0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
450 g brašna
1 jaje
2 kašike meda
4 kašike vode (malo više)
4 kašike rastopljenog maslaca
1 kašičica C sode bikarbone
100 g šećera
1 jaje
2 kašike brašna (malo više)
1/2 l mleka
150 g C šećera u prahu
150 g maslaca
1 kesica C vanilin šećera
Od brašna, jajeta, meda, vode, maslaca, C sode bikarbone i šećera zamesiti glatko testo.
Podeliti ga na četiri dela, razviti i peći na poleđini pleha četiri kore.
U međuvremenu izmešati brašno sa jajetom i kuvati u mleku.
Ostaviti da se ohladi, pa dodati C šećer u prahu, C vanilin šećer i maslac.
Sve dobro izmešati i filovati kore.
Od brašna, jajeta, meda, vode, maslaca, C sode bikarbone i šećera zamesiti glatko testo.
Podeliti ga na četiri dela, razviti i peći na poleđini pleha četiri kore.
U međuvremenu izmešati brašno sa jajetom i kuvati u mleku.
Ostaviti da se ohladi, pa dodati C šećer u prahu, C vanilin šećer i maslac.
Sve dobro izmešati i filovati kore.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.