burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija18 parčiča

Krempita

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
18 parčiča

Sastojci

Kore (peku se dve, sastojci navedeni za jednu):

3 žumanca

1 celo jaje

3 kašike šećera

3 kašike brašna

3 kašike ulja

Fil I:

1 l mleka

10 kašika šećera

4 C pudinga sa ukusom vanilina

6 belanaca

Fil II:

2 kesice C šlag krema belog sa ukusom slatke pavlake 75g

300 ml hladnog mleka

Za posipanje:

C šećer u prahu

Krempita

Koraci pripreme

Umutiti koru sa tri žumanca, jednim jajetom i šećerom. Zatim u umućena jaja dodati brašno i ulje. Izliti masu u podmazan pleh 25x35cm.

Koru peći na 180 C 10 min. Ispečenu koru iseći na željene kocke. Umutiti zatim i drugu koru na isti način kao prvu. Dok se kora peče skuvati C puding.

U 800 ml mleka sipati umešani puding sa šećerom i 200 ml mleka, sve mešati dok se puding ne zgusne. Umutiti i 6 belanaca sa 3 kašike šećera, pa dodavati vrelom pudingu kašiku po kašiku i neprestano mutiti. Kada smo sve sastavili preručimo u pleh sa ispečenom korom. Ohladiti kolač.

Preko ohlađenog pudinga staviti umućen C šlag krem, a po kremu poređati isečenu prvu koru.

Posuti C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Krempita

Koraci pripreme

Umutiti koru sa tri žumanca, jednim jajetom i šećerom. Zatim u umućena jaja dodati brašno i ulje. Izliti masu u podmazan pleh 25x35cm.

Koru peći na 180 C 10 min. Ispečenu koru iseći na željene kocke. Umutiti zatim i drugu koru na isti način kao prvu. Dok se kora peče skuvati C puding.

U 800 ml mleka sipati umešani puding sa šećerom i 200 ml mleka, sve mešati dok se puding ne zgusne. Umutiti i 6 belanaca sa 3 kašike šećera, pa dodavati vrelom pudingu kašiku po kašiku i neprestano mutiti. Kada smo sve sastavili preručimo u pleh sa ispečenom korom. Ohladiti kolač.

Preko ohlađenog pudinga staviti umućen C šlag krem, a po kremu poređati isečenu prvu koru.

Posuti C šećerom u prahu.

Autor

blog Slađini recepti

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept