0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
20
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
20
250 g brašna
100 g C šećera u prahu
50 g masti
2 belanca
1 supena kašika meda
1 supena kašika mleka
1 kafena kašika C soda bikarbone
1 l mleka
2 C puding od vanile
4 supene kašike šećera
2 supene kašike C čvrstina
1 supena kašika brašna
1 margarin
100 g C šećer u prahu
300 g C šlag krem beli
Testo:
Zamešati šećer, brašno, C sodu bikarbonu. Dodati belanca, mast i med. Dodavati mleko i rukom mešati.
Testo podeliti na dva dela za dve kore. Istanjiti testo na 2mm debljine i malo izbosti viljuškom.
Peći na papiru za pečenje na okrenutoj tepsiji na 180°C par minuta.
Prvi fil:
Od litre mleka odvojiti jedan dl mleka, a ostatak mleka kuvati dok ne provri.
Puding sa C čvrstinom i brašnom pomešati sa 1 dl mleka i dodati u skuvamo mleko. Ostaviti da strane da se ohladi.
Margarin umutiti sa C šećerom u prahu i sjediniti sa ohlađenim pudigom.
Drugi fil:
Umutiti C šlag penu sa vodom
Kolač slagati redosledom: testo, prvi fil, zatim drugi fil i testo.
Kolač posipati sa C šećerom u prahu i iseći na kocke.
Testo:
Zamešati šećer, brašno, C sodu bikarbonu. Dodati belanca, mast i med. Dodavati mleko i rukom mešati.
Testo podeliti na dva dela za dve kore. Istanjiti testo na 2mm debljine i malo izbosti viljuškom.
Peći na papiru za pečenje na okrenutoj tepsiji na 180°C par minuta.
Prvi fil:
Od litre mleka odvojiti jedan dl mleka, a ostatak mleka kuvati dok ne provri.
Puding sa C čvrstinom i brašnom pomešati sa 1 dl mleka i dodati u skuvamo mleko. Ostaviti da strane da se ohladi.
Margarin umutiti sa C šećerom u prahu i sjediniti sa ohlađenim pudigom.
Drugi fil:
Umutiti C šlag penu sa vodom
Kolač slagati redosledom: testo, prvi fil, zatim drugi fil i testo.
Kolač posipati sa C šećerom u prahu i iseći na kocke.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.