0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Lako
24
Vreme pripreme:
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
24
12 belanaca
4 žumanca
12 kašika šećera
8 kašika oraha
4 kašika brašna
8 žumanaca
150 g šećera
750 ml mleka
250 g maslaca
100 g mlevenih oraha
100 g čokolade
2 kesica C Šlag krem sa ukusom vanile
250 ml mleka
Kremasta izdašna torta, a jednostavna za spremanje.
Ispeći 4 tanke kore, veličina pleha otprilike 21x32 cm. U jednu koru idu 3 belanceta, 1 žumance, 3 kašike šećera, 2 kašike mlevenih oraha i 1 kašika brašna. Prvo umutite belanca u čvrst šam, pa onda ih mutite sa šećerom, dodate žumance i na kraju lagano umešate brašno i orahe. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta.
Umutite penasto 8 žumanaca sa šećerom i gustinom i malo hladnog mleka odvojenog od 750 ml. Ostatak mleka stavite da provri i kada provri sipajte malo vrelog mleka u pripremljenu smesu, promešajte i sve vratite u šerpu na ringlu na laganu vatru da se skuva do kraja uz stalno mešanje (krem je skuvan kada varjača ostavlja trag na dnu šerpe). Krem prekrijte samolepljivom folijom da se ne stvara korica i ostavite da se skroz ohladi. Umutite pensato maslac sa šećerom u prahu i vanilin šećerom i onda postepeno, kašiku po kašiku, dodajte ohlađen krem, uz stalno mućenje. Pripremljen krem podelite na tri dela, pa u jedan deo umešajte mlevene orahe, u drugi deo kokosovo brašno, a u treći deo otopljenu čokoladu.
Filuje se: korica, krem sa orasima, korica, krem sa kokosom, korica, krem sa čokoladom, korica, šlag krem. Šlag krem umutite sa mlekom po uputstvu na kesici.
Kremasta izdašna torta, a jednostavna za spremanje.
Ispeći 4 tanke kore, veličina pleha otprilike 21x32 cm. U jednu koru idu 3 belanceta, 1 žumance, 3 kašike šećera, 2 kašike mlevenih oraha i 1 kašika brašna. Prvo umutite belanca u čvrst šam, pa onda ih mutite sa šećerom, dodate žumance i na kraju lagano umešate brašno i orahe. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta.
Umutite penasto 8 žumanaca sa šećerom i gustinom i malo hladnog mleka odvojenog od 750 ml. Ostatak mleka stavite da provri i kada provri sipajte malo vrelog mleka u pripremljenu smesu, promešajte i sve vratite u šerpu na ringlu na laganu vatru da se skuva do kraja uz stalno mešanje (krem je skuvan kada varjača ostavlja trag na dnu šerpe). Krem prekrijte samolepljivom folijom da se ne stvara korica i ostavite da se skroz ohladi. Umutite pensato maslac sa šećerom u prahu i vanilin šećerom i onda postepeno, kašiku po kašiku, dodajte ohlađen krem, uz stalno mućenje. Pripremljen krem podelite na tri dela, pa u jedan deo umešajte mlevene orahe, u drugi deo kokosovo brašno, a u treći deo otopljenu čokoladu.
Filuje se: korica, krem sa orasima, korica, krem sa kokosom, korica, krem sa čokoladom, korica, šlag krem. Šlag krem umutite sa mlekom po uputstvu na kesici.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.