burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija10

Eskimko kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
10

Sastojci

Fil:

1 kesica C Želatin

50 ml hladne vode

300 ml mleka

1 kesica C Vanilin šećer

2 kesica C Eskimko sa ukusom vanilina

300 ml mleka

Dodatno:

200 g piškota

200 ml mleka

1 kašika ekstrakta ruma

Dekoracija:

malo bobičastog voća po izboru

malo lomljenih piškota

malo C Šlag classic

Eskimko kolač

Letnji kolač koji se priprema brzo i lako.

Koraci pripreme

Način pripreme

Želatin prelijte vodom i ostavite da odstoji desetak minuta. Zagrejte 3 dl mleka (ne treba da provri već samo da prostruji), sklonite sa ringle, sipajte vanilin šećer i nabubreli želatin.
Mešajte dok se želatin ne otopi. Ohladite na sobnoj temperaturi, pa stavite u frižider na oko pola sata (da se ohladi i počne da želira).
2 kesice Eskimka umutite sa 3 dl hladnog mleka, pa dodajte kašiku po kašiku smese od mleka i želatina neprekidno muteći. Pripremite posudu okvirnih dimenzija 20*30 cm.
Piškote kratko umačite u mešavinu mleka i ruma i ređajte. Preko sipajte fil od Eskimka i poravnajte.
Ostavite u frižideru nekoliko sati. Prilikom služenja dodajte lomljene piškote, bobičasto voće i umućen šlag.

Naši proizvodi

Eskimko kolač

Letnji kolač koji se priprema brzo i lako.

Koraci pripreme

Način pripreme

Želatin prelijte vodom i ostavite da odstoji desetak minuta. Zagrejte 3 dl mleka (ne treba da provri već samo da prostruji), sklonite sa ringle, sipajte vanilin šećer i nabubreli želatin.
Mešajte dok se želatin ne otopi. Ohladite na sobnoj temperaturi, pa stavite u frižider na oko pola sata (da se ohladi i počne da želira).
2 kesice Eskimka umutite sa 3 dl hladnog mleka, pa dodajte kašiku po kašiku smese od mleka i želatina neprekidno muteći. Pripremite posudu okvirnih dimenzija 20*30 cm.
Piškote kratko umačite u mešavinu mleka i ruma i ređajte. Preko sipajte fil od Eskimka i poravnajte.
Ostavite u frižideru nekoliko sati. Prilikom služenja dodajte lomljene piškote, bobičasto voće i umućen šlag.

Autor

C Slatka Tradicija
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept