0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
24
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
24
6 jaja
6 kašika brašna
16 kašika šećera
1/2 manje šolje ulja
4 C pudinga od vanile
1 l vode
C šećer u prahu
1 C vanilin šećer
Uzeti 2 činije ,1 mora da bude baš veća zbog belanaca i pudinga koji se na kraju sipa.
U manju činiju umutiti 5 žumanaca,1 celo jaje i 5 kašika šećera,kada je dobro umućeno dodati 6 kašika brašna i ulje, lagano promešati da se lepo sjedini.
U dublji pleh (može i đuveč) po dnu staviti foliju pa preko folije izručiti polovinu umućene smese,staviti da se peče na 180 stepeni (rernu uključiti na početku prpreme).
Peći dok ne porumeni, vrlo kratko jer je kora tanka!
Za to vreme staviti 700 ml vode u šerpu da provri, pa zakuvati sa 4 C pudnga koji su rastopljeni u 300 ml vode, mešati da ne zagori, kuvati par minuta.
Dok čekate da voda provri umutite sneg od 5 belanaca, pa dodati 10 kašika šećera, mutiti još dok se šećer ne istopi.
U međuvremenu vam se ispekla kora, vadite foliju sa korom, a u pleh sipate drugu polovinu smese od žumanaca i pečete.
U belanca koja ste umutili sipate puding koji ste skuvali i mutite mikserom (najslabije) da se smesa lepo izjednači, ispečena je i druga kora, preko nje sipate žuti fil, lepo ga rasporedite pa preko stavite koru koju ste pekli na foliji u plehu (slobodno je krenite na kuhinjsku krpu da bi lepo skinuli foliju sa nje).
Pritisnite rukom da bi se kora lepo zalepila, ostavite u frižider da se ohladi i stegne.
Seći kocke i pre služenja posuti C šećerom u prahu u koji ste umešali 1 C vanilin šećer.
Uzeti 2 činije ,1 mora da bude baš veća zbog belanaca i pudinga koji se na kraju sipa.
U manju činiju umutiti 5 žumanaca,1 celo jaje i 5 kašika šećera,kada je dobro umućeno dodati 6 kašika brašna i ulje, lagano promešati da se lepo sjedini.
U dublji pleh (može i đuveč) po dnu staviti foliju pa preko folije izručiti polovinu umućene smese,staviti da se peče na 180 stepeni (rernu uključiti na početku prpreme).
Peći dok ne porumeni, vrlo kratko jer je kora tanka!
Za to vreme staviti 700 ml vode u šerpu da provri, pa zakuvati sa 4 C pudnga koji su rastopljeni u 300 ml vode, mešati da ne zagori, kuvati par minuta.
Dok čekate da voda provri umutite sneg od 5 belanaca, pa dodati 10 kašika šećera, mutiti još dok se šećer ne istopi.
U međuvremenu vam se ispekla kora, vadite foliju sa korom, a u pleh sipate drugu polovinu smese od žumanaca i pečete.
U belanca koja ste umutili sipate puding koji ste skuvali i mutite mikserom (najslabije) da se smesa lepo izjednači, ispečena je i druga kora, preko nje sipate žuti fil, lepo ga rasporedite pa preko stavite koru koju ste pekli na foliji u plehu (slobodno je krenite na kuhinjsku krpu da bi lepo skinuli foliju sa nje).
Pritisnite rukom da bi se kora lepo zalepila, ostavite u frižider da se ohladi i stegne.
Seći kocke i pre služenja posuti C šećerom u prahu u koji ste umešali 1 C vanilin šećer.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.