burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija25

Karamel kolač sa jabukama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
25

Sastojci

Testo 1

125 g Margarin

220 g Brašno

150 g Šećer

2 kašika Kisela pavlaka

1 Jaje

1 kesica C Prašak za pecivo

1 kesica C Vanilin šećer

Karamel fil

2 kesica C Puding karamel

5 kašika Šećer

750 ml Mleka

Fil od jabuka

3 veće Narendane jabuke

5 kašika Šećer

1 kesica C Vanilin šećer

1 kašičica Cimet

Po želji malo Suvo grožđe

Testo 2

100 g Margarin

100 g Šećer

100 g Brašno

Posipanke

30 g C Šećer u prahu

Karamel kolač sa jabukama

Lep spoj karamel fila sa jabukama , prhki kolač koji se topi u ustima.

Koraci pripreme

Priprema

Testo 1: Umutimo omekšali margarin sa šećerom. Dodamo jaje, pavlaku, prašak za pecivo i umutimo mikserom.
Dodamo polovinu brašna i umutimo mikserom. Na kraju dodamo ostatak brašna , sve umutimo, testo treba
da je gusto. Pleh obložimo papirom za pečenje i istresemo smesu u pleh i razvučemo je kao koru.


Fil od jabuka : Izrendamo jabuke,
pospemo šećerom, vanilom i cimetom
, možemo malo da ih dinstamo u
tiganju na mirnoj vatri. Jabukama
dodamo suvo grožđe i prospemo
smesu po testu.
Fil od pudinga: Skuvamo puding
(koji smo prethodno razmutili sa malo
mleka i sa šećerom) u mleku.
I odmah vruć puding prelijemo preko
jabuka.
Testo 2 : Pomešamo sve sastojke kako bi
dobili mrvičastu smesu .
Smesu pospemo po pudingu.

Priprema

Pečemo na 180 stepeni 45 minuta. Kada se prohladi , pospemo sa šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Karamel kolač sa jabukama

Lep spoj karamel fila sa jabukama , prhki kolač koji se topi u ustima.

Koraci pripreme

Priprema

Testo 1: Umutimo omekšali margarin sa šećerom. Dodamo jaje, pavlaku, prašak za pecivo i umutimo mikserom.
Dodamo polovinu brašna i umutimo mikserom. Na kraju dodamo ostatak brašna , sve umutimo, testo treba
da je gusto. Pleh obložimo papirom za pečenje i istresemo smesu u pleh i razvučemo je kao koru.


Fil od jabuka : Izrendamo jabuke,
pospemo šećerom, vanilom i cimetom
, možemo malo da ih dinstamo u
tiganju na mirnoj vatri. Jabukama
dodamo suvo grožđe i prospemo
smesu po testu.
Fil od pudinga: Skuvamo puding
(koji smo prethodno razmutili sa malo
mleka i sa šećerom) u mleku.
I odmah vruć puding prelijemo preko
jabuka.
Testo 2 : Pomešamo sve sastojke kako bi
dobili mrvičastu smesu .
Smesu pospemo po pudingu.

Priprema

Pečemo na 180 stepeni 45 minuta. Kada se prohladi , pospemo sa šećerom u prahu.

Autor

Miroslava
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept