burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Fina krempita

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Kore:

250 g belog brašna

1 kašika sirćeta

1 žumance

malo soli

100 ml vode

250 g margarina

Krem:

6 žumanaca

100 g šećera

50 g brašna

400 ml mleka

6 belanaca

60 g šećera

60 g C šećera u prahu

2 kesice C vanilin šećera

Fina krempita

Koraci pripreme

Kore:
Od 250 g belog brašna, 1 kašika sirćeta, 1 žumance, malo soli, otprilike 100 ml vode zamesi se mekano testo i ostavi 20 min da se odmori.

3 puta premazati sa sa 250 g margarina, a između svakog puta odmarati testo 15 minuta. Potom podeliti testo na dva dela, razviti svaku koru i peći na prevrnutoj tepsiji dok blago ne porumeni.

Krem:
6 žumanaca umutiti sa 100 g šećera i dodavati jednu po jednu kašiku brašna (50 g ukupno), ovoj masi dodati 400 ml mleka i na blagoj vatri kuvati stalno mešajući dok se ne zgusne.

Na kraju dodamo umućenu penu od 6 belanaca zaslađenih sa 60 g šećera.

Da napomenem u belance se dodaje 60 g C šećera u prahu i 2 kesice C vanilin šećera. Ali kada belanca budemo dodavali u žumanca, tu penu dodajemo varjačom ili spatulom kako bi ostalo penasto.

Naši proizvodi

Fina krempita

Koraci pripreme

Kore:
Od 250 g belog brašna, 1 kašika sirćeta, 1 žumance, malo soli, otprilike 100 ml vode zamesi se mekano testo i ostavi 20 min da se odmori.

3 puta premazati sa sa 250 g margarina, a između svakog puta odmarati testo 15 minuta. Potom podeliti testo na dva dela, razviti svaku koru i peći na prevrnutoj tepsiji dok blago ne porumeni.

Krem:
6 žumanaca umutiti sa 100 g šećera i dodavati jednu po jednu kašiku brašna (50 g ukupno), ovoj masi dodati 400 ml mleka i na blagoj vatri kuvati stalno mešajući dok se ne zgusne.

Na kraju dodamo umućenu penu od 6 belanaca zaslađenih sa 60 g šećera.

Da napomenem u belance se dodaje 60 g C šećera u prahu i 2 kesice C vanilin šećera. Ali kada belanca budemo dodavali u žumanca, tu penu dodajemo varjačom ili spatulom kako bi ostalo penasto.

Autor

Suzana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept