0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
30
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
30
600 g plazme
250 g C šećera u prahu
200 ml mleka
1,5 l mleka
4 C pudinga od vanile
250 g margarina
kristal šećer
1 dupla jafa
1 duple piškote
sok od narandže
500 g C šlaga
Prvo skuvamo fil tako što 1,3 l mleka stavimo u šerpu i prokuvamo sa 15 kašika kristal šećera.
U posebnoj posudi razmutimo 4 C pudinga, 6 kašika kristal šećera i 200 ml mleka. Skuvamo fil. Ostavimo da se ohladi.
Za to vreme pripremamo koru od 600 g plazme, 250 g C šećera u prahu i 200 ml mleka (može i manje).
Kada se fil ohladio umutiti margarin sobne temperature.
Kada je fil gotov pripremamo tortu. Piškote i jafu umakati u sok od narandže. Na kraju tortu ukrasiti C šlagom.
Plazma - fil - piškote - fil - jafa - fil - piškote - šlag.
Prvo skuvamo fil tako što 1,3 l mleka stavimo u šerpu i prokuvamo sa 15 kašika kristal šećera.
U posebnoj posudi razmutimo 4 C pudinga, 6 kašika kristal šećera i 200 ml mleka. Skuvamo fil. Ostavimo da se ohladi.
Za to vreme pripremamo koru od 600 g plazme, 250 g C šećera u prahu i 200 ml mleka (može i manje).
Kada se fil ohladio umutiti margarin sobne temperature.
Kada je fil gotov pripremamo tortu. Piškote i jafu umakati u sok od narandže. Na kraju tortu ukrasiti C šlagom.
Plazma - fil - piškote - fil - jafa - fil - piškote - šlag.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.