burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija12

Brzi letnji tiramisu

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
12

Sastojci

Sastojci:

400 g piškota

500 ml mleka

1 kesica C Vanilin šećer

4 kašičica instant kafe

Fil:

4 kesica C Eskimko sa ukusom vanilina

3 kesica C Šlag krem sa ukusom vanile

650 ml mleka

100 g otopljene bele čokolade

125 g putera

Dodatno:

300 g malina

po želji za posipanje malo C Kakao prah

Brzi letnji tiramisu

Prava letnja poslastica.

Koraci pripreme

Priprema kafe:

U činiju dodajte mleko, Eskimka i šlag, pa mutite nekoliko minuta dok ne dobijete kremasti fil. Dodajte otopljenu belu čokoladu i omekšali puter na sobnoj temperaturi, pa mutite dok se sve ne sjedini.

Instant kafu i vanilin šećer prelijte vrućim mlekom i sve pomešajte. Piškote umakajte u kafu i ređajte ih u činiju, preko stavite polovinu vanila fila, pa polovinu malina. Zatim ponovo poređajte red piškota, preko njih fil, pa maline. Uvek ostavim malo fila da na kraju prekrijem i maline.

Kolač dobro ohladite u frižideru, ali ga pre posluživanja obavezno stavite u zamrzivač na sat-dva da se dodatno ohladi. Pre posluživanja ga pospite kakao prahom.

Naši proizvodi

Brzi letnji tiramisu

Prava letnja poslastica.

Koraci pripreme

Priprema kafe:

U činiju dodajte mleko, Eskimka i šlag, pa mutite nekoliko minuta dok ne dobijete kremasti fil. Dodajte otopljenu belu čokoladu i omekšali puter na sobnoj temperaturi, pa mutite dok se sve ne sjedini.

Instant kafu i vanilin šećer prelijte vrućim mlekom i sve pomešajte. Piškote umakajte u kafu i ređajte ih u činiju, preko stavite polovinu vanila fila, pa polovinu malina. Zatim ponovo poređajte red piškota, preko njih fil, pa maline. Uvek ostavim malo fila da na kraju prekrijem i maline.

Kolač dobro ohladite u frižideru, ali ga pre posluživanja obavezno stavite u zamrzivač na sat-dva da se dodatno ohladi. Pre posluživanja ga pospite kakao prahom.

Autor

C Slatka Tradicija
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept