burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Lagana krempita

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

500 g četvrtastog keksa

1 l slatkog mleka

250 g margarina

250 g C šećera u prahu

10 kašika C šećera

1 kesica C vanilin šećera

4 jaja

7 kašika brašna

3 kašike C čvrstina

200 g C šlag krema

Lagana krempita

Koraci pripreme

Za pripremu ove krempite potrebno je prvo od 1 l mleka odvojiti 300 g u manju posudu kako bi mogli napraviti kompaktnu masu i u to 300 g mleka dodati 7 kašika brašna i 3 kašike C čvrstina, 4 žumanceta, 10 kašika šećera i 1 C vanilin šećer.

Masu dobro sjediniti i dodati u 700 g mleka koje se već kuva na plotni.

Sjedinjenjem ove dve mase dobijamo fenomenalan krem koji ćemo ohladiti i u tako hladan dodati 250 g margarina i 250 g C šećera u prahu.

U pleh veličine 26×20 poređajte četvrtasti keks koji je potopljen u mleko kako bi omekanio.

Preko keksa prespemo fil koji smo kuvali na mleku i lepo ga uravnjamo. Opet preko fila poređamo četvrtasti keks potopljen u mleku.

Šlag:
Umutite 200 g C šlaga sa vodom ili mlekom, prelijemo preko gornjeg sloja petit keksa, i kolač je spreman za konzumiranje nakon pola sata hlađenja u frižideru.

Naši proizvodi

Lagana krempita

Koraci pripreme

Za pripremu ove krempite potrebno je prvo od 1 l mleka odvojiti 300 g u manju posudu kako bi mogli napraviti kompaktnu masu i u to 300 g mleka dodati 7 kašika brašna i 3 kašike C čvrstina, 4 žumanceta, 10 kašika šećera i 1 C vanilin šećer.

Masu dobro sjediniti i dodati u 700 g mleka koje se već kuva na plotni.

Sjedinjenjem ove dve mase dobijamo fenomenalan krem koji ćemo ohladiti i u tako hladan dodati 250 g margarina i 250 g C šećera u prahu.

U pleh veličine 26×20 poređajte četvrtasti keks koji je potopljen u mleko kako bi omekanio.

Preko keksa prespemo fil koji smo kuvali na mleku i lepo ga uravnjamo. Opet preko fila poređamo četvrtasti keks potopljen u mleku.

Šlag:
Umutite 200 g C šlaga sa vodom ili mlekom, prelijemo preko gornjeg sloja petit keksa, i kolač je spreman za konzumiranje nakon pola sata hlađenja u frižideru.

Autor

Brankica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept