burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Krempita

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

5 jaja

4 C pudinga od vanile

1 C vanilin šećer

1 C prašak za pecivo

3 kašike brašna

prstohvat soli

300 g šećera

100 g C šećera u prahu

1 l vode

100 g čokolade za kuvanje

6 kašika ulja

1 kesica C šlaga za ukrašavanje

Krempita

Koraci pripreme

Testo:
5 jaja, 100 g šećera, 1 prstohvat soli, 3 kašike brašna, kašike ulja, 1 C vanilin šećer, 1 kesica C praška za pecivo umutiti i peći u pek obloženom četvrastom plehu srednje veličine.

Peći 20 min. na 200 stepeni.

Fil:
Ukuvati 1 l vode sa 200 g šećera. Kada provri dodati 4 C pudinga od vanile razmućenih u 100 ml vode. Razmućenu masu ukuvati u vodu.

Posebno u dublju činiju umutiti 5 belanca sa 100 g C šećera u prahu.

U ukuvan puding polako dodavati kašiku po kašiku umućenih belanca i mešati mikserom na laganoj vatri najviše 5 min.

Na ispečenu koru u pleh izliti vruću smesu od pudinga.

Rastopiti 100 g čokolade sa 3 kašike ulja. Izliti čokoladu preko pudinga i dobro ohladiti.

Ukrasiti umućenim šlagom pa iseći na kocke

Naši proizvodi

Krempita

Koraci pripreme

Testo:
5 jaja, 100 g šećera, 1 prstohvat soli, 3 kašike brašna, kašike ulja, 1 C vanilin šećer, 1 kesica C praška za pecivo umutiti i peći u pek obloženom četvrastom plehu srednje veličine.

Peći 20 min. na 200 stepeni.

Fil:
Ukuvati 1 l vode sa 200 g šećera. Kada provri dodati 4 C pudinga od vanile razmućenih u 100 ml vode. Razmućenu masu ukuvati u vodu.

Posebno u dublju činiju umutiti 5 belanca sa 100 g C šećera u prahu.

U ukuvan puding polako dodavati kašiku po kašiku umućenih belanca i mešati mikserom na laganoj vatri najviše 5 min.

Na ispečenu koru u pleh izliti vruću smesu od pudinga.

Rastopiti 100 g čokolade sa 3 kašike ulja. Izliti čokoladu preko pudinga i dobro ohladiti.

Ukrasiti umućenim šlagom pa iseći na kocke

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept