusu

1/4 litre slatke pavlake (najbolje bi bilo da je pavlaka mlečna, ne zamenska, biljnog porekla)

šećer u prahu C

Lagana krempita

Koraci pripreme

Lisnato testo rastanjiti u dva dela, izbockati viljuškom i ispeći dve kore.

Jednu koru, koja će biti gornja, nožem lagano iseći na kocke.

Dobro, penasto umutiti jaja (bez odvajanja belanaca), šećer, vanilin šećer i par kapi arome vanile ako neko voli intenzivniji ukus vanile.

Dodati čvrstin, promešati i zakuvati u litri kipućeg mleka na laganoj vatri. Mešati oko desetak minuta dok se krema zgusne.

Želatin rastopiti sa vodom i kad nabubri umešati ga u toplu kremu i razmutiti. Kad se krema ohladi umutiti čvrsto slatku pavlaku pa polagano kašikom umešati u kremu.

Preliti kremu preko jedne kore pa prekriti drugom korom.

Odozgo obilato posuti šećerom u prahu.

Staviti u frižider da se dobro stegne i ohladi.

Naši proizvodi

Lagana krempita

Koraci pripreme

Lisnato testo rastanjiti u dva dela, izbockati viljuškom i ispeći dve kore.

Jednu koru, koja će biti gornja, nožem lagano iseći na kocke.

Dobro, penasto umutiti jaja (bez odvajanja belanaca), šećer, vanilin šećer i par kapi arome vanile ako neko voli intenzivniji ukus vanile.

Dodati čvrstin, promešati i zakuvati u litri kipućeg mleka na laganoj vatri. Mešati oko desetak minuta dok se krema zgusne.

Želatin rastopiti sa vodom i kad nabubri umešati ga u toplu kremu i razmutiti. Kad se krema ohladi umutiti čvrsto slatku pavlaku pa polagano kašikom umešati u kremu.

Preliti kremu preko jedne kore pa prekriti drugom korom.

Odozgo obilato posuti šećerom u prahu.

Staviti u frižider da se dobro stegne i ohladi.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept