burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Kifle sa pudingom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

Testo:

500 g brašna

1/2 kockice kvasca

1 kesica C praška za pecivo

200 ml toplog mleka

3 supene kašike šećera

1 kesica C vanilin šećera

1 dl ulja

1/2 supene kašike sirćeta

prstohvat soli

1 jaje

Puding:

1 kesica C pudinga od vanile

2 kašike šećera

250 ml mleka

Premaz:

1 žumance

Za posipanje:

C šećer u prahu

Kifle sa pudingom

Koraci pripreme

U posudu sipati brašno, pa dodati kvasac razmućen sa malo mleka, šećer, C vanilin šećer, ulje, sirće, prstohvat soli, 1 jaje (blago umućeno), C prašak za pecivo i uz dodatak mlakog mleka zamesiti testo.

Dobro ga izraditi rukama, ne mora da se ostavlja da raste možete odmah praviti kiflice.

2,5 dl mleka staviti u šerpu, u drugoj posuditi izmešatii C prah za puding sa 2 kašike šećera i dodati od tog pripremljenog mleka 2-3 kašike, dobro izmešati da nema grudvica.

Ostatak mleka zakuvati i skuvati C puding koji će biti gušći nego obični. Ostavite sa strane da se ohladi.

Otkidati komadiće testa svaku kiflicu razvaljati u duguljasti ovalni oblik, što tanje.

Na vrh staviti kašičicu C pudinga.

Donji dio testa zaseći oštrim nožem na 3-4 mesta ali ne do kraja. Motati u kiflicu.

Formirane kiflice ređati u nauljen pleh. Premazati žumancetom, peći u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumene.

Pečene posuti C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Kifle sa pudingom

Koraci pripreme

U posudu sipati brašno, pa dodati kvasac razmućen sa malo mleka, šećer, C vanilin šećer, ulje, sirće, prstohvat soli, 1 jaje (blago umućeno), C prašak za pecivo i uz dodatak mlakog mleka zamesiti testo.

Dobro ga izraditi rukama, ne mora da se ostavlja da raste možete odmah praviti kiflice.

2,5 dl mleka staviti u šerpu, u drugoj posuditi izmešatii C prah za puding sa 2 kašike šećera i dodati od tog pripremljenog mleka 2-3 kašike, dobro izmešati da nema grudvica.

Ostatak mleka zakuvati i skuvati C puding koji će biti gušći nego obični. Ostavite sa strane da se ohladi.

Otkidati komadiće testa svaku kiflicu razvaljati u duguljasti ovalni oblik, što tanje.

Na vrh staviti kašičicu C pudinga.

Donji dio testa zaseći oštrim nožem na 3-4 mesta ali ne do kraja. Motati u kiflicu.

Formirane kiflice ređati u nauljen pleh. Premazati žumancetom, peći u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumene.

Pečene posuti C šećerom u prahu.

Autor

Verica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept