burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija30 popsa

Cake popsi sa nutela kremom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
30 popsa

Sastojci

300 g mlevenog keksa

1 kašika C šećera u prahu

50 ml mleka

5 kašika nutela krema (ili nekog drugog krema od lešnika)

100 g crne čokolade

1 kašika C kakao praha

50 g margarina

300 g bele čokolade

2-4 kašike suncokretovog ulja

štapići za popse

roze i bele mrvice za posipanje

malo gel crvene boje za kolače

Cake popsi sa nutela kremom

Koraci pripreme

U dublju posudu staviti nutelu i polako, mešajući, dodavati mlako mleko. Mešati dok se smesa ne sjedini.

Na tihoj vatri otopiti crnu čokoladu, margarin i kakao prah.

Otopljenu čokoladnu smesu dodati smesi od Nutelle i dobro izmešati. Dodati mleveni keks i šećer u prahu i dobro izmesiti rukama. Prekriti i odložiti smesu u frižider na par sati.

Nakon toga, oblikovati rukama kuglice, ređati ih na pleh obložen pek papirom ili celofanom i vratiti u frižider na pola h. Na pari otopiti malo bele čokolade i dodati pola kašike ulja.

Vrh štapića umočiti u otopljenu čokoladu i lagano zabosti u kuglicu. Ponovo vratiti kuglice u frižider na pola h da se čokolada stegne. To će obezbediti da kuglice ne spadnu sa štapića.

Otopiti na pari ostatak bele čokolade i dodati 2-3 kašike ulja. Stalno držite šerpicu sa čokoladom nad kipućom vodom, kako bi imali dovoljno vremena za umakanje popsa. Polovinu cake-popsa odvojite i umakajte u belu čokoladu i laganim tapkanjem po štapiću otresite višak čokolade.

Odmah nakon toga posipajte cake pops sa roze mrvicama kako bi se zalepile. Zabodite popse u stiropor ili u čašu i stavite u frižider da se čokolada stegne.

Nakon završene prve polovine popsa, u otopljenu belu čokoladu dodati malo crvene gel boje za kolače i dobro promešajte, kako bi dobili roze boju.

Možete po potrebi dodati još malo ulja ukoliko je čokolada gusta. Ostatak popsa umakajte u rozu čokoladu i posipajte sa belim mrvicama.

Roze popse takodje stavite u frižider da se stegnu.

Naši proizvodi

Cake popsi sa nutela kremom

Koraci pripreme

U dublju posudu staviti nutelu i polako, mešajući, dodavati mlako mleko. Mešati dok se smesa ne sjedini.

Na tihoj vatri otopiti crnu čokoladu, margarin i kakao prah.

Otopljenu čokoladnu smesu dodati smesi od Nutelle i dobro izmešati. Dodati mleveni keks i šećer u prahu i dobro izmesiti rukama. Prekriti i odložiti smesu u frižider na par sati.

Nakon toga, oblikovati rukama kuglice, ređati ih na pleh obložen pek papirom ili celofanom i vratiti u frižider na pola h. Na pari otopiti malo bele čokolade i dodati pola kašike ulja.

Vrh štapića umočiti u otopljenu čokoladu i lagano zabosti u kuglicu. Ponovo vratiti kuglice u frižider na pola h da se čokolada stegne. To će obezbediti da kuglice ne spadnu sa štapića.

Otopiti na pari ostatak bele čokolade i dodati 2-3 kašike ulja. Stalno držite šerpicu sa čokoladom nad kipućom vodom, kako bi imali dovoljno vremena za umakanje popsa. Polovinu cake-popsa odvojite i umakajte u belu čokoladu i laganim tapkanjem po štapiću otresite višak čokolade.

Odmah nakon toga posipajte cake pops sa roze mrvicama kako bi se zalepile. Zabodite popse u stiropor ili u čašu i stavite u frižider da se čokolada stegne.

Nakon završene prve polovine popsa, u otopljenu belu čokoladu dodati malo crvene gel boje za kolače i dobro promešajte, kako bi dobili roze boju.

Možete po potrebi dodati još malo ulja ukoliko je čokolada gusta. Ostatak popsa umakajte u rozu čokoladu i posipajte sa belim mrvicama.

Roze popse takodje stavite u frižider da se stegnu.

Autor

Vesna

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept