burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Lako

broj porcija12

Čoko žu-žu krempita

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
12

Sastojci

Kora:

300 g Žu-žu peciva bez susama

Fil:

1 kesica Dr.Oetker Krempita fil

800 ml mleka

3 kašika C Šećer u prahu

1 kesica C Vanilin šećer

Preliv

100 g Crne čokolade

50 ml mleka

Dekoracija

100 g plazma keksa

150 g svežeg sitnog bobičastog voća

Čoko žu-žu krempita

Čokoladna krempita sa listićima pečenog žu-žua. U zavisnosti od toga koje mleko koristite može da bude posna ili mrsna

Koraci pripreme

Korak 1

Ispeći žu-žu bez susama i ostaviti ga da se ohladi .
Ohladjen izlistati i deo listića ( najbolje donje korice) složiti na dno kalupa.
Otopiti čokoladu sa mlekom, pa polovinom preliti korice i staviti u frižider da se stegne.

Korak 2

Umutiti fil za krempitu po uputstvu sa pakovanja. Pored mleka , dodati još i 3 kašike prah šećera i kesicu vanile.
Drugu polovinu otopljene čokolade dodati u fil, dobro izmešati i na kraju dodati listiće žu-žua i sve ujednačiti.
Napravljenu smesu sipati u kalup preko ohladjene korice.
Napunjen kalup staviti u frižider da se dobro ohladi i stegne

Korak 3

Ohladjen kolač izvaditi iz kalupa.
Po obodu kolača i po gornjoj ivici ,naneti sloj od drobljene posne plazme.
Po vrhu ukrasiti po želji sitnim bobičastim voćem.
Servira se hladna.
Prijatno!

Naši proizvodi

Čoko žu-žu krempita

Čokoladna krempita sa listićima pečenog žu-žua. U zavisnosti od toga koje mleko koristite može da bude posna ili mrsna

Koraci pripreme

Korak 1

Ispeći žu-žu bez susama i ostaviti ga da se ohladi .
Ohladjen izlistati i deo listića ( najbolje donje korice) složiti na dno kalupa.
Otopiti čokoladu sa mlekom, pa polovinom preliti korice i staviti u frižider da se stegne.

Korak 2

Umutiti fil za krempitu po uputstvu sa pakovanja. Pored mleka , dodati još i 3 kašike prah šećera i kesicu vanile.
Drugu polovinu otopljene čokolade dodati u fil, dobro izmešati i na kraju dodati listiće žu-žua i sve ujednačiti.
Napravljenu smesu sipati u kalup preko ohladjene korice.
Napunjen kalup staviti u frižider da se dobro ohladi i stegne

Korak 3

Ohladjen kolač izvaditi iz kalupa.
Po obodu kolača i po gornjoj ivici ,naneti sloj od drobljene posne plazme.
Po vrhu ukrasiti po želji sitnim bobičastim voćem.
Servira se hladna.
Prijatno!

Autor

Sdjv
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa pudingom"

Pošalji recept