0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
3 jaja
3 kašike šećera
3 kašike vrele vode
3 kašike brašna
2 kašike C kakao
1 kesica C praška za pecivo
2 dl vode
2 kašike šećera
1 kesica C vanilin šećera
1 litar mleka
3 kesice C pudinga od vanile
10 kašika šećera
125 g margarina
1 kesica C šlag kreme od vanile
200 ml slatke pavlake
2 kašike kisele pavlake
2 kašike C šećera u prahu
100 g čokolade
0,5 dl mleka
Jaja umutite sa šećerom, dodajte vrelu vodu,brašno pomešajte sa C kakaom i C praškom za pecivo i sipajte u umućena jaja. Lagano promešajte kašikom.
Izlijte u namazan pleh, ravnomerno rasporedite i pecite na 200 stepeni oko 15-20 minuta. Proverite čačkalicom da li je kora pečena.
Pečenu koru izvadite iz rerne i ostavite sa strane da se skroz ohladi.
Preliv:
Vodu pomešajte sa šećerom, C vanilin šećerom, pustite da provri, malo prohladite i sirupom prelijte preko pečene kore (sirup i kora treba da su mlaki).
Žuti deo:
Skuvajte puding sa šećerom na uobičajen način i ostavite da se skroz ohladi.
U ohlađeni fil dodajte margarin i dobro umutite.
Umutite šlag kremu, sa vrlo malo mleka da bude gusta i dodajte u fil te promešajte.
Pripremljeni fil sipajte preko kore i ravnomerno rasporedite.
Beli deo:
Slatku pavlaku umutite, dodajte C šećer u prahu i kiselu pavlaku i još malo mutite.
Prelijte preko žutog dela i rasporedite.
Glazura od čokolade:
Čokoladu izlomite na kocke i otopite na pari ili na slaboj vatri.
Postepeno dodajte po malo mleka u otopljenu čokoladu da smesa bude tečna da može da se izlije.
Izlijte čokoladu preko belog fila i okretanjem tepsije, malo u jednu stranu, malo u drugu, ravnomerno rasporedite.
Jaja umutite sa šećerom, dodajte vrelu vodu,brašno pomešajte sa C kakaom i C praškom za pecivo i sipajte u umućena jaja. Lagano promešajte kašikom.
Izlijte u namazan pleh, ravnomerno rasporedite i pecite na 200 stepeni oko 15-20 minuta. Proverite čačkalicom da li je kora pečena.
Pečenu koru izvadite iz rerne i ostavite sa strane da se skroz ohladi.
Preliv:
Vodu pomešajte sa šećerom, C vanilin šećerom, pustite da provri, malo prohladite i sirupom prelijte preko pečene kore (sirup i kora treba da su mlaki).
Žuti deo:
Skuvajte puding sa šećerom na uobičajen način i ostavite da se skroz ohladi.
U ohlađeni fil dodajte margarin i dobro umutite.
Umutite šlag kremu, sa vrlo malo mleka da bude gusta i dodajte u fil te promešajte.
Pripremljeni fil sipajte preko kore i ravnomerno rasporedite.
Beli deo:
Slatku pavlaku umutite, dodajte C šećer u prahu i kiselu pavlaku i još malo mutite.
Prelijte preko žutog dela i rasporedite.
Glazura od čokolade:
Čokoladu izlomite na kocke i otopite na pari ili na slaboj vatri.
Postepeno dodajte po malo mleka u otopljenu čokoladu da smesa bude tečna da može da se izlije.
Izlijte čokoladu preko belog fila i okretanjem tepsije, malo u jednu stranu, malo u drugu, ravnomerno rasporedite.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.