0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Srednje
12
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
12
6 jaja
75 g šećera
2 kašika vode
7 kašika brašna
6 komad belanaca
100 g šećera
2 kašika brašna
6 komad žumanaca
250 g margarina
2 kašika vode
1 kašika ulja
Fenomenalna, kremasta i ukusna torta koju vam od srca preporučujem a posebno onima koji obožavaju kokos...
Za prvu koru umutite belanca u penu uz postepeno dodavanje šećera. Pri kraju dodajte vodu a zatim jedno po jedno žumance uz stalno mućenje. Kada se šećer otopi dodajte vanilu i brašno.
Pecite koru na plehu (25x35cm) na 180 st. oko 20 ' (zavisno od rerne).
Za drugu koru umutite 6 belanaca uz dodavanje šećera u čvrst šam pa lagano umešajte kokos i brašno. Pecite u istom plehu na istoj temperaturi.
Za krem umutite žumanca sa šećerom pa kuvajte na pari dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre, ohladite do sobne temperature pa dodajte penasto umućen margarin sa vanilom i sve dobro sjedinite.
Prva kora-krem-druga kora
Umutite šlag po uputstvu na ambalaži pa njime premažite tortu.
Za kakao preliv stavite u posudu šećer, kakao i vodu pa kuvajte dok ne dobije potrebnu gustinu. Na kraju dodajte ulje i izmešajte. Njime prelijte po šlagu prema želji.
Tortu dobro ohladite u frižideru pa je poslužite.
Fenomenalna, kremasta i ukusna torta koju vam od srca preporučujem a posebno onima koji obožavaju kokos...
Za prvu koru umutite belanca u penu uz postepeno dodavanje šećera. Pri kraju dodajte vodu a zatim jedno po jedno žumance uz stalno mućenje. Kada se šećer otopi dodajte vanilu i brašno.
Pecite koru na plehu (25x35cm) na 180 st. oko 20 ' (zavisno od rerne).
Za drugu koru umutite 6 belanaca uz dodavanje šećera u čvrst šam pa lagano umešajte kokos i brašno. Pecite u istom plehu na istoj temperaturi.
Za krem umutite žumanca sa šećerom pa kuvajte na pari dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre, ohladite do sobne temperature pa dodajte penasto umućen margarin sa vanilom i sve dobro sjedinite.
Prva kora-krem-druga kora
Umutite šlag po uputstvu na ambalaži pa njime premažite tortu.
Za kakao preliv stavite u posudu šećer, kakao i vodu pa kuvajte dok ne dobije potrebnu gustinu. Na kraju dodajte ulje i izmešajte. Njime prelijte po šlagu prema želji.
Tortu dobro ohladite u frižideru pa je poslužite.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.