burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija24

Krempite sa šlagom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
24

Sastojci

Kore:

3 jaja

5 žumanca

1 dl ulja

12 kašika šećera

8 kašika brašna

1 kesica C vanilin šećera

Fil I:

1 l mleka

3 kesice C pudinga vanila

18 kašika šećera

2 kesice C vanilin šećera

5 belanca

Fil II:

2 kesice C šlag krem sa ukusom slatke pavlake

300 ml mleka

Za posipanje:

po potrebi C šećer u prahu

Krempite sa šlagom

Koraci pripreme

Priprema kora:
Odvojiti žumanca od belanaca. Za kore vam trebaju 3 belanca i 8 žumanaca.

Umutiti belanca, dodati 12 kašika šećera, ulje, žumanca, C vanilin šećer i na kraju lagano umešati 8 kašika brašna. Od ove smese ispeći 2 kore (pleh otprilike 24x32cm).

Kore peći u zagrejanoj rerni na 180 C. Prvu koru izvaditi na vlažnu krpu, a drugu ostaviti u plehu.

Priprema fila I:
Umutiti 5 preostalih belanaca sa 5 kašika šećera u čvrst šam. Puding (3 kesice) izmešati sa 13 kašika šećera i oko 3 dl mleka oduzetog od 1 l, da smesa bude bez grudvica, i skuvati u preostalom mleku.

U skuvan puding dodati još i C vanilin šećer i umešati šam od belanaca u još uvek vruć krem. Krem sipati preko kore u plehu i izravnati.

Priprema fila II:
Umutiti 2 C šlag krema slatka pavlaka po uputstvu sa kesice. Šlag sipati preko žutog krema i izravnati.

Odozgo staviti drugu koru i staviti u frižider da se krempita stegne i ohladi.

Serviranje:
Krempitu iseći na kocke željene veličine i pre služenja posuti C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Krempite sa šlagom

Koraci pripreme

Priprema kora:
Odvojiti žumanca od belanaca. Za kore vam trebaju 3 belanca i 8 žumanaca.

Umutiti belanca, dodati 12 kašika šećera, ulje, žumanca, C vanilin šećer i na kraju lagano umešati 8 kašika brašna. Od ove smese ispeći 2 kore (pleh otprilike 24x32cm).

Kore peći u zagrejanoj rerni na 180 C. Prvu koru izvaditi na vlažnu krpu, a drugu ostaviti u plehu.

Priprema fila I:
Umutiti 5 preostalih belanaca sa 5 kašika šećera u čvrst šam. Puding (3 kesice) izmešati sa 13 kašika šećera i oko 3 dl mleka oduzetog od 1 l, da smesa bude bez grudvica, i skuvati u preostalom mleku.

U skuvan puding dodati još i C vanilin šećer i umešati šam od belanaca u još uvek vruć krem. Krem sipati preko kore u plehu i izravnati.

Priprema fila II:
Umutiti 2 C šlag krema slatka pavlaka po uputstvu sa kesice. Šlag sipati preko žutog krema i izravnati.

Odozgo staviti drugu koru i staviti u frižider da se krempita stegne i ohladi.

Serviranje:
Krempitu iseći na kocke željene veličine i pre služenja posuti C šećerom u prahu.

Autor

Slađana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept