burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Višnje u oblacima

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

400 g višanja

350 g mlevenog keksa

3 C šlag krema

50 g C šećera u prahu

500 g slatke pavlake

6 jaja

6 kašika šećera

6 kašika brašna

2 kašike C kakao praha

1 C prašak za pecivo

4 kašike ulja

Višnje u oblacima

Koraci pripreme

Za jednu koru:
Od 3 jajeta razdvojiti belanca od žumanaca, pa umutiti belanca u čvrst sneg. Dodati tri kašike šećera i mutiti još par minuta, dok se šećer ne rastopi.

Zatim, dodati žumanca, tri kašike brašna, jednu kašiku C kakao praha, pola C praška za pecivo i dve kašike ulja.

Mutiti najmanjom brzinom dok se ne izjednači. Staviti smesu u podmazan pleh i peći u zagrejanoj rerni, na 180 stepeni, 10-15 minuta.

Gotovu, vruću koru preliti sa sokom, koje su ispustile višnje. Isti postupak uraditi i sa drugom korom.

Za fil:
Umutiti dve kesice C šlag krema, u to dodati 500 g pavlake i 50 g C šećera u prahu, dobro umutiti da se fil izjednači.

Na kraju dodati 350 g mlevenog keksa, lagano izmešati.

Nafilovati prvi koru, na nju staviti drugu, pa i nju nafilovati.

Poređati višnje, zatim jedan C šlag krem i ukrasiti C kakao prahom.

Naši proizvodi

Višnje u oblacima

Koraci pripreme

Za jednu koru:
Od 3 jajeta razdvojiti belanca od žumanaca, pa umutiti belanca u čvrst sneg. Dodati tri kašike šećera i mutiti još par minuta, dok se šećer ne rastopi.

Zatim, dodati žumanca, tri kašike brašna, jednu kašiku C kakao praha, pola C praška za pecivo i dve kašike ulja.

Mutiti najmanjom brzinom dok se ne izjednači. Staviti smesu u podmazan pleh i peći u zagrejanoj rerni, na 180 stepeni, 10-15 minuta.

Gotovu, vruću koru preliti sa sokom, koje su ispustile višnje. Isti postupak uraditi i sa drugom korom.

Za fil:
Umutiti dve kesice C šlag krema, u to dodati 500 g pavlake i 50 g C šećera u prahu, dobro umutiti da se fil izjednači.

Na kraju dodati 350 g mlevenog keksa, lagano izmešati.

Nafilovati prvi koru, na nju staviti drugu, pa i nju nafilovati.

Poređati višnje, zatim jedan C šlag krem i ukrasiti C kakao prahom.

Autor

Jelica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept