0
 
                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
                                                                    
                                                                    Zahteva određeno umeće
                            
30 popsa
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
30 popsa
300 g mlevenog keksa
1 kašika C šećera u prahu
50 ml mleka
5 kašika nutela krema (ili nekog drugog krema od lešnika)
100 g crne čokolade
1 kašika C kakao praha
50 g margarina
300 g bele čokolade
2-4 kašike suncokretovog ulja
štapići za popse
roze i bele mrvice za posipanje
malo gel crvene boje za kolače
U dublju posudu staviti nutelu i polako, mešajući, dodavati mlako mleko. Mešati dok se smesa ne sjedini.
Na tihoj vatri otopiti crnu čokoladu, margarin i kakao prah.
Otopljenu čokoladnu smesu dodati smesi od Nutelle i dobro izmešati. Dodati mleveni keks i šećer u prahu i dobro izmesiti rukama. Prekriti i odložiti smesu u frižider na par sati. 
Nakon toga, oblikovati rukama kuglice, ređati ih na pleh obložen pek papirom ili celofanom i vratiti u frižider na pola h. Na pari otopiti malo bele čokolade i dodati pola kašike ulja. 
Vrh štapića umočiti u otopljenu čokoladu i lagano zabosti u kuglicu. Ponovo vratiti kuglice u frižider na pola h da se čokolada stegne. To će obezbediti da kuglice ne spadnu sa štapića. 
Otopiti na pari ostatak bele čokolade i dodati 2-3 kašike ulja. Stalno držite šerpicu sa čokoladom nad kipućom vodom, kako bi imali dovoljno vremena za umakanje popsa. Polovinu cake-popsa odvojite i umakajte u belu čokoladu i laganim tapkanjem po štapiću otresite višak čokolade. 
Odmah nakon toga posipajte cake pops sa roze mrvicama kako bi se zalepile. Zabodite popse u stiropor ili u čašu i stavite u frižider da se čokolada stegne. 
Nakon završene prve polovine popsa, u otopljenu belu čokoladu dodati malo crvene gel boje za kolače i dobro promešajte, kako bi dobili roze boju. 
Možete po potrebi dodati još malo ulja ukoliko je čokolada gusta. Ostatak popsa umakajte u rozu čokoladu i posipajte sa belim mrvicama. 
Roze popse takodje stavite u frižider da se stegnu.
U dublju posudu staviti nutelu i polako, mešajući, dodavati mlako mleko. Mešati dok se smesa ne sjedini.
Na tihoj vatri otopiti crnu čokoladu, margarin i kakao prah.
Otopljenu čokoladnu smesu dodati smesi od Nutelle i dobro izmešati. Dodati mleveni keks i šećer u prahu i dobro izmesiti rukama. Prekriti i odložiti smesu u frižider na par sati. 
Nakon toga, oblikovati rukama kuglice, ređati ih na pleh obložen pek papirom ili celofanom i vratiti u frižider na pola h. Na pari otopiti malo bele čokolade i dodati pola kašike ulja. 
Vrh štapića umočiti u otopljenu čokoladu i lagano zabosti u kuglicu. Ponovo vratiti kuglice u frižider na pola h da se čokolada stegne. To će obezbediti da kuglice ne spadnu sa štapića. 
Otopiti na pari ostatak bele čokolade i dodati 2-3 kašike ulja. Stalno držite šerpicu sa čokoladom nad kipućom vodom, kako bi imali dovoljno vremena za umakanje popsa. Polovinu cake-popsa odvojite i umakajte u belu čokoladu i laganim tapkanjem po štapiću otresite višak čokolade. 
Odmah nakon toga posipajte cake pops sa roze mrvicama kako bi se zalepile. Zabodite popse u stiropor ili u čašu i stavite u frižider da se čokolada stegne. 
Nakon završene prve polovine popsa, u otopljenu belu čokoladu dodati malo crvene gel boje za kolače i dobro promešajte, kako bi dobili roze boju. 
Možete po potrebi dodati još malo ulja ukoliko je čokolada gusta. Ostatak popsa umakajte u rozu čokoladu i posipajte sa belim mrvicama. 
Roze popse takodje stavite u frižider da se stegnu.
 
                                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.