burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Srednje

broj porcija36

Torta sa pudingom, keksom i voćnim slojevima - bez pečenja

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
36

Sastojci

Torta

1 kesica C Puding sa ukusom čokolade

3 kesica Dr. Oetker Puding sa ukusom bele čokolade

1 kesica C Puding sa ukusom vanilina

1 kesica C Puding sa ukusom maline

2700 ml mleko

18 kašika šećer

2 kašika C Kakao prah

150 g džem od šumskog voća

po ukusu ml Dr. Oetker aroma vanila

po ukusu ml Dr. Oetker aroma rum

500-600 g celi keks

600 g mleveni keks

~300 ml mleko za umakanje keksa

Šlag

500 g mascarpone

500 ml slatka pavlaka

140 g C Šećer u prahu

1 + 1/4 kesica C Vanilin šećer

200 g bela čokolada

Dekoracija

1 komad Dr. Oetker kraljevski mix dekoracija

po želji malo roze dekorativne mrvice

po želji komad toper od fondana

Torta sa pudingom, keksom i voćnim slojevima - bez pečenja

Kremasta, šarena i bogata torta sa četiri vrste pudinga, devet slojeva, voćnim notama i keksom. Laka za pripremu, ukusna, a pritom izgleda vrhunski. 😊

Koraci pripreme

Postavka - objašnjenje

Sastav:

- Sloj 1:

Puding od čokolade + mleveni keks + kakao

- Sloj 2:

Puding od bele čokolade + mleveni keks + aroma vanile

- Sloj 3:

Keks (umočen u mleko)

- Sloj 4:

Puding od maline + mleveni keks + džem od šumskog voća

- Sloj 5:

Puding od bele čokolade + aroma vanile

- Sloj 6:

Džem od kajsije

- Sloj 7:

Keks (umočen u mleko)

- Sloj 8:

Puding od vanile + mleveni keks + aroma ruma

- Sloj 9:

Puding od bele čokolade + mleveni keks

Sve pudinge sam kuvala sa 450 ml mleka i 3 kašike šećera.

Kalup:

Visinu kalupa sam dobila tako što je dole bio kalup (26 cm) sa odvojivim obručom a na njega sam stavila podesivi obruč i sve umotala u streč foliju i zalepila trakom. (Ja sam možda malo preterala ali nisam bila sigurna kolika će visinski da bude, na kraju mi je vrlo malo prešlo ali vredelo je 😄)

Priprema slojeva

Prvi sloj:

Skuvajte čokoladni puding i dok je još topao, dodajte kakao i mleveni keks. Sipajte ga u kalup, lagano poravnajte i ostavite 10 minuta da se prohladi.

Drugi sloj:

Skuvajte prvi beli puding, dodajte aromu vanile i mleveni keks. Sipajte preko prvog sloja, poravnajte, ostavite da stoji.

Treći sloj:

Dodajte red keksa umočenih u mleko.

Četvrti sloj:

Skuvajte malina puding, dodajte keks, a zatim u njega umešajte džem od šumskog voća. Sipajte preko sloja keksa, poravnajte.

Peti sloj:

Ovaj sloj je beli puding sa aromom vanile, bez keksa. Skuvajte, dodajte aromu vanile i sipajte preko roze sloja.

Šesti sloj:

Preko belog pudinga ravnomerno rasporedite džem od kajsije.

Sedmi sloj:

Dodajte red keksa umočenih u mleko preko džema od kajsije.

Osmi sloj:

Skuvajte puding od vanile, dodajte aromu ruma i mleveni keks pa namažite preko sloja keksa.

Deveti sloj:

Skuvajte i treći beli puding i dodajte mleveni keks. Sipajte ga preko sloja od pudinga od vanile. Poravnajte pažljivo.

Stavite tortu u frižider dok pripremate fil.

Priprema fila

Iseckajte i otopite belu čokoladu, mešajte dok ne postane glatka i ohladite je do mlakog.

Umutite pavlaku do čvrstog šlaga.

Umutite mascarpone sa prah šećerom i vanilin šećerom, dok ne postane kremasto. Dodajte otopljenu mlaku belu čokoladu i kratko umutite mikserom.

Dodajte u to šlag polako mešajući, u nekoliko navrata, pa stavite sve u frižider 15ak minuta da se stegne.

Namažite fil na tortu, imaćete dovoljno i za dekoracije ako želite.

Ostavite tortu da se stegne u frižideru najmanje 8 sati, idealno preko noći.

Dekoracija

Dekorišite po želji - šarenim mrvicama, toperima od fondana, rozetnama od šlaga, itd!

Prijatno!

Većina ljudi voli kombinaciju pudinga i keksa tako da za ukus ne možete da pogrešite, a bonus je što se pravi vrlo jednostavno!

Naši proizvodi

Torta sa pudingom, keksom i voćnim slojevima - bez pečenja

Kremasta, šarena i bogata torta sa četiri vrste pudinga, devet slojeva, voćnim notama i keksom. Laka za pripremu, ukusna, a pritom izgleda vrhunski. 😊

Koraci pripreme

Postavka - objašnjenje

Sastav:

- Sloj 1:

Puding od čokolade + mleveni keks + kakao

- Sloj 2:

Puding od bele čokolade + mleveni keks + aroma vanile

- Sloj 3:

Keks (umočen u mleko)

- Sloj 4:

Puding od maline + mleveni keks + džem od šumskog voća

- Sloj 5:

Puding od bele čokolade + aroma vanile

- Sloj 6:

Džem od kajsije

- Sloj 7:

Keks (umočen u mleko)

- Sloj 8:

Puding od vanile + mleveni keks + aroma ruma

- Sloj 9:

Puding od bele čokolade + mleveni keks

Sve pudinge sam kuvala sa 450 ml mleka i 3 kašike šećera.

Kalup:

Visinu kalupa sam dobila tako što je dole bio kalup (26 cm) sa odvojivim obručom a na njega sam stavila podesivi obruč i sve umotala u streč foliju i zalepila trakom. (Ja sam možda malo preterala ali nisam bila sigurna kolika će visinski da bude, na kraju mi je vrlo malo prešlo ali vredelo je 😄)

Priprema slojeva

Prvi sloj:

Skuvajte čokoladni puding i dok je još topao, dodajte kakao i mleveni keks. Sipajte ga u kalup, lagano poravnajte i ostavite 10 minuta da se prohladi.

Drugi sloj:

Skuvajte prvi beli puding, dodajte aromu vanile i mleveni keks. Sipajte preko prvog sloja, poravnajte, ostavite da stoji.

Treći sloj:

Dodajte red keksa umočenih u mleko.

Četvrti sloj:

Skuvajte malina puding, dodajte keks, a zatim u njega umešajte džem od šumskog voća. Sipajte preko sloja keksa, poravnajte.

Peti sloj:

Ovaj sloj je beli puding sa aromom vanile, bez keksa. Skuvajte, dodajte aromu vanile i sipajte preko roze sloja.

Šesti sloj:

Preko belog pudinga ravnomerno rasporedite džem od kajsije.

Sedmi sloj:

Dodajte red keksa umočenih u mleko preko džema od kajsije.

Osmi sloj:

Skuvajte puding od vanile, dodajte aromu ruma i mleveni keks pa namažite preko sloja keksa.

Deveti sloj:

Skuvajte i treći beli puding i dodajte mleveni keks. Sipajte ga preko sloja od pudinga od vanile. Poravnajte pažljivo.

Stavite tortu u frižider dok pripremate fil.

Priprema fila

Iseckajte i otopite belu čokoladu, mešajte dok ne postane glatka i ohladite je do mlakog.

Umutite pavlaku do čvrstog šlaga.

Umutite mascarpone sa prah šećerom i vanilin šećerom, dok ne postane kremasto. Dodajte otopljenu mlaku belu čokoladu i kratko umutite mikserom.

Dodajte u to šlag polako mešajući, u nekoliko navrata, pa stavite sve u frižider 15ak minuta da se stegne.

Namažite fil na tortu, imaćete dovoljno i za dekoracije ako želite.

Ostavite tortu da se stegne u frižideru najmanje 8 sati, idealno preko noći.

Dekoracija

Dekorišite po želji - šarenim mrvicama, toperima od fondana, rozetnama od šlaga, itd!

Prijatno!

Većina ljudi voli kombinaciju pudinga i keksa tako da za ukus ne možete da pogrešite, a bonus je što se pravi vrlo jednostavno!

Autor

Mila Trencic
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i kolači"

Pošalji recept