0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Srednje
25
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
25
125 g Margarin
220 g Brašno
150 g Šećer
2 kašika Kisela pavlaka
1 Jaje
5 kašika Šećer
750 ml Mleka
3 veće Narendane jabuke
5 kašika Šećer
1 kašičica Cimet
Po želji malo Suvo grožđe
100 g Margarin
100 g Šećer
100 g Brašno
Lep spoj karamel fila sa jabukama , prhki kolač koji se topi u ustima.
Testo 1: Umutimo omekšali margarin sa šećerom. Dodamo jaje, pavlaku, prašak za pecivo i umutimo mikserom.
Dodamo polovinu brašna i umutimo mikserom. Na kraju dodamo ostatak brašna , sve umutimo, testo treba
da je gusto. Pleh obložimo papirom za pečenje i istresemo smesu u pleh i razvučemo je kao koru.
Fil od jabuka : Izrendamo jabuke,
pospemo šećerom, vanilom i cimetom
, možemo malo da ih dinstamo u
tiganju na mirnoj vatri. Jabukama
dodamo suvo grožđe i prospemo
smesu po testu.
Fil od pudinga: Skuvamo puding
(koji smo prethodno razmutili sa malo
mleka i sa šećerom) u mleku.
I odmah vruć puding prelijemo preko
jabuka.
Testo 2 : Pomešamo sve sastojke kako bi
dobili mrvičastu smesu .
Smesu pospemo po pudingu.
Priprema
Pečemo na 180 stepeni 45 minuta. Kada se prohladi , pospemo sa šećerom u prahu.
Lep spoj karamel fila sa jabukama , prhki kolač koji se topi u ustima.
Testo 1: Umutimo omekšali margarin sa šećerom. Dodamo jaje, pavlaku, prašak za pecivo i umutimo mikserom.
Dodamo polovinu brašna i umutimo mikserom. Na kraju dodamo ostatak brašna , sve umutimo, testo treba
da je gusto. Pleh obložimo papirom za pečenje i istresemo smesu u pleh i razvučemo je kao koru.
Fil od jabuka : Izrendamo jabuke,
pospemo šećerom, vanilom i cimetom
, možemo malo da ih dinstamo u
tiganju na mirnoj vatri. Jabukama
dodamo suvo grožđe i prospemo
smesu po testu.
Fil od pudinga: Skuvamo puding
(koji smo prethodno razmutili sa malo
mleka i sa šećerom) u mleku.
I odmah vruć puding prelijemo preko
jabuka.
Testo 2 : Pomešamo sve sastojke kako bi
dobili mrvičastu smesu .
Smesu pospemo po pudingu.
Priprema
Pečemo na 180 stepeni 45 minuta. Kada se prohladi , pospemo sa šećerom u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.