1
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Lako
15
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
15
2 kesica C Puding sa ukusom vanilina
1000 ml mleka
175 g Oreo keksa
250 g svežih malina
100 ml mleka
Jednostavan i lak recept za prelep kolač bez pečenja. . Može da se pravi i u posnoj i mrsnoj varijanti obzirom da je oreo keks postan.
Dve kesice pudinga skuvati u jednom litru mleka. Izdrobiti oreo keks , a nekoliko komada ostaviti za dekoraciju. Od kokosa odvojiti 2 kašike za završno posipanje kolača.
U polovinu pudinga sipati izmrvljen oreo keks i masu sipati u kalup i lepo poravnati . Za ovu količinu je odgovarajući kalup 15cm x25cm.
U drugu polovinu pudinga sipati kokos, izmešati i sipati preko sloja od orea. Kolač staviti u frižider da se stegne ( oko pola sata).
Kolač izvaditi iz frižidera i maline rasporediti preko kokosa. Umutiti šlag sa mlekom ili vodom i po želji dodati prah šećera po ukusu.
Preko malina naneti šlag i po vrhu dekorisati oreo keksom i posuti kokosom.
Vratiti kolač u frižider do momenta iznošenja na sto.
Sa ohlađenog kolača skinuti pažljivo ram od kalupa i iseći ga na 3 x 5 komada . Ukupno se dobija 15 kolača.
Jednostavan i lak recept za prelep kolač bez pečenja. . Može da se pravi i u posnoj i mrsnoj varijanti obzirom da je oreo keks postan.
Dve kesice pudinga skuvati u jednom litru mleka. Izdrobiti oreo keks , a nekoliko komada ostaviti za dekoraciju. Od kokosa odvojiti 2 kašike za završno posipanje kolača.
U polovinu pudinga sipati izmrvljen oreo keks i masu sipati u kalup i lepo poravnati . Za ovu količinu je odgovarajući kalup 15cm x25cm.
U drugu polovinu pudinga sipati kokos, izmešati i sipati preko sloja od orea. Kolač staviti u frižider da se stegne ( oko pola sata).
Kolač izvaditi iz frižidera i maline rasporediti preko kokosa. Umutiti šlag sa mlekom ili vodom i po želji dodati prah šećera po ukusu.
Preko malina naneti šlag i po vrhu dekorisati oreo keksom i posuti kokosom.
Vratiti kolač u frižider do momenta iznošenja na sto.
Sa ohlađenog kolača skinuti pažljivo ram od kalupa i iseći ga na 3 x 5 komada . Ukupno se dobija 15 kolača.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.