1
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Srednje
12
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
12
6 komad jaja
6 kašika šećera
50 g mlevenih prepečenih lešnika
50 g mlevenih prepečenih pistaća
2 kašika brašna
na vrh kašičica C Prašak za pecivo
1 prstohvat soli
1 kesica Dr.Oetker Krem puding sa ukusom čokolade
200 ml mleka
150 ml slatke pavlake
50 ml mleka
1 kesica Dr.Oetker fil za tortu sa ukusom vanile
300 ml mleka
150 ml slatke pavlake
50 ml mleka
4 kašika mlevenih pistaća
30 g Pečenih pistaća
150 g domaćeg krema od pistaća
12 komad čokoladnih bonbona sa pistaćima
75 g pistaća u ljusci
60 ml slatke pavlake
50 g bele čokolade
20 g putera
1 kašičica Dr.Oetker aroma vanile
Kremasta torta divnog ukusa ! Kombinacija čokoladnog i vanila krema preko kora od rolata sa pistaćima i lešnicima
Umutiti 6 belanaca sa prstihvatom soli i polako dodavati šećer kašiku po kašiku. U čvrsto umućeno belance dodavati žumanca jedno po jedno. Mutiti dok se ne dobije ujednačena žuta smesa.Ugasiti mikser i špatulom lagano umešati , opet kašiku po kašiku mlevene lešnike i pistaće i na kraju dve kašike brašna sa malo praška za pecivo.
Koru peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Pečeno je kada se po ivicama testo namreška i lepo porumeni.
Pečen rolat , dok je još topao, zarolati sve zajedno sa paprirom na kome se pekao i ostaviti sa strane da se dobro ohladi.
Dok se kora hladi umutiti slatku pavlaku sa dodatkom mleka i prah šećera(pola se koristi za čokoladni fil , a pola za vanila fil)
Umutiti krem puding od čokolade sa mlekom i u njega dodati prethodno umućenu slatku pavlaku . Mutiti dok se fil ne ujednači.
Umutiti Dr. Oetker fil za tortu sa ukusom vanile u svemu prema uputstvu na pakovanju. i u ovaj fil dodati umućenu slatku pavlaku.
Očistiti pistaće, popariti ih da se skine opnica, prosušiti, pa samleti.
Zagrejati pavlaku i u nju dodati belu čokoladu i puter da se otope.
U smesu dodati pistaće i vanilu i mutiti štapnim mikserom dok se ne dobije ujednačen krem
Prohlađen rolat nafilovati trećinom čokoladnog fila. Zarolati ga , umotati u foliju ili kuhinjsku krpu i ostaviti u frižideru da se dobro stegne ( bar jedan sat)
Kortu slagati u okruglom kalupu prečnika 25cm.
Hladan rolat preseći na 3 jednaka dela ( rolat je pečen u plehu dužine 40cm).
Svaku trećinu rolata iseći na po 10 šnita.
Na dno kalupa složiti prvu koru, premazati trećinom preostalog čokoladnog fila , da lepo popuni sve šupljine između komada rolata. Preko čokoladnog fila naneti trećinu vanila fila i posuti sa dve kašike mlevenih pistaća.
Zatim složiti drugu koru i ponoviti postupak istim redosledom ( čoko fil, vanila fil, pistaći), pa i treću koru.
Zadnji sloj vanila fila ne posipati ceo pistaćima, a malo fila ostaviti za premaz po obodu kada se torta izvadi iz kalupa.
Gotovu tortu staviti u frižider na nekoliko sati da se dobro povežu ukusi. Najbolje bi bilo da prenoći u frižideru.
Izvaditi tortu iz kalupa i ostatkom vanila fila premazati bočnu stranu torte.,pa po njoj posuti mlevene pistaće. Takođe po obodu torte posuti malo pistaća.
Ostali deo torte dekorisati po želji. Lepo je da se kremom od pistaća išara površina torte, dodaju sečene polutke pistaća i po čokoladna bombona sa kremom od pistaća, tako da na svakom parčetu torte bude po jedna bonbona.
Ukus je predivan , pa vredi odvojiti vrema da se napravi i da se njom obraduju vaši najdraži.
Prijatno!
Kremasta torta divnog ukusa ! Kombinacija čokoladnog i vanila krema preko kora od rolata sa pistaćima i lešnicima
Umutiti 6 belanaca sa prstihvatom soli i polako dodavati šećer kašiku po kašiku. U čvrsto umućeno belance dodavati žumanca jedno po jedno. Mutiti dok se ne dobije ujednačena žuta smesa.Ugasiti mikser i špatulom lagano umešati , opet kašiku po kašiku mlevene lešnike i pistaće i na kraju dve kašike brašna sa malo praška za pecivo.
Koru peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Pečeno je kada se po ivicama testo namreška i lepo porumeni.
Pečen rolat , dok je još topao, zarolati sve zajedno sa paprirom na kome se pekao i ostaviti sa strane da se dobro ohladi.
Dok se kora hladi umutiti slatku pavlaku sa dodatkom mleka i prah šećera(pola se koristi za čokoladni fil , a pola za vanila fil)
Umutiti krem puding od čokolade sa mlekom i u njega dodati prethodno umućenu slatku pavlaku . Mutiti dok se fil ne ujednači.
Umutiti Dr. Oetker fil za tortu sa ukusom vanile u svemu prema uputstvu na pakovanju. i u ovaj fil dodati umućenu slatku pavlaku.
Očistiti pistaće, popariti ih da se skine opnica, prosušiti, pa samleti.
Zagrejati pavlaku i u nju dodati belu čokoladu i puter da se otope.
U smesu dodati pistaće i vanilu i mutiti štapnim mikserom dok se ne dobije ujednačen krem
Prohlađen rolat nafilovati trećinom čokoladnog fila. Zarolati ga , umotati u foliju ili kuhinjsku krpu i ostaviti u frižideru da se dobro stegne ( bar jedan sat)
Kortu slagati u okruglom kalupu prečnika 25cm.
Hladan rolat preseći na 3 jednaka dela ( rolat je pečen u plehu dužine 40cm).
Svaku trećinu rolata iseći na po 10 šnita.
Na dno kalupa složiti prvu koru, premazati trećinom preostalog čokoladnog fila , da lepo popuni sve šupljine između komada rolata. Preko čokoladnog fila naneti trećinu vanila fila i posuti sa dve kašike mlevenih pistaća.
Zatim složiti drugu koru i ponoviti postupak istim redosledom ( čoko fil, vanila fil, pistaći), pa i treću koru.
Zadnji sloj vanila fila ne posipati ceo pistaćima, a malo fila ostaviti za premaz po obodu kada se torta izvadi iz kalupa.
Gotovu tortu staviti u frižider na nekoliko sati da se dobro povežu ukusi. Najbolje bi bilo da prenoći u frižideru.
Izvaditi tortu iz kalupa i ostatkom vanila fila premazati bočnu stranu torte.,pa po njoj posuti mlevene pistaće. Takođe po obodu torte posuti malo pistaća.
Ostali deo torte dekorisati po želji. Lepo je da se kremom od pistaća išara površina torte, dodaju sečene polutke pistaća i po čokoladna bombona sa kremom od pistaća, tako da na svakom parčetu torte bude po jedna bonbona.
Ukus je predivan , pa vredi odvojiti vrema da se napravi i da se njom obraduju vaši najdraži.
Prijatno!
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.