0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Zahteva određeno umeće
16 parčića
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
16 parčića
400 g mlevenog keksa
150 g otopljenog margarina
100 ml soka od pomorandže
500 ml slatke pavlake
100-150 g C Šećera u prahu
400 g krem sira
100 ml vrućeg mleka
100 ml vode
2 pune kašike kisele pavlake
100 ml vode
3 kašike šećera
20 g C Želatina
400 g zamrznutih ili svežih borovnica
Kora:
Pomešati keks, sok i istopljeni margarin. Sve dobro umesiti pa dobijenu masu izručiti u kalup i utapkati rukama. Ostaviti u frižider da se hladi, a za to vreme pripremiti krem i žele od borovnica.
Priprema želea od borovnica:
U šerpu staviti borovnice i šećer i na laganoj vatri zagrevati voće, zatim povećati temperaturu i kuvati još 5 minuta nakon što proključa. Žele od borovnica ohladiti i dobro izmiksati.
Krem:
Pomešati želatin i vodu i ostaviti 5 minuta da želatin nabubri. Zatim želatin pomešati sa toplim mlekom i podeliti na dva jednaka dela. Polovinu želatina dodati u žele od borovnica.
Postepeno mutiti slatku pavlaku i sećer u prahu, zatim dodati drugu polovinu pripremljenog želatina. Masu umutiti i dodati krem sir i na kraju i dve kašike kisele pavlake.
Od dobijenog krema odvojiti 6 punih kašika fila i premazati koru. U ostatak krema sipati oko 50 ml želea od borovnica, promešati i preko belog sloja naneti šest kašika.
Zatim u ostatak krema dodati polovinu želea od borovnica i namazati još jedan sloj.
Preliti drugom polovinom želea od borovnica i ohladiti u frižideru 5 do 6 sati.
Kora:
Pomešati keks, sok i istopljeni margarin. Sve dobro umesiti pa dobijenu masu izručiti u kalup i utapkati rukama. Ostaviti u frižider da se hladi, a za to vreme pripremiti krem i žele od borovnica.
Priprema želea od borovnica:
U šerpu staviti borovnice i šećer i na laganoj vatri zagrevati voće, zatim povećati temperaturu i kuvati još 5 minuta nakon što proključa. Žele od borovnica ohladiti i dobro izmiksati.
Krem:
Pomešati želatin i vodu i ostaviti 5 minuta da želatin nabubri. Zatim želatin pomešati sa toplim mlekom i podeliti na dva jednaka dela. Polovinu želatina dodati u žele od borovnica.
Postepeno mutiti slatku pavlaku i sećer u prahu, zatim dodati drugu polovinu pripremljenog želatina. Masu umutiti i dodati krem sir i na kraju i dve kašike kisele pavlake.
Od dobijenog krema odvojiti 6 punih kašika fila i premazati koru. U ostatak krema sipati oko 50 ml želea od borovnica, promešati i preko belog sloja naneti šest kašika.
Zatim u ostatak krema dodati polovinu želea od borovnica i namazati još jedan sloj.
Preliti drugom polovinom želea od borovnica i ohladiti u frižideru 5 do 6 sati.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.