0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
7 jaja
13 kašika šećera
12 kašika brašna
800 ml mleka
16 kašika šećera
250 g maslaca ili margarina
100 g C šećera u prahu
1 C vanilin šećer
4 kašike C čvrstina
100 g C šlaga
Kora:
Umutiti 7 belanaca sa 10 kašika šećera pa dodati 7 kašika brašna.
Ovako pripremljenu koru peći 15-20 min. na 180 stepeni.
Koru ostaviti da se prohladi, pa preliti sa 300 ml toplog mleka i ostaviti 30 min. da kora upije mleko.
Za to vreme pripremiti fil.
Fil:
400 ml mleka staviti na tihoj temperaturi da se kuva ili na pari.
Za to vreme umutiti 7 žumanaca sa 6 kašika šećera i 1 C vanilin šećer, 100 ml mleka, pa postepeno dodavati kašiku po kašiku, prvo 2 kašike brašna, pa 4 kašike C čvrstina, sastojke dobro umutiti da nema grudvica, pa zakuvati u 400 ml mleka kada provri.
Skuvan fil ostaviti da se ohladi, pa dodati umućen margarin ili maslac sa 50 g C šećera u prahu.
Hladan fil premazati preko kore pa umutiti 150 g C šlaga sa 5-6 kašika C šećera u prahu, šlag premazati preko žutog fila dakorisati po želji.
Uživajte u ovoj divnoj poslastici koja je idelana za tople dane.
Kora:
Umutiti 7 belanaca sa 10 kašika šećera pa dodati 7 kašika brašna.
Ovako pripremljenu koru peći 15-20 min. na 180 stepeni.
Koru ostaviti da se prohladi, pa preliti sa 300 ml toplog mleka i ostaviti 30 min. da kora upije mleko.
Za to vreme pripremiti fil.
Fil:
400 ml mleka staviti na tihoj temperaturi da se kuva ili na pari.
Za to vreme umutiti 7 žumanaca sa 6 kašika šećera i 1 C vanilin šećer, 100 ml mleka, pa postepeno dodavati kašiku po kašiku, prvo 2 kašike brašna, pa 4 kašike C čvrstina, sastojke dobro umutiti da nema grudvica, pa zakuvati u 400 ml mleka kada provri.
Skuvan fil ostaviti da se ohladi, pa dodati umućen margarin ili maslac sa 50 g C šećera u prahu.
Hladan fil premazati preko kore pa umutiti 150 g C šlaga sa 5-6 kašika C šećera u prahu, šlag premazati preko žutog fila dakorisati po želji.
Uživajte u ovoj divnoj poslastici koja je idelana za tople dane.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.