0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
2 cela jaja
6 žumanaca
8 kašika šećera
5 kašika brašna
1 C prašak za pecivo
750 dl vode
4 kašike šećera
250 dl vode
4 C pudinga od vanile
C šećer u prahu
Kora:
2 cela jaja, 6 žumanaca, 8 kašika šećera, 5 kašika brašna, 1 C prašak za pecivo. Umutiti jaja dobro sa šećerom i na kraju dodati brašno i C prašak za pecivo i ispeći koru.
Krem:
750 dl vode sa 4 kašike šećera skuvati da provri voda, pa u to dodati razmućen C puding od vanile sa 250 g vode. Pre kuvanja pudinga umutiti 6 belanaca sa 14 kašika šećera da bude bas čvrst sneg.
Kada ste skinuli sa vatre puding, u tako vreo puding dodajte kašiku po kašiku umućenog belanca i mutite mikserom, videćete kako vam fil raste.
Tako umućen fil malo prohladite i odmah filujte koru. Fil mora vruć, jer se steže brzo.
Odozgo pospite C šećer u prahu kroz malu cedaljku i poprskajte sa sa topljenom čokoladom.
Kora:
2 cela jaja, 6 žumanaca, 8 kašika šećera, 5 kašika brašna, 1 C prašak za pecivo. Umutiti jaja dobro sa šećerom i na kraju dodati brašno i C prašak za pecivo i ispeći koru.
Krem:
750 dl vode sa 4 kašike šećera skuvati da provri voda, pa u to dodati razmućen C puding od vanile sa 250 g vode. Pre kuvanja pudinga umutiti 6 belanaca sa 14 kašika šećera da bude bas čvrst sneg.
Kada ste skinuli sa vatre puding, u tako vreo puding dodajte kašiku po kašiku umućenog belanca i mutite mikserom, videćete kako vam fil raste.
Tako umućen fil malo prohladite i odmah filujte koru. Fil mora vruć, jer se steže brzo.
Odozgo pospite C šećer u prahu kroz malu cedaljku i poprskajte sa sa topljenom čokoladom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.