burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija24 komada

Ananas kocke sa šamom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
24 komada

Sastojci

Testo:

10 jaja

10 kašika brašna

8 kašika šećera

Krem:

6 žumanaca

1 l mleka

8 kašika brašna

125 g putera

8 kašika C šećera u prahu

2 C vanilin šećera

1 konzerva ananasa

Šam:

6 belanaca

300 g šećera

2-3 kašićice džema od borovnice

Ananas kocke sa šamom

Koraci pripreme

Testo: Ispeći dva biskvita po 5 jaja.

Punjenje:
Skuvati kremu od mleka šećra, C vanilin šećera i žumanca. Ostavi da se ohladi.

Umutiti penasto puter i postepeno dodavati kremu. Staviti malo kreme na stranu.

U preostalu kremu dodati isečeni ananas. Rasporediti fil na jedan biskvit i prekriti drugim biskvitom.

Naneti odloženu kremu u tankom sloju na vdrugi biskvit. Ostaviti da se kolač ohladi u frižideru.

Šam:
Belanca sa šećerom staviti u posudu i mešati dok se šećer ne rastvori. Mutiti na pari dok se belanac ne zgusne.

Dodati džem od borovnice u toku mućenja. Ostavi da se ohladi.

Kolač isečemo na kocke i svaku ukrasimo ružičastim šamom.

Naši proizvodi

Ananas kocke sa šamom

Koraci pripreme

Testo: Ispeći dva biskvita po 5 jaja.

Punjenje:
Skuvati kremu od mleka šećra, C vanilin šećera i žumanca. Ostavi da se ohladi.

Umutiti penasto puter i postepeno dodavati kremu. Staviti malo kreme na stranu.

U preostalu kremu dodati isečeni ananas. Rasporediti fil na jedan biskvit i prekriti drugim biskvitom.

Naneti odloženu kremu u tankom sloju na vdrugi biskvit. Ostaviti da se kolač ohladi u frižideru.

Šam:
Belanca sa šećerom staviti u posudu i mešati dok se šećer ne rastvori. Mutiti na pari dok se belanac ne zgusne.

Dodati džem od borovnice u toku mućenja. Ostavi da se ohladi.

Kolač isečemo na kocke i svaku ukrasimo ružičastim šamom.

Autor

Zorica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept