burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija16 parčića

Cheesecake sa borovnicama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
16 parčića

Sastojci

Kora:

400 g mlevenog keksa

150 g otopljenog margarina

100 ml soka od pomorandže

Krem:

500 ml slatke pavlake

100-150 g C Šećera u prahu

400 g krem sira

100 ml vrućeg mleka

100 ml vode

2 pune kašike kisele pavlake

Žele od borovnica:

100 ml vode

3 kašike šećera

20 g C Želatina

400 g zamrznutih ili svežih borovnica

Cheesecake sa borovnicama

Koraci pripreme

Kora:
Pomešati keks, sok i istopljeni margarin. Sve dobro umesiti pa dobijenu masu izručiti u kalup i utapkati rukama. Ostaviti u frižider da se hladi, a za to vreme pripremiti krem i žele od borovnica.

Priprema želea od borovnica:
U šerpu staviti borovnice i šećer i na laganoj vatri zagrevati voće, zatim povećati temperaturu i kuvati još 5 minuta nakon što proključa. Žele od borovnica ohladiti i dobro izmiksati.

Krem:
Pomešati želatin i vodu i ostaviti 5 minuta da želatin nabubri. Zatim želatin pomešati sa toplim mlekom i podeliti na dva jednaka dela. Polovinu želatina dodati u žele od borovnica.

Postepeno mutiti slatku pavlaku i sećer u prahu, zatim dodati drugu polovinu pripremljenog želatina. Masu umutiti i dodati krem sir i na kraju i dve kašike kisele pavlake.

Od dobijenog krema odvojiti 6 punih kašika fila i premazati koru. U ostatak krema sipati oko 50 ml želea od borovnica, promešati i preko belog sloja naneti šest kašika.

Zatim u ostatak krema dodati polovinu želea od borovnica i namazati još jedan sloj.

Preliti drugom polovinom želea od borovnica i ohladiti u frižideru 5 do 6 sati.

Naši proizvodi

Cheesecake sa borovnicama

Koraci pripreme

Kora:
Pomešati keks, sok i istopljeni margarin. Sve dobro umesiti pa dobijenu masu izručiti u kalup i utapkati rukama. Ostaviti u frižider da se hladi, a za to vreme pripremiti krem i žele od borovnica.

Priprema želea od borovnica:
U šerpu staviti borovnice i šećer i na laganoj vatri zagrevati voće, zatim povećati temperaturu i kuvati još 5 minuta nakon što proključa. Žele od borovnica ohladiti i dobro izmiksati.

Krem:
Pomešati želatin i vodu i ostaviti 5 minuta da želatin nabubri. Zatim želatin pomešati sa toplim mlekom i podeliti na dva jednaka dela. Polovinu želatina dodati u žele od borovnica.

Postepeno mutiti slatku pavlaku i sećer u prahu, zatim dodati drugu polovinu pripremljenog želatina. Masu umutiti i dodati krem sir i na kraju i dve kašike kisele pavlake.

Od dobijenog krema odvojiti 6 punih kašika fila i premazati koru. U ostatak krema sipati oko 50 ml želea od borovnica, promešati i preko belog sloja naneti šest kašika.

Zatim u ostatak krema dodati polovinu želea od borovnica i namazati još jedan sloj.

Preliti drugom polovinom želea od borovnica i ohladiti u frižideru 5 do 6 sati.

Autor

blog Slađini recepti

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept