0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
40 kolača
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
40 kolača
20 kašika ulja
10 kašika šećera
4 žumanca
1 C prašak za pecivo
18 kašika mleka
brašno po potrebi (T-400)
1 C puding od vanile
1/2 l mleka
4 belanceta
250 g margarina
200 g C šećera u prahu
Skuvati C puding u 1/2 l mleka i dodati u njega sneg od 4 belanceta pa sjediniti lagano dok se još puding kuva.
Ohladiti fil i u njega dodati margarin umućen sa 200 g C šećera u prahu.
Kore pečemo tako što sve sastojke pomešamo, testo podelimo na tri dela i rastanjimo ga na pek papiru, oklagijom što je tanje moguće.
Pečemo kore na prevrnutoj tepsiji tako da ostanu što svetlije na 180 C.
Skuvati C puding u 1/2 l mleka i dodati u njega sneg od 4 belanceta pa sjediniti lagano dok se još puding kuva.
Ohladiti fil i u njega dodati margarin umućen sa 200 g C šećera u prahu.
Kore pečemo tako što sve sastojke pomešamo, testo podelimo na tri dela i rastanjimo ga na pek papiru, oklagijom što je tanje moguće.
Pečemo kore na prevrnutoj tepsiji tako da ostanu što svetlije na 180 C.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.