0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
6 belanaca
6 kašika C šećera u prahu
100 g C kokosa
1 kašika brašna
200 ml mleka
50 g šećera
300 ml mleka
12 kašika šećera
200 ml mleka
6 žumanca
1 C puding slatka pavlaka
3 kašike brašna
250 g margarina
200 g C mleka u prahu
100 g C kokosa + za posipanje
6 belanaca ulupati u sneg, postepeno dodati 6 kašika C šećera u prahu, dobro sjediniti varjačom, u to umešati 100 g C kokosa i 1 kašiku brašna.
Peći na 200 C. Ispečeno zaliti sa 200 ml mleka koje smo skuvali sa 50 g šećera.
Fil:
300 ml mleka staviti da provri sa 12 kašika šećera, u to ukuvati 200 ml mleka u koje smo umešali žumanca, 1 C puding slatka pavlaka i 3 kašike brašna.
Skuvati fil, ohladiti i spojiti sa 250 g margarina koji smo prethodno spojili sa 200 g C mleka u prahu, potom dodati 100 g C kokosa.
Filovati koru i posuti kokosom.
6 belanaca ulupati u sneg, postepeno dodati 6 kašika C šećera u prahu, dobro sjediniti varjačom, u to umešati 100 g C kokosa i 1 kašiku brašna.
Peći na 200 C. Ispečeno zaliti sa 200 ml mleka koje smo skuvali sa 50 g šećera.
Fil:
300 ml mleka staviti da provri sa 12 kašika šećera, u to ukuvati 200 ml mleka u koje smo umešali žumanca, 1 C puding slatka pavlaka i 3 kašike brašna.
Skuvati fil, ohladiti i spojiti sa 250 g margarina koji smo prethodno spojili sa 200 g C mleka u prahu, potom dodati 100 g C kokosa.
Filovati koru i posuti kokosom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.