burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija32

Bela pita

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
32

Sastojci

Kore:

300 g brašna

100 g C šećera u prahu

100 g masti

1 jaje

1 C prašak za pecivo

malo mleka

Fil:

0,5 l mleka

3 kašike brašna

250 g margarina

250 g C šećera u prahu

1 C vanilin šećer

Glazura:

100 g C šećera u prahu

100 g margarina

100 g čokolade

1 jaje

Bela pita

Koraci pripreme

Prosejati brašno, C šećer u prahu, C prašak za pecivo i u to dodati mast, jaje i malo mleka. Umesiti testo.

Testo podeliti na tri jufke. Svaku jufku rastanjiti oklagijom. Peći od 5-8 min. na 250 C.

Fil:
0,3 l mleka staviti da vri sa šećerom, a posebno umutiti preostalo mleko sa brašnom i zakuvati kao puding. Malo kuvati, stalno mešajući. Skinuti sa vatre I ostaviti da se ohladi.

Mikserom izraditi margarin i u njega dodavati ohlađenu smesu. Fil podeliti na pola i filovati između tri kore.

Glazura:
Na pari otopiti margarin, čokoladu i šećer. U otopljeno dodati 1 jaje. Malo još kuvati i izliti glazuru na kolač.

Ostaviti preko noći da stegne i sutradan seći.

Naši proizvodi

Bela pita

Koraci pripreme

Prosejati brašno, C šećer u prahu, C prašak za pecivo i u to dodati mast, jaje i malo mleka. Umesiti testo.

Testo podeliti na tri jufke. Svaku jufku rastanjiti oklagijom. Peći od 5-8 min. na 250 C.

Fil:
0,3 l mleka staviti da vri sa šećerom, a posebno umutiti preostalo mleko sa brašnom i zakuvati kao puding. Malo kuvati, stalno mešajući. Skinuti sa vatre I ostaviti da se ohladi.

Mikserom izraditi margarin i u njega dodavati ohlađenu smesu. Fil podeliti na pola i filovati između tri kore.

Glazura:
Na pari otopiti margarin, čokoladu i šećer. U otopljeno dodati 1 jaje. Malo još kuvati i izliti glazuru na kolač.

Ostaviti preko noći da stegne i sutradan seći.

Autor

Miroslava

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept