burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Srednje

broj porcija12

Torta "Queen Mary"

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
12

Sastojci

Prva kora:

6 jaja

75 g šećera

2 kašika vode

7 kašika brašna

2 kašičica C Prašak za pecivo

1 kesica C Vanilin šećer

Druga kora:

6 komad belanaca

100 g šećera

75 g C Kokosovo brašno

2 kašika brašna

Krem:

6 komad žumanaca

100 g C Šećer u prahu

250 g margarina

1 kesica C Vanilin šećer

Dekoracija:

2 kesica C Šlag classic

3 kašika C Šećer u prahu

3 kašika C Kakao prah

2 kašika vode

1 kašika ulja

Torta "Queen Mary"

Fenomenalna, kremasta i ukusna torta koju vam od srca preporučujem a posebno onima koji obožavaju kokos...

Koraci pripreme

Prva kora:

Za prvu koru umutite belanca u penu uz postepeno dodavanje šećera. Pri kraju dodajte vodu a zatim jedno po jedno žumance uz stalno mućenje. Kada se šećer otopi dodajte vanilu i brašno.
Pecite koru na plehu (25x35cm) na 180 st. oko 20 ' (zavisno od rerne).

Druga kora:

Za drugu koru umutite 6 belanaca uz dodavanje šećera u čvrst šam pa lagano umešajte kokos i brašno. Pecite u istom plehu na istoj temperaturi.

Krem:

Za krem umutite žumanca sa šećerom pa kuvajte na pari dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre, ohladite do sobne temperature pa dodajte penasto umućen margarin sa vanilom i sve dobro sjedinite.

Slaganje torte:

Prva kora-krem-druga kora

Dekoracija:

Umutite šlag po uputstvu na ambalaži pa njime premažite tortu.
Za kakao preliv stavite u posudu šećer, kakao i vodu pa kuvajte dok ne dobije potrebnu gustinu. Na kraju dodajte ulje i izmešajte. Njime prelijte po šlagu prema želji.

Hladjenje i posluženje:

Tortu dobro ohladite u frižideru pa je poslužite.

Naši proizvodi

Torta "Queen Mary"

Fenomenalna, kremasta i ukusna torta koju vam od srca preporučujem a posebno onima koji obožavaju kokos...

Koraci pripreme

Prva kora:

Za prvu koru umutite belanca u penu uz postepeno dodavanje šećera. Pri kraju dodajte vodu a zatim jedno po jedno žumance uz stalno mućenje. Kada se šećer otopi dodajte vanilu i brašno.
Pecite koru na plehu (25x35cm) na 180 st. oko 20 ' (zavisno od rerne).

Druga kora:

Za drugu koru umutite 6 belanaca uz dodavanje šećera u čvrst šam pa lagano umešajte kokos i brašno. Pecite u istom plehu na istoj temperaturi.

Krem:

Za krem umutite žumanca sa šećerom pa kuvajte na pari dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre, ohladite do sobne temperature pa dodajte penasto umućen margarin sa vanilom i sve dobro sjedinite.

Slaganje torte:

Prva kora-krem-druga kora

Dekoracija:

Umutite šlag po uputstvu na ambalaži pa njime premažite tortu.
Za kakao preliv stavite u posudu šećer, kakao i vodu pa kuvajte dok ne dobije potrebnu gustinu. Na kraju dodajte ulje i izmešajte. Njime prelijte po šlagu prema želji.

Hladjenje i posluženje:

Tortu dobro ohladite u frižideru pa je poslužite.

Autor

Zorica
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept