burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Jaffa tart

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Priprema za 6 osoba

Podloga:

300 g mlevenog keksa

150 g putera,margarina

5 kašika soka od narandže

50 g šećera u prahu

2 kašike kakao praha

Čokoladni fil:

400 ml mleka

1 puding čokolada C

200 g čokolade

1 rendana kora narandže

4 kašike šećera

Fil od narandže:

400 ml soka od narandže

4 kašike šećera

1 puding vanila C

Preliv:

40 ml ulja

100 g čokolade

Jaffa tart

Koraci pripreme

Pomešati mleveni keks sa šećerom, otopljenim puterom i dodati sok od narandže.

Masu rasporediti u kalup 26 cm za tart po rubovima i dnu pritiskajući prstima.

Peći u rerni 10 minuta na 200 stepeni.

Skuvati puding od čokolade i dodati čokoladu izlomljenu na kockice i promešati da se istopi, pa izrendati koricu narandže i sipati na podlogu, može i tako vruće pa ostaviti da se stegne.

Skuvati puding od vanile u soku od narandže i sipati preko fila od čokolade. Istopiti čokoladu sa uljem i preliti preko fila od narandže.

Dekorisati po želji.

Naši proizvodi

Jaffa tart

Koraci pripreme

Pomešati mleveni keks sa šećerom, otopljenim puterom i dodati sok od narandže.

Masu rasporediti u kalup 26 cm za tart po rubovima i dnu pritiskajući prstima.

Peći u rerni 10 minuta na 200 stepeni.

Skuvati puding od čokolade i dodati čokoladu izlomljenu na kockice i promešati da se istopi, pa izrendati koricu narandže i sipati na podlogu, može i tako vruće pa ostaviti da se stegne.

Skuvati puding od vanile u soku od narandže i sipati preko fila od čokolade. Istopiti čokoladu sa uljem i preliti preko fila od narandže.

Dekorisati po želji.

Autor

Ivana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept