0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
15
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
15
3 jaja
3 kašike šećera
2 kašike brašna
1 kašika keksa
1/2 kesice C praška za pecivo
600 ml mleka
2 kesice C pudinga sa ukusom vanilina
6 kašika šećera
1 kesica C vanilin šećera
200 g margarina
200 g C šećera u prahu
2 kesice C šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake
300 ml mleka
1 veća konzerva ananasa
Umutiti prvo dobro belanca sa šećerom pa dodati i žumanca neprestano muteći. Isključiti mikser pa dodavati brašno pomešano sa C praškom za pecivo i keksom.
Lagano špatulom sve izmešati. Sipati smesu za koru u tepsiju i peći na 200 C 10 min.
Priprema fila I:
500 ml mleka staviti da provri, u drugom sudu staviti C puding i šećer i C vanilin šećer pa preliti sa 100 ml mleka.
Izmešanu masu sipati u mlazu u provrelo mleko i kuvati dok se puding ne zgusne. Ohladiti.
Umutiti margarin sa C šećerom u prahu pa dodati ohlađen puding u umućeni fil, lagano kašikom umešati i dve kašike umućenog C šlaga.
Priprema fila II:
Umutiti dobro C šlag pa dve kašike dodati u prvi fil.
Filovati:
Kora koju natopimo sokom od ananasa (sok iz konzerve) pa premazati sa polovinom fila, poređati iseckani ananas, preko ananasa staviti umućen šlag, a preko šlaga staviti drugi deo fila.
Dekoracija po želji ...ja sam dekorisala C šlagom a možete i istopljenom čokoladom.
Umutiti prvo dobro belanca sa šećerom pa dodati i žumanca neprestano muteći. Isključiti mikser pa dodavati brašno pomešano sa C praškom za pecivo i keksom.
Lagano špatulom sve izmešati. Sipati smesu za koru u tepsiju i peći na 200 C 10 min.
Priprema fila I:
500 ml mleka staviti da provri, u drugom sudu staviti C puding i šećer i C vanilin šećer pa preliti sa 100 ml mleka.
Izmešanu masu sipati u mlazu u provrelo mleko i kuvati dok se puding ne zgusne. Ohladiti.
Umutiti margarin sa C šećerom u prahu pa dodati ohlađen puding u umućeni fil, lagano kašikom umešati i dve kašike umućenog C šlaga.
Priprema fila II:
Umutiti dobro C šlag pa dve kašike dodati u prvi fil.
Filovati:
Kora koju natopimo sokom od ananasa (sok iz konzerve) pa premazati sa polovinom fila, poređati iseckani ananas, preko ananasa staviti umućen šlag, a preko šlaga staviti drugi deo fila.
Dekoracija po želji ...ja sam dekorisala C šlagom a možete i istopljenom čokoladom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.