burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Ekleri

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

Za testo:

400 ml vode

100 ml ulja

300 g mekog brašna

1 C prašak za pecivo

4 cela jaja

Za fil:

1 l mleka

4 C pudinga od vanile

250 g kristal šećera

2 kesice C vanilin šećera

250 g margarina

100 g C šećera u prahu

Za glazuru:

100 g čokolade za kuvanje

2 kašike ulja

50 ml mleka

Ekleri

Koraci pripreme

Testo:
Staviti u šerpu da proključa 400 ml vode i 100 ml ulja. Kada proključa, dodavati postepeno 300 g brašna u koje je prethodno dodat 1 C prašak za pecivo i mešati žicom. Kada se smesa sjedini, ostaviti je da se ohladi (ne potpuno). Kada se smesa od brašna, vode i ulja ohladi, dodati joj 4 cela jaja i mutiti ručno.

Smesom napuniti špric za tulumbe, a potom praviti tulumbe (eklere) direktno na pleh obložen pek papirom.

Eklere peći oko 40 minuta na 200C.

Fil:
800 ml mleka staviti da proključa. U preostalih 200 ml razmutiti 4 C pudinga od vanile i dodati u proključalo mleko, kako biste spremili puding. Zasladiti sa 250 g kristal šećera (po želji možete dodati i više šećera). Takođe dodati i 2 kesice C vanilin šećera.

Kada se puding ohladi dodati mu umućen margarin sa 100 g C šećera u prahu.

Kada se ekleri ispeku i ohlade, seći ih na pola, a potom špricom za tulumbe puniti eklere prethodno pripremljenim pudingom.

Glazura:
100 g čokolade za kuvanje sa 2 kašike ulja i 50 ml mleka otapati na tihoj vatri uz stalno mešanje.

Glazurom ukrasiti nafilovane eklere.

Naši proizvodi

Ekleri

Koraci pripreme

Testo:
Staviti u šerpu da proključa 400 ml vode i 100 ml ulja. Kada proključa, dodavati postepeno 300 g brašna u koje je prethodno dodat 1 C prašak za pecivo i mešati žicom. Kada se smesa sjedini, ostaviti je da se ohladi (ne potpuno). Kada se smesa od brašna, vode i ulja ohladi, dodati joj 4 cela jaja i mutiti ručno.

Smesom napuniti špric za tulumbe, a potom praviti tulumbe (eklere) direktno na pleh obložen pek papirom.

Eklere peći oko 40 minuta na 200C.

Fil:
800 ml mleka staviti da proključa. U preostalih 200 ml razmutiti 4 C pudinga od vanile i dodati u proključalo mleko, kako biste spremili puding. Zasladiti sa 250 g kristal šećera (po želji možete dodati i više šećera). Takođe dodati i 2 kesice C vanilin šećera.

Kada se puding ohladi dodati mu umućen margarin sa 100 g C šećera u prahu.

Kada se ekleri ispeku i ohlade, seći ih na pola, a potom špricom za tulumbe puniti eklere prethodno pripremljenim pudingom.

Glazura:
100 g čokolade za kuvanje sa 2 kašike ulja i 50 ml mleka otapati na tihoj vatri uz stalno mešanje.

Glazurom ukrasiti nafilovane eklere.

Autor

Sandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept