burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija24

Bounty štanglice sa grizom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
24

Sastojci

Podloga:

150 g maslaca

100 g čokolade za kuvanje

300 g mlevenog keksa

100 g C Šećer u prahu

20 g C Kakao prah

80 ml mleka

Fil od griza i kokosa:

600 ml mleka

80 g šećera

2 kesica C Vanilin šećer

100 g C Pšenični griz

80 g maslaca

150 g C Kokosovo brašno

Ganache glazura:

150 ml slatke pavlake

100 g čokolade za kuvanje

50 g mlečne čokolade

Bounty štanglice sa grizom

Preukusni kolač bez pečenja za ljubitelje kokosa i čokolade.

Koraci pripreme

Podloga:

Otopite u šerpici na laganoj vatri maslac i čokoladu pa malo prohladite. U posebnoj posudi pomešajte mleveni keks, šećer u prahu i kakao pa dodajte otopljeni maslac sa čokoladom. Sjedinite kašikom u mrvičastu smesu pa postepeno dodajte mleko i mešajte dok se smesa lepo ne ujednači.
Pleh dimenzija 30×20 cm vrlo blago nauljite kako bi se kolač lakše odvojio, pa rasporedite smesu za podlogu svugde ravnomerno i lepo utapkajte i poravnajte. Stavite u frižider dok pripremate fil.

Fil od griza i kokosa:

Sipajte u šerpu mleko, šećer i vanilin šećer i zagrevajte do vrenja. Skinite sa vatre pa polako sipajte griz sve vreme mešajući žicom da se ne stvore grudvice. Kuvajte na srednjoj vatri par minuta dok se ne zgusne. Skinite sa vatre i odmah u vruće umešajte maslac.
Na kraju dodajte i kokos pa kašikom dobro izmešajte da se dobije gušći fil. Rasporedite ga preko podloge od keksa i lepo poravnajte. Stavite u frižider dok pripremate glazuru.

Ganache glazura

Zagrejte slatku pavlaku do vrenja pa dodajte obe vrste čokolade izlomljene na kocke. Mešajte žicom dok se sve ne otopi i lepo sjedini u glatku glazuru. Sipajte preko belog fila i pustite da se glazura svugde lepo razlije. Kolač stavite u frižider na najmanje par sati ili preko noći da se dobro ohladi i stegne a potom secite na štanglice.

Naši proizvodi

Bounty štanglice sa grizom

Preukusni kolač bez pečenja za ljubitelje kokosa i čokolade.

Koraci pripreme

Podloga:

Otopite u šerpici na laganoj vatri maslac i čokoladu pa malo prohladite. U posebnoj posudi pomešajte mleveni keks, šećer u prahu i kakao pa dodajte otopljeni maslac sa čokoladom. Sjedinite kašikom u mrvičastu smesu pa postepeno dodajte mleko i mešajte dok se smesa lepo ne ujednači.
Pleh dimenzija 30×20 cm vrlo blago nauljite kako bi se kolač lakše odvojio, pa rasporedite smesu za podlogu svugde ravnomerno i lepo utapkajte i poravnajte. Stavite u frižider dok pripremate fil.

Fil od griza i kokosa:

Sipajte u šerpu mleko, šećer i vanilin šećer i zagrevajte do vrenja. Skinite sa vatre pa polako sipajte griz sve vreme mešajući žicom da se ne stvore grudvice. Kuvajte na srednjoj vatri par minuta dok se ne zgusne. Skinite sa vatre i odmah u vruće umešajte maslac.
Na kraju dodajte i kokos pa kašikom dobro izmešajte da se dobije gušći fil. Rasporedite ga preko podloge od keksa i lepo poravnajte. Stavite u frižider dok pripremate glazuru.

Ganache glazura

Zagrejte slatku pavlaku do vrenja pa dodajte obe vrste čokolade izlomljene na kocke. Mešajte žicom dok se sve ne otopi i lepo sjedini u glatku glazuru. Sipajte preko belog fila i pustite da se glazura svugde lepo razlije. Kolač stavite u frižider na najmanje par sati ili preko noći da se dobro ohladi i stegne a potom secite na štanglice.

Autor

C Slatka Tradicija
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept