burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija20

Kremeš

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20

Sastojci

Testo:

250 g brašna

100 g C šećera u prahu

50 g masti

2 belanca

1 supena kašika meda

1 supena kašika mleka

1 kafena kašika C soda bikarbone

Prvi fil:

1 l mleka

2 C puding od vanile

4 supene kašike šećera

2 supene kašike C čvrstina

1 supena kašika brašna

1 margarin

100 g C šećer u prahu

Drugi fil:

300 g C šlag krem beli

Kremeš

Koraci pripreme

Testo:
Zamešati šećer, brašno, C sodu bikarbonu. Dodati belanca, mast i med. Dodavati mleko i rukom mešati.

Testo podeliti na dva dela za dve kore. Istanjiti testo na 2mm debljine i malo izbosti viljuškom.

Peći na papiru za pečenje na okrenutoj tepsiji na 180°C par minuta.

Prvi fil:
Od litre mleka odvojiti jedan dl mleka, a ostatak mleka kuvati dok ne provri.

Puding sa C čvrstinom i brašnom pomešati sa 1 dl mleka i dodati u skuvamo mleko. Ostaviti da strane da se ohladi.

Margarin umutiti sa C šećerom u prahu i sjediniti sa ohlađenim pudigom.

Drugi fil:
Umutiti C šlag penu sa vodom

Kolač slagati redosledom: testo, prvi fil, zatim drugi fil i testo.

Kolač posipati sa C šećerom u prahu i iseći na kocke.

Naši proizvodi

Kremeš

Koraci pripreme

Testo:
Zamešati šećer, brašno, C sodu bikarbonu. Dodati belanca, mast i med. Dodavati mleko i rukom mešati.

Testo podeliti na dva dela za dve kore. Istanjiti testo na 2mm debljine i malo izbosti viljuškom.

Peći na papiru za pečenje na okrenutoj tepsiji na 180°C par minuta.

Prvi fil:
Od litre mleka odvojiti jedan dl mleka, a ostatak mleka kuvati dok ne provri.

Puding sa C čvrstinom i brašnom pomešati sa 1 dl mleka i dodati u skuvamo mleko. Ostaviti da strane da se ohladi.

Margarin umutiti sa C šećerom u prahu i sjediniti sa ohlađenim pudigom.

Drugi fil:
Umutiti C šlag penu sa vodom

Kolač slagati redosledom: testo, prvi fil, zatim drugi fil i testo.

Kolač posipati sa C šećerom u prahu i iseći na kocke.

Autor

Anna

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept