0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Srednje
24
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
24
150 g maslaca
100 g čokolade za kuvanje
300 g mlevenog keksa
80 ml mleka
600 ml mleka
80 g šećera
80 g maslaca
150 ml slatke pavlake
100 g čokolade za kuvanje
50 g mlečne čokolade
Preukusni kolač bez pečenja za ljubitelje kokosa i čokolade.
Otopite u šerpici na laganoj vatri maslac i čokoladu pa malo prohladite. U posebnoj posudi pomešajte mleveni keks, šećer u prahu i kakao pa dodajte otopljeni maslac sa čokoladom. Sjedinite kašikom u mrvičastu smesu pa postepeno dodajte mleko i mešajte dok se smesa lepo ne ujednači.
Pleh dimenzija 30×20 cm vrlo blago nauljite kako bi se kolač lakše odvojio, pa rasporedite smesu za podlogu svugde ravnomerno i lepo utapkajte i poravnajte. Stavite u frižider dok pripremate fil.
Sipajte u šerpu mleko, šećer i vanilin šećer i zagrevajte do vrenja. Skinite sa vatre pa polako sipajte griz sve vreme mešajući žicom da se ne stvore grudvice. Kuvajte na srednjoj vatri par minuta dok se ne zgusne. Skinite sa vatre i odmah u vruće umešajte maslac.
Na kraju dodajte i kokos pa kašikom dobro izmešajte da se dobije gušći fil. Rasporedite ga preko podloge od keksa i lepo poravnajte. Stavite u frižider dok pripremate glazuru.
Zagrejte slatku pavlaku do vrenja pa dodajte obe vrste čokolade izlomljene na kocke. Mešajte žicom dok se sve ne otopi i lepo sjedini u glatku glazuru. Sipajte preko belog fila i pustite da se glazura svugde lepo razlije. Kolač stavite u frižider na najmanje par sati ili preko noći da se dobro ohladi i stegne a potom secite na štanglice.
Preukusni kolač bez pečenja za ljubitelje kokosa i čokolade.
Otopite u šerpici na laganoj vatri maslac i čokoladu pa malo prohladite. U posebnoj posudi pomešajte mleveni keks, šećer u prahu i kakao pa dodajte otopljeni maslac sa čokoladom. Sjedinite kašikom u mrvičastu smesu pa postepeno dodajte mleko i mešajte dok se smesa lepo ne ujednači.
Pleh dimenzija 30×20 cm vrlo blago nauljite kako bi se kolač lakše odvojio, pa rasporedite smesu za podlogu svugde ravnomerno i lepo utapkajte i poravnajte. Stavite u frižider dok pripremate fil.
Sipajte u šerpu mleko, šećer i vanilin šećer i zagrevajte do vrenja. Skinite sa vatre pa polako sipajte griz sve vreme mešajući žicom da se ne stvore grudvice. Kuvajte na srednjoj vatri par minuta dok se ne zgusne. Skinite sa vatre i odmah u vruće umešajte maslac.
Na kraju dodajte i kokos pa kašikom dobro izmešajte da se dobije gušći fil. Rasporedite ga preko podloge od keksa i lepo poravnajte. Stavite u frižider dok pripremate glazuru.
Zagrejte slatku pavlaku do vrenja pa dodajte obe vrste čokolade izlomljene na kocke. Mešajte žicom dok se sve ne otopi i lepo sjedini u glatku glazuru. Sipajte preko belog fila i pustite da se glazura svugde lepo razlije. Kolač stavite u frižider na najmanje par sati ili preko noći da se dobro ohladi i stegne a potom secite na štanglice.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.