0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
1 gotove kore za krempitu
1 l mleka
4 jaja
110 g C šećera u prahu
4 C vanilin šećera
prstohvat soli
2 ravne kašike C čvrstina (gustina)
100 g brašna
1/2 margarina
3 kesice C šlaga
Skuvati mleko sa margarinom. U posudi izmiksati sve sastojke i jaja dok ne postane penasto.
Sipati u mleko sklonjeno sa vatre, pa vratiti na umerenu vatru.
Mešati žicom dok masa ne postane glatka i penasta.
Sipati masu na koru i sačekati da se ohladi na to staviti ulupani šlag.
Odozgo staviti drugu koru ili je izmrviti pa posuti.
Skuvati mleko sa margarinom. U posudi izmiksati sve sastojke i jaja dok ne postane penasto.
Sipati u mleko sklonjeno sa vatre, pa vratiti na umerenu vatru.
Mešati žicom dok masa ne postane glatka i penasta.
Sipati masu na koru i sačekati da se ohladi na to staviti ulupani šlag.
Odozgo staviti drugu koru ili je izmrviti pa posuti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.