burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20 kolača

Crno beli rolat

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20 kolača

Sastojci

Za crni deo:

300 g mlevenog keksa

200 g C Šećera u prahu

2 kašike C Kakao praha

50 g Crne čokolade za kuvanje

12 kašika skuvane kafe (crne ili nes)

Za beli deo:

100 g šećera

50 ml vode

100 g margarina

50 g C Šećera u prahu

50 g C Zamene za mleko u prahu

100 g C Kokosovog brašna

Crno beli rolat

Koraci pripreme

Priprema crnog dela:
U dubljoj posudi pomešajte 300 g mlevenog keksa, 200 g C Šećera u prahu i 2 kašike C Kakao praha. Dodajte 50 g crne čokolade za kuvanje (prethodno otopljene na pari) i 12 kašika skuvane jake crne kafe ili nes kafe. Promešajte da se dobro sjedini.

Priprema belog dela:
U šerpu sipajte 100 g šećera i 50 ml vode, uz povremeno mešanje zagrevajte do ključanja dok se šećer ne rastvori, kuvajte još par minuta. Ostavite da se prohladi.
U posudi za mućenje penasto umutite 100 g margarina (sobne temperature) i 50 g C Šećera u prahu. Dodajte 50 g C Zamene za mleko u prahu i 100 g C Kokosovog brašna. Dodajte prokuvani šećer. Promešajte da se dobro sjedini.

Formiranje rolata
Crni deo stavite u kesu (3 l) za zamrzivač, pritisnite rukom i rasporedite. Oklagijom ravnomerno razvaljajte smesu da ispuni celom širinom i dužinom kesu i zauzme njen oblik (ostavite prazno oko 3 cm do vrha kese). Kesu rasecite pažljivo skalpelom, duž 1 duže i 1 kraće stranice, tako da 1 duža stranica ostane. Gornji deo kese odvojiti „otvoriti kao stranicu knjige“ (kesu nemojte sklanjati). Beli deo ravnomerno nanesite preko crnog dela i oklagijom pažljivo ravnomerno razvaljajte. Pomoću kese pažljivo urolajte u rolat.

Stavite u frižider da se ohladi i stegne.

Pre serviranja isecite na šnite tankim nožem ili skalpelom.

Naši proizvodi

Crno beli rolat

Koraci pripreme

Priprema crnog dela:
U dubljoj posudi pomešajte 300 g mlevenog keksa, 200 g C Šećera u prahu i 2 kašike C Kakao praha. Dodajte 50 g crne čokolade za kuvanje (prethodno otopljene na pari) i 12 kašika skuvane jake crne kafe ili nes kafe. Promešajte da se dobro sjedini.

Priprema belog dela:
U šerpu sipajte 100 g šećera i 50 ml vode, uz povremeno mešanje zagrevajte do ključanja dok se šećer ne rastvori, kuvajte još par minuta. Ostavite da se prohladi.
U posudi za mućenje penasto umutite 100 g margarina (sobne temperature) i 50 g C Šećera u prahu. Dodajte 50 g C Zamene za mleko u prahu i 100 g C Kokosovog brašna. Dodajte prokuvani šećer. Promešajte da se dobro sjedini.

Formiranje rolata
Crni deo stavite u kesu (3 l) za zamrzivač, pritisnite rukom i rasporedite. Oklagijom ravnomerno razvaljajte smesu da ispuni celom širinom i dužinom kesu i zauzme njen oblik (ostavite prazno oko 3 cm do vrha kese). Kesu rasecite pažljivo skalpelom, duž 1 duže i 1 kraće stranice, tako da 1 duža stranica ostane. Gornji deo kese odvojiti „otvoriti kao stranicu knjige“ (kesu nemojte sklanjati). Beli deo ravnomerno nanesite preko crnog dela i oklagijom pažljivo ravnomerno razvaljajte. Pomoću kese pažljivo urolajte u rolat.

Stavite u frižider da se ohladi i stegne.

Pre serviranja isecite na šnite tankim nožem ili skalpelom.

Autor

C Slatka tradicija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept