burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Kremaste kocke

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

3 jaja

3 kašike šećera

3 kašike vrele vode

3 kašike brašna

2 kašike C kakao

1 kesica C praška za pecivo

Preliv:

2 dl vode

2 kašike šećera

1 kesica C vanilin šećera

Žuti deo:

1 litar mleka

3 kesice C pudinga od vanile

10 kašika šećera

125 g margarina

1 kesica C šlag kreme od vanile

Beli deo:

200 ml slatke pavlake

2 kašike kisele pavlake

2 kašike C šećera u prahu

Čokoladna glazura:

100 g čokolade

0,5 dl mleka

Kremaste kocke

Koraci pripreme

Jaja umutite sa šećerom, dodajte vrelu vodu,brašno pomešajte sa C kakaom i C praškom za pecivo i sipajte u umućena jaja. Lagano promešajte kašikom.

Izlijte u namazan pleh, ravnomerno rasporedite i pecite na 200 stepeni oko 15-20 minuta. Proverite čačkalicom da li je kora pečena.

Pečenu koru izvadite iz rerne i ostavite sa strane da se skroz ohladi.

Preliv:
Vodu pomešajte sa šećerom, C vanilin šećerom, pustite da provri, malo prohladite i sirupom prelijte preko pečene kore (sirup i kora treba da su mlaki).

Žuti deo:
Skuvajte puding sa šećerom na uobičajen način i ostavite da se skroz ohladi.

U ohlađeni fil dodajte margarin i dobro umutite.

Umutite šlag kremu, sa vrlo malo mleka da bude gusta i dodajte u fil te promešajte.

Pripremljeni fil sipajte preko kore i ravnomerno rasporedite.

Beli deo:
Slatku pavlaku umutite, dodajte C šećer u prahu i kiselu pavlaku i još malo mutite.

Prelijte preko žutog dela i rasporedite.

Glazura od čokolade:
Čokoladu izlomite na kocke i otopite na pari ili na slaboj vatri.

Postepeno dodajte po malo mleka u otopljenu čokoladu da smesa bude tečna da može da se izlije.

Izlijte čokoladu preko belog fila i okretanjem tepsije, malo u jednu stranu, malo u drugu, ravnomerno rasporedite.

Naši proizvodi

Kremaste kocke

Koraci pripreme

Jaja umutite sa šećerom, dodajte vrelu vodu,brašno pomešajte sa C kakaom i C praškom za pecivo i sipajte u umućena jaja. Lagano promešajte kašikom.

Izlijte u namazan pleh, ravnomerno rasporedite i pecite na 200 stepeni oko 15-20 minuta. Proverite čačkalicom da li je kora pečena.

Pečenu koru izvadite iz rerne i ostavite sa strane da se skroz ohladi.

Preliv:
Vodu pomešajte sa šećerom, C vanilin šećerom, pustite da provri, malo prohladite i sirupom prelijte preko pečene kore (sirup i kora treba da su mlaki).

Žuti deo:
Skuvajte puding sa šećerom na uobičajen način i ostavite da se skroz ohladi.

U ohlađeni fil dodajte margarin i dobro umutite.

Umutite šlag kremu, sa vrlo malo mleka da bude gusta i dodajte u fil te promešajte.

Pripremljeni fil sipajte preko kore i ravnomerno rasporedite.

Beli deo:
Slatku pavlaku umutite, dodajte C šećer u prahu i kiselu pavlaku i još malo mutite.

Prelijte preko žutog dela i rasporedite.

Glazura od čokolade:
Čokoladu izlomite na kocke i otopite na pari ili na slaboj vatri.

Postepeno dodajte po malo mleka u otopljenu čokoladu da smesa bude tečna da može da se izlije.

Izlijte čokoladu preko belog fila i okretanjem tepsije, malo u jednu stranu, malo u drugu, ravnomerno rasporedite.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept