burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija15

Ananas kocke

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
15

Sastojci

Kora:

3 jaja

3 kašike šećera

2 kašike brašna

1 kašika keksa

1/2 kesice C praška za pecivo

Fil I:

600 ml mleka

2 kesice C pudinga sa ukusom vanilina

6 kašika šećera

1 kesica C vanilin šećera

200 g margarina

200 g C šećera u prahu

Fil II:

2 kesice C šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

300 ml mleka

1 veća konzerva ananasa

Ananas kocke

Koraci pripreme

Umutiti prvo dobro belanca sa šećerom pa dodati i žumanca neprestano muteći. Isključiti mikser pa dodavati brašno pomešano sa C praškom za pecivo i keksom.

Lagano špatulom sve izmešati. Sipati smesu za koru u tepsiju i peći na 200 C 10 min.

Priprema fila I:
500 ml mleka staviti da provri, u drugom sudu staviti C puding i šećer i C vanilin šećer pa preliti sa 100 ml mleka.

Izmešanu masu sipati u mlazu u provrelo mleko i kuvati dok se puding ne zgusne. Ohladiti.

Umutiti margarin sa C šećerom u prahu pa dodati ohlađen puding u umućeni fil, lagano kašikom umešati i dve kašike umućenog C šlaga.

Priprema fila II:
Umutiti dobro C šlag pa dve kašike dodati u prvi fil.

Filovati:
Kora koju natopimo sokom od ananasa (sok iz konzerve) pa premazati sa polovinom fila, poređati iseckani ananas, preko ananasa staviti umućen šlag, a preko šlaga staviti drugi deo fila.

Dekoracija po želji ...ja sam dekorisala C šlagom a možete i istopljenom čokoladom.

Naši proizvodi

Ananas kocke

Koraci pripreme

Umutiti prvo dobro belanca sa šećerom pa dodati i žumanca neprestano muteći. Isključiti mikser pa dodavati brašno pomešano sa C praškom za pecivo i keksom.

Lagano špatulom sve izmešati. Sipati smesu za koru u tepsiju i peći na 200 C 10 min.

Priprema fila I:
500 ml mleka staviti da provri, u drugom sudu staviti C puding i šećer i C vanilin šećer pa preliti sa 100 ml mleka.

Izmešanu masu sipati u mlazu u provrelo mleko i kuvati dok se puding ne zgusne. Ohladiti.

Umutiti margarin sa C šećerom u prahu pa dodati ohlađen puding u umućeni fil, lagano kašikom umešati i dve kašike umućenog C šlaga.

Priprema fila II:
Umutiti dobro C šlag pa dve kašike dodati u prvi fil.

Filovati:
Kora koju natopimo sokom od ananasa (sok iz konzerve) pa premazati sa polovinom fila, poređati iseckani ananas, preko ananasa staviti umućen šlag, a preko šlaga staviti drugi deo fila.

Dekoracija po želji ...ja sam dekorisala C šlagom a možete i istopljenom čokoladom.

Autor

Blog Slađini recepti

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept