burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Srednje

broj porcija12

Straćatela torta sa ekspandiranim pirinčem

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
12

Sastojci

Sastojci:

150 g čokolada za kuvanje

50 ekspandirani pirinač

100 g puter ili margarin

3 kašika ulje

1 kesica C Eskimko sa ukusom stracciatella

100 g C Šlag classic

1 kesica C Vanilin šećer

100 ml mleko

100 ml kisela voda

1/2 čaša kisela pavlaka

3 kašika C Šećer u prahu

Straćatela torta sa ekspandiranim pirinčem

Obzirom da obožavam Eskimko sladolede, ovog puta sam eksperimentisala sa receptom i napravila ovu ukusnu osvežavajuću tortu.. Ukoliko želite, možete koristiti i druge vrste sladoleda (čokoladu, vanilu, jagodu i sl.),

Koraci pripreme

Podloga:

U sud stavite puter ili margarin, čokoladu i ulje da se otope na laganoj vatri, sklonite sa vatre i dodajte expandirani pirinač. Sve to dobro sjedinite i stavite na pravougaonu ili okruglu tacnu. Rastanjite rukama i ostavite da se ohladi.

Mućenje sladoleda:

U međuvremenu umutite sladoled prema uputstvu na ambalaži i stavite ga preko pripremljene mase.

Mućenje šag pene:

Sada umutite šlag penu sa hladnom kiselom vodom i prah šećerom pa kada se dobro umuti, dodajte kiselu pavlaku i mutite mikserom najmanjom brzinom, desetak sekundi. Umućen šlag rasporedite preko sladoleda.

Hlađenje:

Stavite tortu u friz da se dobro stegne i nakon toga možete uživati u ovom ledenom dezertu. Secite ga na željene kocke a ostatak vratite u friz do sledeće upotrebe.

Naši proizvodi

Straćatela torta sa ekspandiranim pirinčem

Obzirom da obožavam Eskimko sladolede, ovog puta sam eksperimentisala sa receptom i napravila ovu ukusnu osvežavajuću tortu.. Ukoliko želite, možete koristiti i druge vrste sladoleda (čokoladu, vanilu, jagodu i sl.),

Koraci pripreme

Podloga:

U sud stavite puter ili margarin, čokoladu i ulje da se otope na laganoj vatri, sklonite sa vatre i dodajte expandirani pirinač. Sve to dobro sjedinite i stavite na pravougaonu ili okruglu tacnu. Rastanjite rukama i ostavite da se ohladi.

Mućenje sladoleda:

U međuvremenu umutite sladoled prema uputstvu na ambalaži i stavite ga preko pripremljene mase.

Mućenje šag pene:

Sada umutite šlag penu sa hladnom kiselom vodom i prah šećerom pa kada se dobro umuti, dodajte kiselu pavlaku i mutite mikserom najmanjom brzinom, desetak sekundi. Umućen šlag rasporedite preko sladoleda.

Hlađenje:

Stavite tortu u friz da se dobro stegne i nakon toga možete uživati u ovom ledenom dezertu. Secite ga na željene kocke a ostatak vratite u friz do sledeće upotrebe.

Autor

Zorica
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept