burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija1

Domaća vanil krempita

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
1

Sastojci

5 jaja A klase

20 kašika kristal šećera

8 kašika suncokretovog ulja

8 kašika sterilizovanog mleka

10 kašika mekog brašna tip 400

1/2 kesice C praška za pecivo (6 g)

2 kesice C vanilin šećera

1 l hladne vode

4 C pudinga

50-70 g C šećera u prahu

Domaća vanil krempita

Koraci pripreme

Za koru:
Dodajete u posudu 5 žumanaca, 8 kašika kristal šećera ravnih do vrha, 8 kašika ravnih do vrha mekog brašna (tip 400), 8 kašika ravnih do vrha suncokretovog ulja, 8 kašika ravnih do vrha sterilizovanog mleka i 1/2 (6 g) kesice C praška za pecivo.

Sve sastojke umutiti mikserom i sipati u nauljeni kalup za pečenje veličine 28 cm (možete koristiti pleh, tepsiju ili pekač) i peći 25 min. na 200 stepeni celzijusa.

Za fil:
Dodajte u posudu 5 belanaca, 12 kašika ravnih do vrha kristal šećera i 2 kesice C vanilin šećera (20 g), sve ove sastojke penasto umutiti mikserom.

Zatim pripremiti 1 l hladne vode, od koje odlijemo 800 ml u šerpu i stavimo da se zagreje do ključanja, a u preostalih 200 ml dodamo 4 C pudinga od vanile (160 g) i dobro ih umutimo, najbolje žicom za ručno mućenje.

Zatim tu smesu dodamo u onih 800 ml vode i skuvamo puding uz konstantno mešanje. Sklonimo sa šporeta i kada se malo prohladi puding u njega dodamo umućenu masu sa gore pomenutim belancima.

Ove dve smese lepo umutimo mikserom dok ne dobiju jednaku teksturu.

Ispečenu koru ne vadimo iz kalupa u kom se pekla, već je ostavimo da se malo ohladi u njemu i filujuemo je mlakim filom.

Zatim je stavimo u frižider na 2 h, da bi se fil ohladio i očvrsnuo.

Kada se ohladi iseći u željenom obliku i posuti sa 70 g C šećera u prahu.

Naši proizvodi

Domaća vanil krempita

Koraci pripreme

Za koru:
Dodajete u posudu 5 žumanaca, 8 kašika kristal šećera ravnih do vrha, 8 kašika ravnih do vrha mekog brašna (tip 400), 8 kašika ravnih do vrha suncokretovog ulja, 8 kašika ravnih do vrha sterilizovanog mleka i 1/2 (6 g) kesice C praška za pecivo.

Sve sastojke umutiti mikserom i sipati u nauljeni kalup za pečenje veličine 28 cm (možete koristiti pleh, tepsiju ili pekač) i peći 25 min. na 200 stepeni celzijusa.

Za fil:
Dodajte u posudu 5 belanaca, 12 kašika ravnih do vrha kristal šećera i 2 kesice C vanilin šećera (20 g), sve ove sastojke penasto umutiti mikserom.

Zatim pripremiti 1 l hladne vode, od koje odlijemo 800 ml u šerpu i stavimo da se zagreje do ključanja, a u preostalih 200 ml dodamo 4 C pudinga od vanile (160 g) i dobro ih umutimo, najbolje žicom za ručno mućenje.

Zatim tu smesu dodamo u onih 800 ml vode i skuvamo puding uz konstantno mešanje. Sklonimo sa šporeta i kada se malo prohladi puding u njega dodamo umućenu masu sa gore pomenutim belancima.

Ove dve smese lepo umutimo mikserom dok ne dobiju jednaku teksturu.

Ispečenu koru ne vadimo iz kalupa u kom se pekla, već je ostavimo da se malo ohladi u njemu i filujuemo je mlakim filom.

Zatim je stavimo u frižider na 2 h, da bi se fil ohladio i očvrsnuo.

Kada se ohladi iseći u željenom obliku i posuti sa 70 g C šećera u prahu.

Autor

Dijana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept