0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Srednje
12
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
12
150 g čokolada za kuvanje
50 ekspandirani pirinač
100 g puter ili margarin
3 kašika ulje
1 kesica C Eskimko sa ukusom stracciatella
100 ml mleko
100 ml kisela voda
1/2 čaša kisela pavlaka
Obzirom da obožavam Eskimko sladolede, ovog puta sam eksperimentisala sa receptom i napravila ovu ukusnu osvežavajuću tortu.. Ukoliko želite, možete koristiti i druge vrste sladoleda (čokoladu, vanilu, jagodu i sl.),
U sud stavite puter ili margarin, čokoladu i ulje da se otope na laganoj vatri, sklonite sa vatre i dodajte expandirani pirinač. Sve to dobro sjedinite i stavite na pravougaonu ili okruglu tacnu. Rastanjite rukama i ostavite da se ohladi.
U međuvremenu umutite sladoled prema uputstvu na ambalaži i stavite ga preko pripremljene mase.
Sada umutite šlag penu sa hladnom kiselom vodom i prah šećerom pa kada se dobro umuti, dodajte kiselu pavlaku i mutite mikserom najmanjom brzinom, desetak sekundi. Umućen šlag rasporedite preko sladoleda.
Stavite tortu u friz da se dobro stegne i nakon toga možete uživati u ovom ledenom dezertu. Secite ga na željene kocke a ostatak vratite u friz do sledeće upotrebe.
Obzirom da obožavam Eskimko sladolede, ovog puta sam eksperimentisala sa receptom i napravila ovu ukusnu osvežavajuću tortu.. Ukoliko želite, možete koristiti i druge vrste sladoleda (čokoladu, vanilu, jagodu i sl.),
U sud stavite puter ili margarin, čokoladu i ulje da se otope na laganoj vatri, sklonite sa vatre i dodajte expandirani pirinač. Sve to dobro sjedinite i stavite na pravougaonu ili okruglu tacnu. Rastanjite rukama i ostavite da se ohladi.
U međuvremenu umutite sladoled prema uputstvu na ambalaži i stavite ga preko pripremljene mase.
Sada umutite šlag penu sa hladnom kiselom vodom i prah šećerom pa kada se dobro umuti, dodajte kiselu pavlaku i mutite mikserom najmanjom brzinom, desetak sekundi. Umućen šlag rasporedite preko sladoleda.
Stavite tortu u friz da se dobro stegne i nakon toga možete uživati u ovom ledenom dezertu. Secite ga na željene kocke a ostatak vratite u friz do sledeće upotrebe.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.