0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Srednje
10
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
10
50 ml hladne vode
300 ml mleka
2 kesica C Eskimko sa ukusom vanilina
300 ml mleka
200 g piškota
200 ml mleka
1 kašika ekstrakta ruma
malo bobičastog voća po izboru
malo lomljenih piškota
Letnji kolač koji se priprema brzo i lako.
Želatin prelijte vodom i ostavite da odstoji desetak minuta. Zagrejte 3 dl mleka (ne treba da provri već samo da prostruji), sklonite sa ringle, sipajte vanilin šećer i nabubreli želatin.
Mešajte dok se želatin ne otopi. Ohladite na sobnoj temperaturi, pa stavite u frižider na oko pola sata (da se ohladi i počne da želira).
2 kesice Eskimka umutite sa 3 dl hladnog mleka, pa dodajte kašiku po kašiku smese od mleka i želatina neprekidno muteći. Pripremite posudu okvirnih dimenzija 20*30 cm.
Piškote kratko umačite u mešavinu mleka i ruma i ređajte. Preko sipajte fil od Eskimka i poravnajte.
Ostavite u frižideru nekoliko sati. Prilikom služenja dodajte lomljene piškote, bobičasto voće i umućen šlag.
Letnji kolač koji se priprema brzo i lako.
Želatin prelijte vodom i ostavite da odstoji desetak minuta. Zagrejte 3 dl mleka (ne treba da provri već samo da prostruji), sklonite sa ringle, sipajte vanilin šećer i nabubreli želatin.
Mešajte dok se želatin ne otopi. Ohladite na sobnoj temperaturi, pa stavite u frižider na oko pola sata (da se ohladi i počne da želira).
2 kesice Eskimka umutite sa 3 dl hladnog mleka, pa dodajte kašiku po kašiku smese od mleka i želatina neprekidno muteći. Pripremite posudu okvirnih dimenzija 20*30 cm.
Piškote kratko umačite u mešavinu mleka i ruma i ređajte. Preko sipajte fil od Eskimka i poravnajte.
Ostavite u frižideru nekoliko sati. Prilikom služenja dodajte lomljene piškote, bobičasto voće i umućen šlag.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.