burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Torta od meda

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

Za kore:

2 jaja

5 kašika šećera

2 kašike meda

oko 400 g brašna

1 kašičica C sode bikarbone

Za fil:

5 kašika brašna

1/2 l mleka

2 C vanilin šećera

250 g putera

250 g C šećera u prahu

Torta od meda

Koraci pripreme

Predlažem da prvo skuvate deo za fil.

Sa malo mleka pomešajte brašno i C vanilin šećer i zakuvajte u ostatku mleka, kao puding. Ostavite da se ohladi i počnite rad na korama.

Na pari lagano otopite šećer sa jajima, dodajte med i brašno sa C sodom bikarbonom.

Dodajte brašno da se testo ne lepi za dlanove ali i da ne bude pretvrdo.

Od toga treba napraviti 6 korica na dnu prevrnutog pleha.

Ja pečem na većem plehu i odmah podelim na pola.

Peku se kratko na 180 C taman dok razmesite drugu koru.

Umutite puter i C šećer u prahu sa ohlađenim filom i nafilujte celu tortu.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Torta od meda

Koraci pripreme

Predlažem da prvo skuvate deo za fil.

Sa malo mleka pomešajte brašno i C vanilin šećer i zakuvajte u ostatku mleka, kao puding. Ostavite da se ohladi i počnite rad na korama.

Na pari lagano otopite šećer sa jajima, dodajte med i brašno sa C sodom bikarbonom.

Dodajte brašno da se testo ne lepi za dlanove ali i da ne bude pretvrdo.

Od toga treba napraviti 6 korica na dnu prevrnutog pleha.

Ja pečem na većem plehu i odmah podelim na pola.

Peku se kratko na 180 C taman dok razmesite drugu koru.

Umutite puter i C šećer u prahu sa ohlađenim filom i nafilujte celu tortu.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept