burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme

tezina pripreme Lako

broj porcija24

Torta sa tri fila

Osnovne informacije

Vreme pripreme:

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
24

Sastojci

Kore

12 belanaca

4 žumanca

12 kašika šećera

8 kašika oraha

4 kašika brašna

Fil I

8 žumanaca

150 g šećera

750 ml mleka

120 g C Čvrstin

250 g maslaca

100 g C Šećer u prahu

2 kesica C Vanilin šećer

100 g mlevenih oraha

100 g C Kokosovo brašno

100 g čokolade

Fil II

2 kesica C Šlag krem sa ukusom vanile

250 ml mleka

Torta sa tri fila

Kremasta izdašna torta, a jednostavna za spremanje.

Koraci pripreme

Priprema kora

Ispeći 4 tanke kore, veličina pleha otprilike 21x32 cm. U jednu koru idu 3 belanceta, 1 žumance, 3 kašike šećera, 2 kašike mlevenih oraha i 1 kašika brašna. Prvo umutite belanca u čvrst šam, pa onda ih mutite sa šećerom, dodate žumance i na kraju lagano umešate brašno i orahe. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta.

Priprema fila

Umutite penasto 8 žumanaca sa šećerom i gustinom i malo hladnog mleka odvojenog od 750 ml. Ostatak mleka stavite da provri i kada provri sipajte malo vrelog mleka u pripremljenu smesu, promešajte i sve vratite u šerpu na ringlu na laganu vatru da se skuva do kraja uz stalno mešanje (krem je skuvan kada varjača ostavlja trag na dnu šerpe). Krem prekrijte samolepljivom folijom da se ne stvara korica i ostavite da se skroz ohladi. Umutite pensato maslac sa šećerom u prahu i vanilin šećerom i onda postepeno, kašiku po kašiku, dodajte ohlađen krem, uz stalno mućenje. Pripremljen krem podelite na tri dela, pa u jedan deo umešajte mlevene orahe, u drugi deo kokosovo brašno, a u treći deo otopljenu čokoladu.

Filovanje

Filuje se: korica, krem sa orasima, korica, krem sa kokosom, korica, krem sa čokoladom, korica, šlag krem. Šlag krem umutite sa mlekom po uputstvu na kesici.

Naši proizvodi

Torta sa tri fila

Kremasta izdašna torta, a jednostavna za spremanje.

Koraci pripreme

Priprema kora

Ispeći 4 tanke kore, veličina pleha otprilike 21x32 cm. U jednu koru idu 3 belanceta, 1 žumance, 3 kašike šećera, 2 kašike mlevenih oraha i 1 kašika brašna. Prvo umutite belanca u čvrst šam, pa onda ih mutite sa šećerom, dodate žumance i na kraju lagano umešate brašno i orahe. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta.

Priprema fila

Umutite penasto 8 žumanaca sa šećerom i gustinom i malo hladnog mleka odvojenog od 750 ml. Ostatak mleka stavite da provri i kada provri sipajte malo vrelog mleka u pripremljenu smesu, promešajte i sve vratite u šerpu na ringlu na laganu vatru da se skuva do kraja uz stalno mešanje (krem je skuvan kada varjača ostavlja trag na dnu šerpe). Krem prekrijte samolepljivom folijom da se ne stvara korica i ostavite da se skroz ohladi. Umutite pensato maslac sa šećerom u prahu i vanilin šećerom i onda postepeno, kašiku po kašiku, dodajte ohlađen krem, uz stalno mućenje. Pripremljen krem podelite na tri dela, pa u jedan deo umešajte mlevene orahe, u drugi deo kokosovo brašno, a u treći deo otopljenu čokoladu.

Filovanje

Filuje se: korica, krem sa orasima, korica, krem sa kokosom, korica, krem sa čokoladom, korica, šlag krem. Šlag krem umutite sa mlekom po uputstvu na kesici.

Autor

Sladjana1967kg
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept