0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
250 g belog brašna
1 kašika sirćeta
1 žumance
malo soli
100 ml vode
250 g margarina
6 žumanaca
100 g šećera
50 g brašna
400 ml mleka
6 belanaca
60 g šećera
60 g C šećera u prahu
2 kesice C vanilin šećera
Kore:
Od 250 g belog brašna, 1 kašika sirćeta, 1 žumance, malo soli, otprilike 100 ml vode zamesi se mekano testo i ostavi 20 min da se odmori.
3 puta premazati sa sa 250 g margarina, a između svakog puta odmarati testo 15 minuta. Potom podeliti testo na dva dela, razviti svaku koru i peći na prevrnutoj tepsiji dok blago ne porumeni.
Krem:
6 žumanaca umutiti sa 100 g šećera i dodavati jednu po jednu kašiku brašna (50 g ukupno), ovoj masi dodati 400 ml mleka i na blagoj vatri kuvati stalno mešajući dok se ne zgusne.
Na kraju dodamo umućenu penu od 6 belanaca zaslađenih sa 60 g šećera.
Da napomenem u belance se dodaje 60 g C šećera u prahu i 2 kesice C vanilin šećera. Ali kada belanca budemo dodavali u žumanca, tu penu dodajemo varjačom ili spatulom kako bi ostalo penasto.
Kore:
Od 250 g belog brašna, 1 kašika sirćeta, 1 žumance, malo soli, otprilike 100 ml vode zamesi se mekano testo i ostavi 20 min da se odmori.
3 puta premazati sa sa 250 g margarina, a između svakog puta odmarati testo 15 minuta. Potom podeliti testo na dva dela, razviti svaku koru i peći na prevrnutoj tepsiji dok blago ne porumeni.
Krem:
6 žumanaca umutiti sa 100 g šećera i dodavati jednu po jednu kašiku brašna (50 g ukupno), ovoj masi dodati 400 ml mleka i na blagoj vatri kuvati stalno mešajući dok se ne zgusne.
Na kraju dodamo umućenu penu od 6 belanaca zaslađenih sa 60 g šećera.
Da napomenem u belance se dodaje 60 g C šećera u prahu i 2 kesice C vanilin šećera. Ali kada belanca budemo dodavali u žumanca, tu penu dodajemo varjačom ili spatulom kako bi ostalo penasto.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.