0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
2 jaja
5 kašika šećera
2 kašike meda
oko 400 g brašna
1 kašičica C sode bikarbone
5 kašika brašna
1/2 l mleka
2 C vanilin šećera
250 g putera
250 g C šećera u prahu
Predlažem da prvo skuvate deo za fil.
Sa malo mleka pomešajte brašno i C vanilin šećer i zakuvajte u ostatku mleka, kao puding. Ostavite da se ohladi i počnite rad na korama.
Na pari lagano otopite šećer sa jajima, dodajte med i brašno sa C sodom bikarbonom.
Dodajte brašno da se testo ne lepi za dlanove ali i da ne bude pretvrdo.
Od toga treba napraviti 6 korica na dnu prevrnutog pleha.
Ja pečem na većem plehu i odmah podelim na pola.
Peku se kratko na 180 C taman dok razmesite drugu koru.
Umutite puter i C šećer u prahu sa ohlađenim filom i nafilujte celu tortu.
Predlažem da prvo skuvate deo za fil.
Sa malo mleka pomešajte brašno i C vanilin šećer i zakuvajte u ostatku mleka, kao puding. Ostavite da se ohladi i počnite rad na korama.
Na pari lagano otopite šećer sa jajima, dodajte med i brašno sa C sodom bikarbonom.
Dodajte brašno da se testo ne lepi za dlanove ali i da ne bude pretvrdo.
Od toga treba napraviti 6 korica na dnu prevrnutog pleha.
Ja pečem na većem plehu i odmah podelim na pola.
Peku se kratko na 180 C taman dok razmesite drugu koru.
Umutite puter i C šećer u prahu sa ohlađenim filom i nafilujte celu tortu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.