burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija24

Čokoladna krempita

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
24

Sastojci

Kore:

3 jajeta

5 žumanca

1 dl ulja

12 kašika šećera

8 kašika brašna

1 kesica C vanilin šećera

Fil I:

3 kesica C pudinga od čokolade

1 l mleka

5 belanca

18 kašika šećera

2 kesice C vanilin šećera

Fil II:

2 kesice C šlag krema sa ukusom čokolade

300 ml mleka

Za posipanje:

C šećer u prahu

Čokoladna krempita

Koraci pripreme

Priprema kore:
Odvojiti žumanca od belanaca. Za kore vam trebaju 3 belanca i 8 žumanaca.

Umutiti belanca, dodati 12 kašika šećera, ulje, žumanca, vanilin šećer i na kraju lagano umešati 8 kašika brašna. Od ove smese Ispeći 2 kore (pleh otprilike 24x32cm)

Kore peći u zagrejanoj rerni na 180 C.

Prvu koru izvaditi na vlažnu krpu, a drugu ostaviti u plehu.

Priprema fila I:
Umutiti 5 preostalih belanaca sa 6 kašika šećera u čvrst šam.

Puding od čokolade izmešati sa 12 kašika šećera i 3 dl mleka da smesa bude bez grudvica i skuvati u preostalom mleku.

U skuvan puding dodati vanilin šećer.

U još uvek vruć krem umešati šam od belanaca.

Priprema fila II:
Umutiti 2 šlag krema od čokolade po uputstvu sa kesice.

Filovanje:
Preko kore u plehu sipati prvo krem od pudinga i belanaca i izravnati.

Preko prvog fila sipati umućeni šlag krem i izravnati.

Odozgo staviti koru koja je bila na vlažnoj krpi.

Gotovu krempitu staviti u frižider da se ohladi i lepo stegne.

Serviranje:
Krempitu iseći na kocke željene veličine i pred služenje posuti šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Čokoladna krempita

Koraci pripreme

Priprema kore:
Odvojiti žumanca od belanaca. Za kore vam trebaju 3 belanca i 8 žumanaca.

Umutiti belanca, dodati 12 kašika šećera, ulje, žumanca, vanilin šećer i na kraju lagano umešati 8 kašika brašna. Od ove smese Ispeći 2 kore (pleh otprilike 24x32cm)

Kore peći u zagrejanoj rerni na 180 C.

Prvu koru izvaditi na vlažnu krpu, a drugu ostaviti u plehu.

Priprema fila I:
Umutiti 5 preostalih belanaca sa 6 kašika šećera u čvrst šam.

Puding od čokolade izmešati sa 12 kašika šećera i 3 dl mleka da smesa bude bez grudvica i skuvati u preostalom mleku.

U skuvan puding dodati vanilin šećer.

U još uvek vruć krem umešati šam od belanaca.

Priprema fila II:
Umutiti 2 šlag krema od čokolade po uputstvu sa kesice.

Filovanje:
Preko kore u plehu sipati prvo krem od pudinga i belanaca i izravnati.

Preko prvog fila sipati umućeni šlag krem i izravnati.

Odozgo staviti koru koja je bila na vlažnoj krpi.

Gotovu krempitu staviti u frižider da se ohladi i lepo stegne.

Serviranje:
Krempitu iseći na kocke željene veličine i pred služenje posuti šećerom u prahu.

Autor

Slađana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept