0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
1
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
1
5 jaja A klase
20 kašika kristal šećera
8 kašika suncokretovog ulja
8 kašika sterilizovanog mleka
10 kašika mekog brašna tip 400
1/2 kesice C praška za pecivo (6 g)
2 kesice C vanilin šećera
1 l hladne vode
4 C pudinga
50-70 g C šećera u prahu
Za koru:
Dodajete u posudu 5 žumanaca, 8 kašika kristal šećera ravnih do vrha, 8 kašika ravnih do vrha mekog brašna (tip 400), 8 kašika ravnih do vrha suncokretovog ulja, 8 kašika ravnih do vrha sterilizovanog mleka i 1/2 (6 g) kesice C praška za pecivo.
Sve sastojke umutiti mikserom i sipati u nauljeni kalup za pečenje veličine 28 cm (možete koristiti pleh, tepsiju ili pekač) i peći 25 min. na 200 stepeni celzijusa.
Za fil:
Dodajte u posudu 5 belanaca, 12 kašika ravnih do vrha kristal šećera i 2 kesice C vanilin šećera (20 g), sve ove sastojke penasto umutiti mikserom.
Zatim pripremiti 1 l hladne vode, od koje odlijemo 800 ml u šerpu i stavimo da se zagreje do ključanja, a u preostalih 200 ml dodamo 4 C pudinga od vanile (160 g) i dobro ih umutimo, najbolje žicom za ručno mućenje.
Zatim tu smesu dodamo u onih 800 ml vode i skuvamo puding uz konstantno mešanje. Sklonimo sa šporeta i kada se malo prohladi puding u njega dodamo umućenu masu sa gore pomenutim belancima.
Ove dve smese lepo umutimo mikserom dok ne dobiju jednaku teksturu.
Ispečenu koru ne vadimo iz kalupa u kom se pekla, već je ostavimo da se malo ohladi u njemu i filujuemo je mlakim filom.
Zatim je stavimo u frižider na 2 h, da bi se fil ohladio i očvrsnuo.
Kada se ohladi iseći u željenom obliku i posuti sa 70 g C šećera u prahu.
Za koru:
Dodajete u posudu 5 žumanaca, 8 kašika kristal šećera ravnih do vrha, 8 kašika ravnih do vrha mekog brašna (tip 400), 8 kašika ravnih do vrha suncokretovog ulja, 8 kašika ravnih do vrha sterilizovanog mleka i 1/2 (6 g) kesice C praška za pecivo.
Sve sastojke umutiti mikserom i sipati u nauljeni kalup za pečenje veličine 28 cm (možete koristiti pleh, tepsiju ili pekač) i peći 25 min. na 200 stepeni celzijusa.
Za fil:
Dodajte u posudu 5 belanaca, 12 kašika ravnih do vrha kristal šećera i 2 kesice C vanilin šećera (20 g), sve ove sastojke penasto umutiti mikserom.
Zatim pripremiti 1 l hladne vode, od koje odlijemo 800 ml u šerpu i stavimo da se zagreje do ključanja, a u preostalih 200 ml dodamo 4 C pudinga od vanile (160 g) i dobro ih umutimo, najbolje žicom za ručno mućenje.
Zatim tu smesu dodamo u onih 800 ml vode i skuvamo puding uz konstantno mešanje. Sklonimo sa šporeta i kada se malo prohladi puding u njega dodamo umućenu masu sa gore pomenutim belancima.
Ove dve smese lepo umutimo mikserom dok ne dobiju jednaku teksturu.
Ispečenu koru ne vadimo iz kalupa u kom se pekla, već je ostavimo da se malo ohladi u njemu i filujuemo je mlakim filom.
Zatim je stavimo u frižider na 2 h, da bi se fil ohladio i očvrsnuo.
Kada se ohladi iseći u željenom obliku i posuti sa 70 g C šećera u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.