0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20 kolača
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20 kolača
300 g mlevenog keksa
200 g C Šećera u prahu
2 kašike C Kakao praha
50 g Crne čokolade za kuvanje
12 kašika skuvane kafe (crne ili nes)
100 g šećera
50 ml vode
100 g margarina
50 g C Šećera u prahu
50 g C Zamene za mleko u prahu
100 g C Kokosovog brašna
Priprema crnog dela:
U dubljoj posudi pomešajte 300 g mlevenog keksa, 200 g C Šećera u prahu i 2 kašike C Kakao praha. Dodajte 50 g crne čokolade za kuvanje (prethodno otopljene na pari) i 12 kašika skuvane jake crne kafe ili nes kafe. Promešajte da se dobro sjedini.
Priprema belog dela:
U šerpu sipajte 100 g šećera i 50 ml vode, uz povremeno mešanje zagrevajte do ključanja dok se šećer ne rastvori, kuvajte još par minuta. Ostavite da se prohladi.
U posudi za mućenje penasto umutite 100 g margarina (sobne temperature) i 50 g C Šećera u prahu. Dodajte 50 g C Zamene za mleko u prahu i 100 g C Kokosovog brašna. Dodajte prokuvani šećer. Promešajte da se dobro sjedini.
Formiranje rolata
Crni deo stavite u kesu (3 l) za zamrzivač, pritisnite rukom i rasporedite. Oklagijom ravnomerno razvaljajte smesu da ispuni celom širinom i dužinom kesu i zauzme njen oblik (ostavite prazno oko 3 cm do vrha kese). Kesu rasecite pažljivo skalpelom, duž 1 duže i 1 kraće stranice, tako da 1 duža stranica ostane. Gornji deo kese odvojiti „otvoriti kao stranicu knjige“ (kesu nemojte sklanjati). Beli deo ravnomerno nanesite preko crnog dela i oklagijom pažljivo ravnomerno razvaljajte. Pomoću kese pažljivo urolajte u rolat.
Stavite u frižider da se ohladi i stegne.
Pre serviranja isecite na šnite tankim nožem ili skalpelom.
Priprema crnog dela:
U dubljoj posudi pomešajte 300 g mlevenog keksa, 200 g C Šećera u prahu i 2 kašike C Kakao praha. Dodajte 50 g crne čokolade za kuvanje (prethodno otopljene na pari) i 12 kašika skuvane jake crne kafe ili nes kafe. Promešajte da se dobro sjedini.
Priprema belog dela:
U šerpu sipajte 100 g šećera i 50 ml vode, uz povremeno mešanje zagrevajte do ključanja dok se šećer ne rastvori, kuvajte još par minuta. Ostavite da se prohladi.
U posudi za mućenje penasto umutite 100 g margarina (sobne temperature) i 50 g C Šećera u prahu. Dodajte 50 g C Zamene za mleko u prahu i 100 g C Kokosovog brašna. Dodajte prokuvani šećer. Promešajte da se dobro sjedini.
Formiranje rolata
Crni deo stavite u kesu (3 l) za zamrzivač, pritisnite rukom i rasporedite. Oklagijom ravnomerno razvaljajte smesu da ispuni celom širinom i dužinom kesu i zauzme njen oblik (ostavite prazno oko 3 cm do vrha kese). Kesu rasecite pažljivo skalpelom, duž 1 duže i 1 kraće stranice, tako da 1 duža stranica ostane. Gornji deo kese odvojiti „otvoriti kao stranicu knjige“ (kesu nemojte sklanjati). Beli deo ravnomerno nanesite preko crnog dela i oklagijom pažljivo ravnomerno razvaljajte. Pomoću kese pažljivo urolajte u rolat.
Stavite u frižider da se ohladi i stegne.
Pre serviranja isecite na šnite tankim nožem ili skalpelom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.