0
 
                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
                                                                    
                                                                    Srednje
                            
25
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
25
125 g Margarin
220 g Brašno
150 g Šećer
2 kašika Kisela pavlaka
1 Jaje
5 kašika Šećer
750 ml Mleka
3 veće Narendane jabuke
5 kašika Šećer
1 kašičica Cimet
Po želji malo Suvo grožđe
100 g Margarin
100 g Šećer
100 g Brašno
Lep spoj karamel fila sa jabukama , prhki kolač koji se topi u ustima.
Testo 1: Umutimo omekšali margarin sa šećerom. Dodamo jaje, pavlaku, prašak za pecivo i umutimo mikserom. 
Dodamo polovinu brašna i umutimo mikserom. Na kraju dodamo ostatak brašna , sve umutimo, testo treba 
da je gusto. Pleh obložimo papirom za pečenje i istresemo smesu u pleh i razvučemo je kao koru.
Fil od jabuka : Izrendamo jabuke,
 pospemo šećerom, vanilom i cimetom
 , možemo malo da ih dinstamo u 
tiganju na mirnoj vatri. Jabukama
 dodamo suvo grožđe i prospemo 
smesu po testu. 
Fil od pudinga: Skuvamo puding
 (koji smo prethodno razmutili sa malo 
mleka i sa šećerom) u mleku. 
I odmah vruć puding prelijemo preko 
jabuka. 
Testo 2 : Pomešamo sve sastojke kako bi
 dobili mrvičastu smesu . 
Smesu pospemo po pudingu.
Priprema
Pečemo na 180 stepeni 45 minuta. Kada se prohladi , pospemo sa šećerom u prahu.
Lep spoj karamel fila sa jabukama , prhki kolač koji se topi u ustima.
Testo 1: Umutimo omekšali margarin sa šećerom. Dodamo jaje, pavlaku, prašak za pecivo i umutimo mikserom. 
Dodamo polovinu brašna i umutimo mikserom. Na kraju dodamo ostatak brašna , sve umutimo, testo treba 
da je gusto. Pleh obložimo papirom za pečenje i istresemo smesu u pleh i razvučemo je kao koru.
Fil od jabuka : Izrendamo jabuke,
 pospemo šećerom, vanilom i cimetom
 , možemo malo da ih dinstamo u 
tiganju na mirnoj vatri. Jabukama
 dodamo suvo grožđe i prospemo 
smesu po testu. 
Fil od pudinga: Skuvamo puding
 (koji smo prethodno razmutili sa malo 
mleka i sa šećerom) u mleku. 
I odmah vruć puding prelijemo preko 
jabuka. 
Testo 2 : Pomešamo sve sastojke kako bi
 dobili mrvičastu smesu . 
Smesu pospemo po pudingu.
Priprema
Pečemo na 180 stepeni 45 minuta. Kada se prohladi , pospemo sa šećerom u prahu.
 
                                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.