burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Srednje

broj porcija12

Torta sa pistaćima

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
12

Sastojci

Kora za rolat:

6 komad jaja

6 kašika šećera

50 g mlevenih prepečenih lešnika

50 g mlevenih prepečenih pistaća

2 kašika brašna

na vrh kašičica C Prašak za pecivo

1 kesica C Vanilin šećer

1 prstohvat soli

Čokoladni fil:

1 kesica Dr.Oetker Krem puding sa ukusom čokolade

200 ml mleka

150 ml slatke pavlake

50 ml mleka

1 kašika C Šećer u prahu

Vanila fil:

1 kesica Dr.Oetker fil za tortu sa ukusom vanile

300 ml mleka

150 ml slatke pavlake

50 ml mleka

1 kašika C Šećer u prahu

4 kašika mlevenih pistaća

Dekoracija

30 g Pečenih pistaća

150 g domaćeg krema od pistaća

12 komad čokoladnih bonbona sa pistaćima

Domaći krem od pistaća ( za 150g)

75 g pistaća u ljusci

60 ml slatke pavlake

50 g bele čokolade

20 g putera

1 kašičica Dr.Oetker aroma vanile

Torta sa pistaćima

Kremasta torta divnog ukusa ! Kombinacija čokoladnog i vanila krema preko kora od rolata sa pistaćima i lešnicima

Koraci pripreme

Korak 1-Rolat za koru

Umutiti 6 belanaca sa prstihvatom soli i polako dodavati šećer kašiku po kašiku. U čvrsto umućeno belance dodavati žumanca jedno po jedno. Mutiti dok se ne dobije ujednačena žuta smesa.Ugasiti mikser i špatulom lagano umešati , opet kašiku po kašiku mlevene lešnike i pistaće i na kraju dve kašike brašna sa malo praška za pecivo.
Koru peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Pečeno je kada se po ivicama testo namreška i lepo porumeni.
Pečen rolat , dok je još topao, zarolati sve zajedno sa paprirom na kome se pekao i ostaviti sa strane da se dobro ohladi.
Dok se kora hladi umutiti slatku pavlaku sa dodatkom mleka i prah šećera(pola se koristi za čokoladni fil , a pola za vanila fil)

Korak 2- Čokoladni fil

Umutiti krem puding od čokolade sa mlekom i u njega dodati prethodno umućenu slatku pavlaku . Mutiti dok se fil ne ujednači.

Korak 3- Vanila fil

Umutiti Dr. Oetker fil za tortu sa ukusom vanile u svemu prema uputstvu na pakovanju. i u ovaj fil dodati umućenu slatku pavlaku.

Korak 4- Krem od pistaća

Očistiti pistaće, popariti ih da se skine opnica, prosušiti, pa samleti.
Zagrejati pavlaku i u nju dodati belu čokoladu i puter da se otope.
U smesu dodati pistaće i vanilu i mutiti štapnim mikserom dok se ne dobije ujednačen krem

Korak 5-Filovanje rolata

Prohlađen rolat nafilovati trećinom čokoladnog fila. Zarolati ga , umotati u foliju ili kuhinjsku krpu i ostaviti u frižideru da se dobro stegne ( bar jedan sat)

Korak 6-filovanje torte

Kortu slagati u okruglom kalupu prečnika 25cm.
Hladan rolat preseći na 3 jednaka dela ( rolat je pečen u plehu dužine 40cm).
Svaku trećinu rolata iseći na po 10 šnita.
Na dno kalupa složiti prvu koru, premazati trećinom preostalog čokoladnog fila , da lepo popuni sve šupljine između komada rolata. Preko čokoladnog fila naneti trećinu vanila fila i posuti sa dve kašike mlevenih pistaća.
Zatim složiti drugu koru i ponoviti postupak istim redosledom ( čoko fil, vanila fil, pistaći), pa i treću koru.
Zadnji sloj vanila fila ne posipati ceo pistaćima, a malo fila ostaviti za premaz po obodu kada se torta izvadi iz kalupa.
Gotovu tortu staviti u frižider na nekoliko sati da se dobro povežu ukusi. Najbolje bi bilo da prenoći u frižideru.

Dekoracija

Izvaditi tortu iz kalupa i ostatkom vanila fila premazati bočnu stranu torte.,pa po njoj posuti mlevene pistaće. Takođe po obodu torte posuti malo pistaća.
Ostali deo torte dekorisati po želji. Lepo je da se kremom od pistaća išara površina torte, dodaju sečene polutke pistaća i po čokoladna bombona sa kremom od pistaća, tako da na svakom parčetu torte bude po jedna bonbona.

Pravljenje ove torte je lako, ali je proces malo duži

Ukus je predivan , pa vredi odvojiti vrema da se napravi i da se njom obraduju vaši najdraži.
Prijatno!

Naši proizvodi

Torta sa pistaćima

Kremasta torta divnog ukusa ! Kombinacija čokoladnog i vanila krema preko kora od rolata sa pistaćima i lešnicima

Koraci pripreme

Korak 1-Rolat za koru

Umutiti 6 belanaca sa prstihvatom soli i polako dodavati šećer kašiku po kašiku. U čvrsto umućeno belance dodavati žumanca jedno po jedno. Mutiti dok se ne dobije ujednačena žuta smesa.Ugasiti mikser i špatulom lagano umešati , opet kašiku po kašiku mlevene lešnike i pistaće i na kraju dve kašike brašna sa malo praška za pecivo.
Koru peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Pečeno je kada se po ivicama testo namreška i lepo porumeni.
Pečen rolat , dok je još topao, zarolati sve zajedno sa paprirom na kome se pekao i ostaviti sa strane da se dobro ohladi.
Dok se kora hladi umutiti slatku pavlaku sa dodatkom mleka i prah šećera(pola se koristi za čokoladni fil , a pola za vanila fil)

Korak 2- Čokoladni fil

Umutiti krem puding od čokolade sa mlekom i u njega dodati prethodno umućenu slatku pavlaku . Mutiti dok se fil ne ujednači.

Korak 3- Vanila fil

Umutiti Dr. Oetker fil za tortu sa ukusom vanile u svemu prema uputstvu na pakovanju. i u ovaj fil dodati umućenu slatku pavlaku.

Korak 4- Krem od pistaća

Očistiti pistaće, popariti ih da se skine opnica, prosušiti, pa samleti.
Zagrejati pavlaku i u nju dodati belu čokoladu i puter da se otope.
U smesu dodati pistaće i vanilu i mutiti štapnim mikserom dok se ne dobije ujednačen krem

Korak 5-Filovanje rolata

Prohlađen rolat nafilovati trećinom čokoladnog fila. Zarolati ga , umotati u foliju ili kuhinjsku krpu i ostaviti u frižideru da se dobro stegne ( bar jedan sat)

Korak 6-filovanje torte

Kortu slagati u okruglom kalupu prečnika 25cm.
Hladan rolat preseći na 3 jednaka dela ( rolat je pečen u plehu dužine 40cm).
Svaku trećinu rolata iseći na po 10 šnita.
Na dno kalupa složiti prvu koru, premazati trećinom preostalog čokoladnog fila , da lepo popuni sve šupljine između komada rolata. Preko čokoladnog fila naneti trećinu vanila fila i posuti sa dve kašike mlevenih pistaća.
Zatim složiti drugu koru i ponoviti postupak istim redosledom ( čoko fil, vanila fil, pistaći), pa i treću koru.
Zadnji sloj vanila fila ne posipati ceo pistaćima, a malo fila ostaviti za premaz po obodu kada se torta izvadi iz kalupa.
Gotovu tortu staviti u frižider na nekoliko sati da se dobro povežu ukusi. Najbolje bi bilo da prenoći u frižideru.

Dekoracija

Izvaditi tortu iz kalupa i ostatkom vanila fila premazati bočnu stranu torte.,pa po njoj posuti mlevene pistaće. Takođe po obodu torte posuti malo pistaća.
Ostali deo torte dekorisati po želji. Lepo je da se kremom od pistaća išara površina torte, dodaju sečene polutke pistaća i po čokoladna bombona sa kremom od pistaća, tako da na svakom parčetu torte bude po jedna bonbona.

Pravljenje ove torte je lako, ali je proces malo duži

Ukus je predivan , pa vredi odvojiti vrema da se napravi i da se njom obraduju vaši najdraži.
Prijatno!

Autor

Sdjv
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept