0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Srednje
36
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
36
1 kesica C Puding sa ukusom čokolade
3 kesica Dr. Oetker Puding sa ukusom bele čokolade
1 kesica C Puding sa ukusom vanilina
1 kesica C Puding sa ukusom maline
2700 ml mleko
18 kašika šećer
150 g džem od šumskog voća
po ukusu ml Dr. Oetker aroma vanila
po ukusu ml Dr. Oetker aroma rum
500-600 g celi keks
600 g mleveni keks
~300 ml mleko za umakanje keksa
500 g mascarpone
500 ml slatka pavlaka
1 + 1/4 kesica C Vanilin šećer
200 g bela čokolada
1 komad Dr. Oetker kraljevski mix dekoracija
po želji malo roze dekorativne mrvice
po želji komad toper od fondana
Kremasta, šarena i bogata torta sa četiri vrste pudinga, devet slojeva, voćnim notama i keksom. Laka za pripremu, ukusna, a pritom izgleda vrhunski. 😊
Sastav:
- Sloj 1:
Puding od čokolade + mleveni keks + kakao
- Sloj 2:
Puding od bele čokolade + mleveni keks + aroma vanile
- Sloj 3:
Keks (umočen u mleko)
- Sloj 4:
Puding od maline + mleveni keks + džem od šumskog voća
- Sloj 5:
Puding od bele čokolade + aroma vanile
- Sloj 6:
Džem od kajsije
- Sloj 7:
Keks (umočen u mleko)
- Sloj 8:
Puding od vanile + mleveni keks + aroma ruma
- Sloj 9:
Puding od bele čokolade + mleveni keks
Sve pudinge sam kuvala sa 450 ml mleka i 3 kašike šećera.
Kalup:
Visinu kalupa sam dobila tako što je dole bio kalup (26 cm) sa odvojivim obručom a na njega sam stavila podesivi obruč i sve umotala u streč foliju i zalepila trakom. (Ja sam možda malo preterala ali nisam bila sigurna kolika će visinski da bude, na kraju mi je vrlo malo prešlo ali vredelo je 😄)
Prvi sloj:
Skuvajte čokoladni puding i dok je još topao, dodajte kakao i mleveni keks. Sipajte ga u kalup, lagano poravnajte i ostavite 10 minuta da se prohladi.
Drugi sloj:
Skuvajte prvi beli puding, dodajte aromu vanile i mleveni keks. Sipajte preko prvog sloja, poravnajte, ostavite da stoji.
Treći sloj:
Dodajte red keksa umočenih u mleko.
Četvrti sloj:
Skuvajte malina puding, dodajte keks, a zatim u njega umešajte džem od šumskog voća. Sipajte preko sloja keksa, poravnajte.
Peti sloj:
Ovaj sloj je beli puding sa aromom vanile, bez keksa. Skuvajte, dodajte aromu vanile i sipajte preko roze sloja.
Šesti sloj:
Preko belog pudinga ravnomerno rasporedite džem od kajsije.
Sedmi sloj:
Dodajte red keksa umočenih u mleko preko džema od kajsije.
Osmi sloj:
Skuvajte puding od vanile, dodajte aromu ruma i mleveni keks pa namažite preko sloja keksa.
Deveti sloj:
Skuvajte i treći beli puding i dodajte mleveni keks. Sipajte ga preko sloja od pudinga od vanile. Poravnajte pažljivo.
Stavite tortu u frižider dok pripremate fil.
Iseckajte i otopite belu čokoladu, mešajte dok ne postane glatka i ohladite je do mlakog.
Umutite pavlaku do čvrstog šlaga.
Umutite mascarpone sa prah šećerom i vanilin šećerom, dok ne postane kremasto. Dodajte otopljenu mlaku belu čokoladu i kratko umutite mikserom.
Dodajte u to šlag polako mešajući, u nekoliko navrata, pa stavite sve u frižider 15ak minuta da se stegne.
Namažite fil na tortu, imaćete dovoljno i za dekoracije ako želite.
Ostavite tortu da se stegne u frižideru najmanje 8 sati, idealno preko noći.
Dekorišite po želji - šarenim mrvicama, toperima od fondana, rozetnama od šlaga, itd!
Većina ljudi voli kombinaciju pudinga i keksa tako da za ukus ne možete da pogrešite, a bonus je što se pravi vrlo jednostavno!
Kremasta, šarena i bogata torta sa četiri vrste pudinga, devet slojeva, voćnim notama i keksom. Laka za pripremu, ukusna, a pritom izgleda vrhunski. 😊
Sastav:
- Sloj 1:
Puding od čokolade + mleveni keks + kakao
- Sloj 2:
Puding od bele čokolade + mleveni keks + aroma vanile
- Sloj 3:
Keks (umočen u mleko)
- Sloj 4:
Puding od maline + mleveni keks + džem od šumskog voća
- Sloj 5:
Puding od bele čokolade + aroma vanile
- Sloj 6:
Džem od kajsije
- Sloj 7:
Keks (umočen u mleko)
- Sloj 8:
Puding od vanile + mleveni keks + aroma ruma
- Sloj 9:
Puding od bele čokolade + mleveni keks
Sve pudinge sam kuvala sa 450 ml mleka i 3 kašike šećera.
Kalup:
Visinu kalupa sam dobila tako što je dole bio kalup (26 cm) sa odvojivim obručom a na njega sam stavila podesivi obruč i sve umotala u streč foliju i zalepila trakom. (Ja sam možda malo preterala ali nisam bila sigurna kolika će visinski da bude, na kraju mi je vrlo malo prešlo ali vredelo je 😄)
Prvi sloj:
Skuvajte čokoladni puding i dok je još topao, dodajte kakao i mleveni keks. Sipajte ga u kalup, lagano poravnajte i ostavite 10 minuta da se prohladi.
Drugi sloj:
Skuvajte prvi beli puding, dodajte aromu vanile i mleveni keks. Sipajte preko prvog sloja, poravnajte, ostavite da stoji.
Treći sloj:
Dodajte red keksa umočenih u mleko.
Četvrti sloj:
Skuvajte malina puding, dodajte keks, a zatim u njega umešajte džem od šumskog voća. Sipajte preko sloja keksa, poravnajte.
Peti sloj:
Ovaj sloj je beli puding sa aromom vanile, bez keksa. Skuvajte, dodajte aromu vanile i sipajte preko roze sloja.
Šesti sloj:
Preko belog pudinga ravnomerno rasporedite džem od kajsije.
Sedmi sloj:
Dodajte red keksa umočenih u mleko preko džema od kajsije.
Osmi sloj:
Skuvajte puding od vanile, dodajte aromu ruma i mleveni keks pa namažite preko sloja keksa.
Deveti sloj:
Skuvajte i treći beli puding i dodajte mleveni keks. Sipajte ga preko sloja od pudinga od vanile. Poravnajte pažljivo.
Stavite tortu u frižider dok pripremate fil.
Iseckajte i otopite belu čokoladu, mešajte dok ne postane glatka i ohladite je do mlakog.
Umutite pavlaku do čvrstog šlaga.
Umutite mascarpone sa prah šećerom i vanilin šećerom, dok ne postane kremasto. Dodajte otopljenu mlaku belu čokoladu i kratko umutite mikserom.
Dodajte u to šlag polako mešajući, u nekoliko navrata, pa stavite sve u frižider 15ak minuta da se stegne.
Namažite fil na tortu, imaćete dovoljno i za dekoracije ako želite.
Ostavite tortu da se stegne u frižideru najmanje 8 sati, idealno preko noći.
Dekorišite po želji - šarenim mrvicama, toperima od fondana, rozetnama od šlaga, itd!
Većina ljudi voli kombinaciju pudinga i keksa tako da za ukus ne možete da pogrešite, a bonus je što se pravi vrlo jednostavno!
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.